ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πάλευε μόνο ο Μπερνάρ, ήττα στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ και… τελικός με την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός «διέγραψε» τη νίκη στο Καραϊσκάκη με ήττα - μαχαιριά από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Δεν έφτασαν τα δύο γκολ του Μπερνάρ, που έμοιαζε να παλεύει μόνος του απέναντι στον δικέφαλο, ο οποίος χτύπησε στην κόντρα τους πράσινους που πλέον παίζουν τα... ρέστα όλης της σεζόν την Τετάρτη απέναντι στην ΑΕΚ.

Πάλευε μόνο ο Μπερνάρ, ήττα στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ και... τελικός με την ΑΕΚ

Το ματς:

Ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό με το “καλησπέρα” στη Λεωφόρο, αφού ο ΠΑΟΚ στο 2′ μόλις πήρε προβάδισμα με τρομερό γκολ του Ντεσπόντοφ ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ άφησε “άγαλμα” τον Ντραγκόφσκι για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μην μείνει σοκαρισμένος για ώρα και με δυο μακρινά σουτ από τον Μλαντένοβιτς απείλησε τον Κοτάρσκι. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έφτασε δυο φορές κοντά στο 2-0 αρχικά με τον Μπράντον Τόμας να νικιέται από τον Ντραγκόφσκι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα από εκτέλεση κόρνερ ο Πολωνός, νίκησε τον Κεντζιόρα σε κοντινή κεφαλιά.

Το τριφύλλι πίεσε με κύριο εκφραστή τον Μπερνάρ ο οποίος στο 29′ έφερε το ματς στα ίσα! Ομορφη ανάπτυξη με τον Κώτσιρα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κεντζιόρα δεν έδιωξε σωστά και ο Μπερνάρ με ένα ΥΠΕΡΟΧΟ, μονοκόμματο, συρτό σουτ, νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-1.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.060 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού ήταν στα ύψη με τον Μπερνάρ να κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναθηναϊκό το οποίο δεν αξιοποιήθηκε.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει για τα καλά ο ΠΑΟΚ, κόντρα στη ροή του ματς πήρε εκ νέου προβάδισμα. Αντεπίθεση με τον Μεϊτέ να παίρνει πολλά μέτρα και να ανοίγει την μπάλα αριστερά στον Μουργκ, αυτός γύρισε παράλληλα στον Τόμας, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας με προβολή το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Παναθηναϊκό, αφού λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σπόραρ βγήκε “νοκ άουτ” μετά από σύγκρουση του με τον Κεντζιόρα στον οποίο δεν δόθηκε ούτε φάουλ.

Βλέποντας ότι το σύστημα του πρώτου ημιχρόνου άφησε… στρέμματα γηπέδου ακάλυπτα στην πράσινη άμυνα και με το σκόρ στο 1-2, ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, επαναφέροντας τα εξτρέμ (Μπερνάρ – Παλάσιος) και τον Ιωαννίδη μοναδικό φορ, αφού ο Ρούμπεν πέρασε στη θέση του τραυματία Σπόραρ και πήγε στα χαφ, με τον Χουάνκαρ να αντικαθιστά τον κακό ανασταλτικά Μλαντένοβιτς.

Εξαιρώντας τη φάση του 49ου λεπτού, όπου ο ΠΑΟΚ υπενθύμισε τις ικανότητές του στην κόντρα αλλά και το πόσο έχει «διαβάσει» τις αργές επιστροφές, ο Μπράντον ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι σε ακόμη μία επέμβαση. Από εκεί και έπειτα, το μοτίβο επανήλθε στα στάνταρ του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη μπάλα, προσπαθώντας να παραβιάσει την εστία του Κοτάρσκι.

Η πρώτη απόπειρα ήταν αποτυχημένη, καθώς ο Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα από το γύρισμα του Χουάνκαρ, αλλά είδε το τελείωμα του να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ (52’). Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας είδε την απευθείας εκτέλεση φάουλ να περνά ανάμεσα από το τείχος, αλλά ο Κοτάρσκι έδειξε πάλι την ετοιμότητά του αποκρούοντας χαμηλά (58’).

Ο μονόλογος συνεχίστηκε, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κάνει ακόμη μια σπουδαία επέμβαση, όταν από σέντρα του Μπακασέτα, ο Γέντβαι είδε τον πορτιέρε των Θεσσαλονικέων να αποκρούει, ενώ στο ριμπάουντ ο Κουλιεράκης έβαλε το πόδι του την τελευταία στιγμή (69’). Στο 83’, ο Μπακασέτας δοκίμασε ξανά το πόδι του, με τον Κοτάρσκι να του λέει και πάλι «όχι».

Εκεί, ολοκληρώθηκε το διάστημα πίεσης για τους «πράσινους» οι οποίοι είδαν τις ευκαιρίες τους να μην μετουσιώνονται σε γκολ. Σε αντίθεση, όταν ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά χώρους και αναπτύχθηκε, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Σβαμπ να εκτελεί σωστά από το σημείο του πέναλτι (88’) το οποίο είχε κερδίσει νωρίτερα ο Σαμάτα, βλέποντας τον Παλάσιος να σταματά με το χέρι την προσπάθειά του, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα…

Το γκολ για τους «πράσινους» ήρθε μεν, αλλά πολύ αργά, με τον νεοεισελθέντα Γερεμέγεφ να στρώνει για τον εξαιρετικό Μπερνάρ, ο οποίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-3 (93’).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.