ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Όταν η μπάλα «καίει», είναι άτρωτος απέναντι στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ για 11η φορά σε playoffs και θέλει να αποδείξει ότι στα κρίσιμα ματς με τους κιτρινόμαυρους είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Παναθηναϊκός: Όταν η μπάλα «καίει», είναι άτρωτος απέναντι στην ΑΕΚ

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει ζωντανό στη διεκδίκηση του τίτλου θα αναζητήσει απόψε στις 21:00 στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι “πράσινοι” δίνουν έναν δικό τους τελικό και θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια προκειμένου να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους για τον τίτλο, απέναντι σε έναν αντίπαλο τον οποίο έχουν υποδεχθεί ήδη 10 φορές σε διαδικασία playoffs.

Mάλιστα οι “πράσινοι” είναι… άτρωτοι, ειδικά όταν η μπάλα “καίει”.

Συγκεκριμένα σε 10 ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός υπήρξε γηπεδούχος κόντρα στην ΑΕΚ, μετρά μόλις δυο ήττες, αμφότερες στην 8η αγωνιστική. Η πρώτη τη σεζόν 2019/20 και η δεύτερη την αμέσως επόμενη (2020/21). Ωστόσο και οι δυο ήττες δεν κόστιζαν στο τριφύλλι αφού πέραν του γοήτρου δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Πάμε όμως στα σημαντικά. Η πρώτη συνάντηση των δυο ήταν ονειρική για τον Παναθηναϊκό! Και αυτό γιατί οι πράσινοι, κατάφεραν να “καθαρίσουν” από ημίχρονο, επικρατώντας 4-1 τη σεζόν 2007-08 παίρνοντας έτσι το πάνω χέρι στην υπόθεση “Έξοδος στο Champions League” της επόμενης περιόδου.

Ακολούθησαν δυο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) και εν συνεχεία τρεις σερί νίκες (1-0, 3-0, 1-0) με τις οποίες ο Παναθηναϊκός εξασφάλιζε είτε βαθμολογική διαφορά, είτε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τις δυο ήττες που προαναφέραμε, ακολούθησε το 1-1 της Λεωφόρου τη σεζόν 2021-22 στην πρεμιέρα των Playoffs, όταν και ο Παναθηναϊκός πήγε… τρένο προς την ευρωπαϊκή του επιστροφή, ενώ την περασμένη σεζόν σε ένα από τα ματς-σταθμό των τελευταίων ετών, το “τριφύλλι” έμεινε στο 0-0 και στην κορυφή της βαθμολογίας παρότι έχασε το πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός υπερισχύει και στα γκολ έχοντας σκοράρει 13 έναντι οκτώ της ΑΕΚ,

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.