ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι και γεμάτος προσωπικότητες!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το σημαντικότατο διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια και τον χαρακτήρα που έχει χτίσει η ομάδα του Αταμάν.

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι και γεμάτος προσωπικότητες!

Τώρα που… κατακάθισε η σκόνη κι έπεσαν λίγο οι παλμοί από το θρίλερ που βιώσαμε στη Segafredo Arena, ας καταγράψουμε τα όσα είδαμε στην Μπολόνια, όπου ο «εξάστερος» πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό (79-81). Ένας Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι και γεμάτος προσωπικότητες, υπέταξε τη Βίρτους και συνεχίζει την πορεία του προς το πλεονέκτημα έδρας.

Τα καθαρά μπασκετικά τα έχετε διαβάσει όλες αυτές τις ημέρες και τα αναλύσαμε και στο σχόλιο που κάναμε μετά το τέλος του αγώνα. Σε επίπεδο τακτικής είδαμε δύο πρόσωπα από τους «πράσινους». Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και έχει ξεδιπλώσει τις αρετές του παρουσιάζοντας εικόνα ομάδας που έχει τρομερές δυνατότητες και όλα τα φόντα για να φτάσει πολύ μακριά.

Η ομάδα του Αταμάν κυριάρχησε πλήρως, είχε πολύ καλές δημιουργίες και κυκλοφορούσε την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα πετυχαίνοντας 51 πόντους σε 20 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο μπλοκαρίστηκε, άρχισε τα «φθηνά» λάθη επηρεασμένη από το ασφυκτικό πρέσινγκ των αντιπάλων και «μαλάκωσε» στην άμυνα δίνοντας εύκολους πόντους στους Ιταλούς, είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε σε καταστάσεις που οι Σενγκέλια και Μπελινέλι προσπαθούσαν να «απομονώσουν» τους παίκτες του «εξάστερου».

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.472 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα φινάλε-θρίλερ, με τον Κέντρικ Ναν να… αποφασίζει για τον νικητή με το εξαιρετικό buzzer beater που πέτυχε κόντρα στον «γαντζωμένο» πάνω του, Παγιόλα. Φυσικά πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Γκριγκόνις, ο οποίος κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με το απίθανο γκολ-φάουλ που πέτυχε στα 32 δευτερόλεπτα ισοφαρίζοντας σε 79-79 κι ενώ είχε μείνει εκτός πνεύματος αγώνα λόγω των τριών φάουλ που χρεώθηκε πολύ νωρίς. Προσθέστε ότι ο Λιθουανός είχε ευστοχήσει λίγο νωρίτερα και σε πολύ δύσκολο καλάθι, όπου έδωσε «αέρα» 5 πόντων στην ομάδα του (64-69).

Καλά όλα αυτά, αλλά κακά τα ψέματα αν δεν υπήρχε ο Σλούκας, τότε οι «πράσινοι» πολύ δύσκολα θα έφευγαν με το ροζ φύλλο από την Μπολόνια. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακός εκτελεστικά (σ.σ. με τους 20 πόντους ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων του με την πράσινη φανέλα στην Ευρωλίγκα) και ευστόχησε σε πολύ δύσκολα και μεγάλα καλάθια την ώρα που οι υπόλοιποι έδειχναν… χαμένοι και βραχυκυκλωμένοι.

Επίσης, συνέχισε τις επιβλητικές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, όπου μετράει 15,3 πόντους, 6,2 ασίστ, 3,7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 21,8 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο σε 6 αγώνες στην Ευρωλίγκα με 69,5% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα και 93,7% στις βολές.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός υστέρησε σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες της αναμέτρησης με τη Βίρτους Μπολόνια, όμως τι σημασία έχει; Πολλές φορές στο μπάσκετ παίζει σημαντικότερο ρόλο το πνευματικό κομμάτι και αρκεί η προσωπικότητα, η κλάση και ο ηγετικός χαρακτήρας κάποιων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τώρα ο «εξάστερος» πάει στο Μόναχο, όπου θα παίζει σχεδόν… εντός έδρας για να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη 2η θέση. Προφανώς και το ματς με την Μπάγερν δεν θα είναι καθόλου εύκολο και θα χρειαστεί ιδιαίτερη συγκέντρωση για 40 λεπτά.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.