ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σερέλης στο P24.gr: «Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους»

Ο assistant coach του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη του «εξάστερου» στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια.

Σερέλης στο P24.gr: «Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR απέδρασε με σπουδαίο διπλό (79-81) από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια κι έκανε άλμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο assistant coach του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη και αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα στοιχεία που χάρισαν τη νίκη στον «εξάστερο».

Για την αξία που είχε το διπλό στην Μπολόνια και τη διαφορά στην απόδοση του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα, είπε: ότι «σίγουρα ήταν ένα πολύ μεγάλο διπλό. Θέλαμε να πάρουμε τρία παιχνίδια πριν από αυτό για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν πάρα πολύ καλοί και αμυντικά κι αυτό μας έδωσε ώθηση στην επίθεση, όπου κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα. Περιμέναμε την αντίδραση της Βίρτους Μπολόνια. Δυστυχώς κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση που έδωσαν πόντους στο τρανζίσιον στους αντιπάλους, που βρήκαν κι άλλες λύσεις πλην του Σενγκέλια και του Μπελινέλι. Μας πλήγωσε αυτό και βγήκαμε λίγο εκτός ρυθμού. Έπαιξε και πολύ δυνατά στην άμυνα. Ήταν πάνω από το όριο του φάουλ σε πολλές φάσεις, στις οποίες δεν ανταποκριθήκαμε. Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος βρήκαμε το φόλοου του Γκριγκόνις που ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την έκβαση του αγώνα. Και μετά ήρθε η ικανότητα του Ναν σε αυτές τις καταστάσεις για να μας δώσει αυτή τη νίκη».

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 40.151 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ήταν εντολή του Αταμάν να πάρει την τελευταία επίθεση ο Ναν, ανέφερε ότι «ήταν πάνω στη φάση. Ο Ναν πήρε την μπάλα και φάνηκε ότι θα παίξει αυτός. Το κατάλαβαν όλοι. Μάλιστα, ο Γκριγκόνις πήγε να κάνει ένα σκριν, μια κατάσταση pick and roll για να πάει ο Μπελινέλι πάνω στον Ναν στην άμυνα. Δεν άλλαξαν οι παίκτες της Μπολόνια, αλλά για τον Ναν δεν έπαιξε κανέναν ρόλο. Δεν το έχω ξαναδεί, αλλά είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο καλάθι. Και με αυτό πλησιάζουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο που έχουμε θέσει, που είναι να έχουμε το πλεονέκτημα και να παίξουμε στην έδρα μας στα playoffs».

Για τις προσωπικότητες που υπάρχουν πλέον στον Παναθηναϊκό και για το γεγονός ότι μιλάνε στα κρίσιμα σημεία, δήλωσε: «Μιλάνε 100% οι προσωπικότητες. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Όλες αυτές τις φορές που έχουμε νικήσει στα τελευταία δευτερόλεπτα, έχουμε διαφορετικούς παίκτες που έχουν τελειώσει το παιχνίδι. Κι αυτό μας κάνει πιο απρόβλεπτους και δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει μόνο ένας παίκτης που θα πάρει την μπάλα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι ήταν ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να διαχειριστούμε λίγο καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα και από αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μαθαίνουμε και να γινόμαστε ακόμα σοφότεροι. Στα playoffs πρέπει να κλειδώνουμε νωρίτερα τα παιχνίδια για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Τέλος, μίλησε και για το ενδεχόμενο να βρεθεί η ομάδα στο Final Four κι αν γίνεται συζήτηση γι’ αυτό στα αποδυτήρια: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί μέσα στα αποδυτήρια. Δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Παρόλο που έχουμε έμπειρα παιδιά, δεν λένε ότι θα πάμε σίγουρα. Πραγματικά πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το μόνο που βλέπουμε είναι να κερδίσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν εξαρτόμαστε από κανένα άλλο αποτέλεσμα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μας έχει δώσει πολύ μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι μας και στην προπόνησή μας. Από ‘κει και πέρα, θα κοιτάξουμε στα playoffs να φτάσουμε στον πρώτο στόχο που είναι να προκριθούμε στο Final Four. Μετά είναι μια άλλη ερώτηση και μια άλλη διαδικασία για το τρόπαιο. Αυτή τη στιγμή το βασικό είναι να περάσουμε με πλεονέκτημα έδρας και να κρατήσουμε την έδρα μας αλώβητη στα playoffs».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.