ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Οχι απλώς στόχος, αλλά υποχρέωση η κατάθεση ψυχής ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για τη νίκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το μεγαλύτερο ματς της σεζόν και όσα απαιτούνται από τους πράσινους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οχι απλώς στόχος, αλλά υποχρέωση η κατάθεση ψυχής ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για τη νίκη

*Πριν από την έναρξη της διαδικασίας των πλέι οφ, αναλύοντας όλα τα δεδομένα στις εκπομπές στο panathinaikos24.gr, εκφράζαμε τις πεποιθήσεις μας για το τι περίπου πρέπει να έχει συλλέξει βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός στα τρία πρώτα παιχνίδια – ντέρμπι. Το 3/3 θα ήταν ιδανικό. Το 2/3 και οι έξι βαθμοί θα ήταν μια… καλή σούμα για αρχή. Αρκεί η ήττα να μην ήταν σε ντέρμπι με την ΑΕΚ.

*Που βρισκόμαστε; Σε μια τέτοια συγκυρία. Οι “πράσινοι” άρχισαν με ένα μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού, προσγειώθηκαν απότομα γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και πλέον βρίσκονται (ξανά) με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι υπερβολή που χαρακτηρίζεται από όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη το ντέρμπι με την ΑΕΚ ως το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Με το -6 από την κορυφή και το -4 από τη δεύτερη θέση να… βαραίνει την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και τα πράγματα απλά ενόψει του παιχνιδιού με την “Ένωση”: Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για τον Παναθηναϊκό.

*Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να βγάλει αντίδραση και να πάρει τη νίκη, τότε όχι απλώς θα μείνει ζωντανός, αλλά θα ξαναμπει στο κόλπο. Κι αυτό γιατί θα ακολουθήσουν τα δυο διαδοχικά ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ενώ το “τριφύλλι” έχει περάσει και από το Καραϊσκάκη, στο οποίο οι “δικέφαλοι” δεν έχουν παίξει ακόμα. Αν δεν έρθει το “τρίποντο”, τότε η υπόθεση τίτλος γίνεται από πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη.

*Καταλαβαίνουν όλοι ότι το “τρίποντο” στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ένας απλός στόχος. Είναι υποχρέωση. Ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Παίζει τα ρέστα του για να κρατηθεί σε επαφή με την κορυφή και να παλέψει για το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει χαθεί. Κι όσο είναι ζωντανός, οφείλει όχι απλώς να δώσει τη μάχη, αλλά να το κάνει με όλες του τις δυνάμεις. Ολοι στην ομάδα πρέπει να πάνε με τέτοια νοοτροπία στο “Απόστολος Νικολαϊδης” αύριο. Με “μάτι που γυαλίζει”, αλλά και με καθαρό μυαλό. Οι παίκτες, ο προπονητής, οι συνεργάτες του, το σταφ. ΟΛΟΙ!

*Από κοντά πρέπει να είναι και ο κόσμος που θα βρεθεί στη Λεωφόρο. Είπαμε. Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Οι 15.000 φίλαθλοι που θα βρεθούν στο “Απόστολος Νικολαϊδης” οφείλουν από το ζέσταμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να δείξουν ατελείωτη στήριξη στην ομάδα, με φωνή 90 λεπτά, ένταση, παλμό και “σπρώξιμο”. Πρέπει να γίνουν ο παράγοντας που θα δώσει “φτερά” στα πόδια των ποδοσφαιριστών.

*Ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, υπομονή και πάνω απ’ όλα θετική ενέργεια και πάθος για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει στο χορτάρι της Λεωφόρου να εξαντλήσει και την παραμικρή πιθανότητα για να μη φύγει από το γήπεδο δίχως χαμόγελα. Η νίκη είναι το παν, ανεξάρτητα με την εμφάνιση που θα πραγματοποιήσει η ομάδα. Εδώ που βρισκόμαστε, οι “πράσινοι” καίγονται όσο ποτέ για τους τρεις βαθμούς και θα πρέπει να κάνουν τη δική τους κατάθεση ψυχής για να τους κατακτήσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ