ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αφεντικό στο… ΟΑΚΑ του Μονάχου!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετατράπηκε σε ένα μικρό ΟΑΚΑ!

Αφεντικό στο… ΟΑΚΑ του Μονάχου!

Ουφ, πάει κι αυτό! Ένα αίσθημα ανακούφισης νιώσαμε όλοι με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με την Μπάγερν στο… ΟΑΚΑ του Μονάχου, με τον «εξάστερο» να φεύγει με το διπλό (75-82), που τον μετατρέπει σε αφεντικό στη μάχη για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Η πίεση που υπήρχε πριν από το ματς έπαιξε τον ρόλο της και επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Αταμάν, καθώς έπαιζαν έναν «τελικό», ένα must-win παιχνίδι για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Κακά τα ψέματα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να μην νικήσουν την αδύναμη και αποκαμωμένη Άλμπα στο φινάλε της regular season.

Το «τριφύλλι» έδωσε δικαιώματα στους Βαυαρούς, που εκτελούσαν με θαυμαστή συνέπεια έξω από τα 6,75μ., κάτι που επιβεβαιώνεται και από το 50% με το οποίο ολοκλήρωσαν το παιχνίδι (14/28 τρίποντα). Βέβαια, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σούταραν με ποσοστά άνω του 55% στο τρίποντο κι ένιωθες ότι πετούσαν… βότσαλο στη λίμνη.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.218 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρ’ όλα αυτά, ο «εξάστερος» έδειξε πάλι χαρακτήρα και κατάφερε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης να βρει τις λύσεις και τις σωστές επιλογές για να φτάσει στο διπλό. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και θα το πούμε ξανά: ο φετινός Παναθηναϊκός είναι χτισμένος με παίκτες που διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή.

Μάλιστα, κόντρα στην Μπάγερν ο Αταμάν είδε κάποιους παίκτες του που ήρθαν από τον πάγκο να κάνουν τη διαφορά. Πρωτίστως ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος έδειξε την κλάση του και στο εκτελεστικό κομμάτι πετυχαίνοντας 14 πόντους, όλοι κρισιμότατοι και πολύτιμοι. Ναι, αυτή ήταν η κορυφαία εμφάνιση του Ισπανού φόργουορντ με την πράσινη φανέλα και ήρθε στο κατάλληλο σημείο.

Ακολούθησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που έδωσε σκορ και μέγεθος στο πρώτο ημίχρονο (κυρίως), την ώρα που ο Γκριγκόνις ήταν φανερά εκτός πνεύματος αγώνα. Από τη στιγμή που οι Σλούκας, Ναν, Γκραντ και Λεσόρ μπήκαν στην εξίσωση και ανέλαβαν δράση στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, τότε τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και το «τριφύλλι» τσέπωσε το ροζ φύλλο αγώνα, παρότι υπήρχαν στιγμές που η καρδιά μας πήγε στην… Κούλουρη. Για παράδειγμα στο τρίποντο του Γκραντ στο 70-70 ή όταν οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 9-0 και πέρασαν μπροστά (65-63) σε μια κρίσιμη καμπή του ματς.

Από ‘κει και πέρα, αξίζει να σταθούμε στον 6ο παίκτη της ομάδας, τους 3.500 φιλάθλους του «εξάστερου», που έδωσαν βροντερό «παρών» στο Μόναχο κι έκαναν τους Γερμανούς να τα… χάσουν με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση των παικτών των γηπεδούχων, άκουγες περισσότερες αποδοκιμασίες παρά χειροκροτήματα, τα λέει όλα! Πραγματικά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη.

Τελειώνοντας, να αναφέρουμε ότι οι παίκτες του Αταμάν πρέπει να κάνουν το… καθήκον τους την προσεχή Πέμπτη και να μην υποτιμήσουν (σε καμία περίπτωση) την Άλμπα προκειμένου να σφραγίσουν και τυπικά τη 2η θέση και ένα -θεωρητικά- καλύτερο «σταύρωμα» στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν από το Final Four…

Υ. Γ. Στο ημίχρονο με το σκορ στο 36-40 και με τους περισσότερους πρωτοκλασάτους παίκτες του να μην έχουν αποδώσει αυτά που μπορούν, είχα την αίσθηση ότι στο δεύτερο 20λεπτο θα γίνουν καλύτερα πράγματα. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που οι Βαυαροί ευστόχησαν σε 14 τρίποντα!

Υ. Γ. 2 Ακόμα ένα μπράβο στον κόσμο της ομάδας που εξαφάνισε τα εισιτήρια του αγώνα με την (τελευταία της βαθμολογίας) Άλμπα! Ακόμα μια απόδειξη για το ισχυρό δέσιμο που υπάρχει μεταξύ φιλάθλων και ομάδας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.