ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πράσινο ΠΑΡΤΙ στο ΟΑΚΑ με… όργια από τη second unit

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε φουλ ροτέισον απέναντι στον Προμηθέα και οι παίκτες που πήραν την ευκαιρία έπαιξαν απολαυστικό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR με σκορ 93-62 επί της ομάδας της Πάτρας για την 22η αγωνιστική της basket league.

Πράσινο ΠΑΡΤΙ στο ΟΑΚΑ με... όργια από τη second unit

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε φουλ ροτέισον απέναντι στον Προμηθέα και οι παίκτες που πήραν την ευκαιρία έπαιξαν απολαυστικό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR με σκορ 93-62 επί της ομάδας της Πάτρας για την 22η αγωνιστική της basket league.

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε του Προμηθέα Πάτρας ήταν οι Κόνιαρης, Χέιλ, Ρέινολντς, Χρυσικόπουλος και Στίβενς.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σούλας και Ναν ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς και το «τριφύλλι» προηγήθηκε 5-2 στο 3’, καταφέρνοντας να διασπάσει με επιτυχία την άμυνα ζώνης που εφάρμοσε πολύ γρήγορα ο Προμηθέας. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, με τους «πράσινους» να είναι χαλαροί στην άμυνα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα (7-9) στο 6’, έχοντας τον Ρέινολντς ως πρώτο βιολί. Αντετοκούνμπο και Βιλντόζα έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι των γηπεδούχων, οι οποίοι επανάκτησαν το προβάδισμα (16-12 στο 9’) προσφέροντας παράλληλα θέαμα στους περίπου 6.000 φίλους που ήταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 19-15.

Ο Μήτογλου ήταν ο μοναδικός παίκτης από την πρώτη περίοδο που συνέχισε και στη δεύτερη, αφού οι Ναν και Παπαπέτρου, που είχαν παίξει όλο το δεκάλεπτο, είχαν καθίσει στον πάγκο. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν στην άμυνα και το έκαναν άκρως επιτυχημένα, έχοντας πρωτεργάτη τον Αντετοκούνμπο με τρία μπλοκ. Ως αποτέλεσμα η διαφορά ανέβηκε στο +12 (29-17 στο 13’ και 34-22 στο 15’), χάρη στους 8 πόντους του «καυτού» Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός συνέχισε «καυτός» (11π.), το ίδιο και ο Ναν (10π.). Ο… βομβαρδισμός από το 6,75μ. συνεχίστηκε (8/13) και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (44-26 στο 18’), μετά από δύο φοβερά καρφώματα του Ερνανγκόμεθ, τα οποία σήκωσαν στο πόδι το ΟΑΚΑ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στο +22 (49-27) για τον Παναθηναϊκό, σε ένα πρώτο μέρος όπου ο μοναδικός παίκτης της πράσινης 12άδας που δεν είχε σκοράρει ήταν ο Κώστας Σλούκας.

Ο ρυθμός στην τρίτη περίοδο ήταν πιο αργός σε σχέση με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να έχουν στο παρκέ την εφεδρεία και να διατηρούν με άνεση το +22 (55-33) στο 23’. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αυτό το μοτίβο, την ώρα που ο Αταμάν συνέχισε το εκτεταμένο ροτέισιον, δείχνοντας όμως διατεθειμένος να μη δώσει άλλο χρόνο συμμετοχής στους Λεσόρ, Μήτογλου και Σλούκα, αφού το παιχνίδι ήταν πλήρως ελεγχόμενο από τους «πράσινους» (64-43 στο 28’). Στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να… πατήσει το γκάζι, να σκοράρει κατά βούληση δια χειρός Ερνανγκόμεθ (13π.) και να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +29 (75-46).

Ήταν εμφανές πως η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού όλα είχαν κριθεί. Ο Αταμάν ετοίμαζε τον Βιλντόζα για τα επόμενα δύσκολα ματς της Ευρωλίγκας, δίνοντας πολύ χρόνο στον Αργεντινό, όπως και στον Παπαπέτρου. Το 86-53 στο 35’ επέτρεπε στους δύο προπονητές να δοκιμάσουν σχήματα για τις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όπως και έκαναν. Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε την 100άρα, αλλά το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 93-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 49-27, 75-46, 93-62

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.