ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λυσσασμένος για πρωτάθλημα: Πανάθα κόντρα σε όλους και σε όλα, τους ξέρανε στο «Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε όλους και σε όλα έφυγε με το διπλό από το «Κλ. Βικελίδης» (0-2). Σπουδαίο γκολ από τον Σπόραρ (62'), κλείδωσε το ματς το αυτογκόλ του Μπράμπετς μετά από υποδειγματική αντεπίθεση στο 92' (0-2). Ήρωας ο Γεντβάι που έσωσε στη γραμμή σίγουρη ισοφάριση πριν το δεύτερο γκολ. Απαράδεκτος ο διαιτητής.

Λυσσασμένος για πρωτάθλημα: Πανάθα κόντρα σε όλους και σε όλα, τους ξέρανε στο «Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός δεν «μάσησε» ούτε από το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ούτε από την εξοργιστική (κυρίως στο α’ ημίχρονο) διαχείριση του ματς από τον Στάβρεφ.

Με τον Αντράζ Σπόραρ να σημειώνει ένα υπέροχο (και εξόχως κρίσιμο γκολ), σε φάση που ξεκινά από τα πόδια του υπέροχου Μπερνάρ και τον Γέντβαϊ να αποδεικνύεται σωτήρας βγάζοντας τη μπάλα από τη γραμμή δευτερόλεπτα πριν «κλειδώσει» το ματς, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται γερά στη μάχη του τίτλου.

Τους 65 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Τερίμ που υποδέχεται την επόμενη Κυριακή τη Λαμία στη Λεωφόρο. Το ματς

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.178 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι διατήρησε τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γέντβαϊ και Ακαϊντίν να παραμένουν δίδυμο στην άμυνα, με τον Βαγιαννίδη να επιστρέφει δεξιά και τον Χουάνκαρ στα αριστερά. Οι Αράο, Τσέριν και Μπακασέτας κάλυψαν τον άξονα, με τον Μπερνάρ αριστερά, τον Παλάσιος δεξιά και τον Φώτη Ιωαννίδη σε θέση σέντερ φορ.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε δύο όψεις. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και απείλησε την εστία του Κουέστα, όπως και ο Άρης, με κινητήρια δύναμη τον φορμαρισμένο Μορόν. Ο φορ του Άρη απείλησε χωρίς αποτέλεσμα στο 12’ και στο 18’ για να απαντήσει ο Ιωαννίδης στο 13’ και στο 19’.

Έπειτα, ο εκνευρισμός που είχε αρχίσει να δημιουργείται από τις… άλλα ντ’ άλλων αποφάσεις του Στάβρεφ, ο οποίος άφηνε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και αντ’ αυτού τιμώρησε με κάρτα τον Βαγιαννίδη, διαμορφώνοντας μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Οι γηπεδούχοι βλέποντας ότι ο ρέφερι… αφήνει το αντιαθλητικό παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και προσπάθησαν πιέζοντας ψηλά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ντραγκόφσκι. Το απευθείας φάουλ του Μορόν κατέληξε στην αγκαλιά του Πολωνού, ενώ η ωραία προσπάθεια του Παλάσιος από το ύψος της περιοχής έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Ήταν φανερό ότι η διαχείριση του Στάβρεφ (ο οποίος έδειξε την πρώτη κάρτα για τους γηπεδούχους στο 45’ λόγω… διαμαρτυρίας του Μορόν) είχε δημιουργήσει φοβερή ένταση στους «πράσινους».

Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, με τους «πράσινους» να βγαίνουν με διαφορετικό σχηματισμό και πρόσωπα στο β’ ημίχρονο. Ο Σπόραρ πήρε θέση στο πλευρό του Ιωαννίδη σε έναν σχηματισμό 3-5-2, με τους Βαγιαννίδη – Χουάνκαρ σε ρόλο μπακ χαφ. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της αλλαγής και ήταν εκείνος πιο απειλητικός στην αρχή της επανάληψης.

Όσο η ώρα περνούσε, οι «πράσινοι» φάνηκε ότι πατούσαν καλύτερα και προειδοποίησαν στο 60’ με τον Βαγιαννίδη να βγάζει παράλληλη μπαλιά και τον Σπόραρ να μην ακουμπά για λίγο τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, η πίεση απέδωσε καρπούς. Ο Μπερνάρ έκλεψε τη μπάλα από τον Μπράμπετς, έστρωσε στον Σπόραρ και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα (62’ 0-1).

Ο Μάντζιος έκανε τριπλή αλλαγή, περνώντας τους Τζούρασεκ, Ανσαριφάρντ και Φετφατζίδη, με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα και να εκμεταλλευτεί τις (όχι και λίγες) λανθασμένες επιλογές των «πρασίνων» στο κέντρο που άφηναν χώρους για αντεπιθέσεις. Σε μία εξ’ αυτών το σουτ του Μανού Γκαρθία πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ντραγκόφσκι (72’).

Η απάντηση του Τερίμ ήταν το φρεσκάρισμα της αριστερής πλευράς, περνώντας τους Τζούρισιτς και Μλαντένοβιτς αντί των εξαιρετικού Μπερνάρ και Αράο (76’).

Στα λεπτά που κύλησαν ο Άρης ενέτεινε την πίεση, εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 87’ ο Τερίμ απέσυρε τον κουρασμένο Μπακασέτα βάζοντας μέσα τον Μαντσίνι, ενώ στο 91’ ο Βέρμπιτς πήρε τη θέση του Ιωαννίδη.

Ο Γεντβάι σαν από μηχανής θεός έβγαλε τη μπάλα στη γραμμή στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ (91’) και στην εξέλιξη της φάσης, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, το τελείωμα του Τζούρισιτς βρήκε τον Κουέστα, με τον Μπράμπετς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κλειδώνοντας το ματς (0-2, 92’).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζιλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Ντζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.