ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Φέρτε κανονικούς διαιτητές για να έχουμε – επιτέλους – κανονικό πρωταθλητή

Ο Βασίλης Μοιρώτσος στέκεται στον ανεκδιήγητο διαιτητή που ήρθε να... πιστολιάσει τον Παναθηναϊκό, αλλά οι παίκτες ύψωσαν ασπίδα και έβγαλαν όλη τη λύσσα που έχουν για το πρωτάθλημα.

Φέρτε κανονικούς διαιτητές για να έχουμε - επιτέλους - κανονικό πρωταθλητή

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να γκελάρει χθες ο Παναθηναϊκός στο «Βικελίδης». Και θα μπορούσε να γκελάρει και γιατί δεν ήταν καλός, πράγμα έως ένα βαθμό λογικό αφού οι ίδιοι παίκτες σήκωσαν το… βάρος τριών απαιτητικών αγώνων σε μια εβδομάδα, αλλά κυρίως γιατί ο διαιτητής που τον σφύριξε ήταν… βαλτός. Δεν ξέρω από ποιον, δεν ξέρω από που, μπορώ να φανταστώ αλλά όχι και να το αποδείξω.

Ο ανεκδιήγητος Στάβρεφ τα έβλεπε όλα… κίτρινα στο Βικελίδης. Οι παίκτες του Άρη βαρούσαν στο ψαχνό, ο Παλάσιος έφαγε εν ψυχρώ κλωτσιά, ο Μπερνάρ έφαγε αγκωνιά και μπουνιά μαζί στο πρόσωπο και ο διαιτητής κοιτούσε αλλού. Με ένα τουπέ που είναι να απορείς που το βρήκε, αφού είναι ένας ρέφερι πολύ χαμηλού επιπέδου, εκνεύρισε λεπτό με το λεπτό, φάση με τη φάση, όλο και περισσότερο τους παίκτες του Τερίμ. Κι όταν εκνευρίζεσαι λόγω ενός απίθανου διαιτητή, που αγνοεί βασικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου και σφυρίζει ηθελημένα εναντίον σου, τότε δεν είναι και πολύ εύκολο να παίξεις κανονικό ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού από κάποιο σημείο και έπειτα έπαιζαν άμυνα με τα… μάτια μέσα στην περιοχή τους. Γιατί; Γιατί καταλάβαιναν πως η οποιαδήποτε προσπάθειά τους προς τον αντίπαλο μπορεί να φέρει πέναλτι. Να το δώσει ο Στάβρεφ, να μη μιλήσει ο VARίστας, που και γι’ αυτόν γνωρίζαμε ότι θα κλείσει τα μάτια.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 1.872 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ευτυχώς οι πράσινοι απάντησαν με την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο, με την πίστη, τη θέληση, το πάθος και τη… λύσσα για τον τίτλο που υπάρχει μέσα τους. Ο Σπόραρ το έβαλε, ο Γεντβάι το έβγαλε πάνω από τη γραμμή και ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη που του φτιάχνει για τα καλά τη ζωή. Αρκεί να κάνει το δύο στα δύο με τη Λαμία και να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να στείλουν επιτέλους σωστούς διαιτητές.

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, αν είναι να έχουμε διαιτητές… καρμανιόλες δεν υπάρχει νόημα. Φέρτε κανονικούς διαιτητές, για να έχουμε έναν κανονικό και δίκαιο πρωταθλητή και να πούμε επιτέλους πως έχουμε κανονικό πρωτάθλημα.

Διαφορετικά όλη αυτή η αγωνία, το σασπένς, η ωραία αίσθηση του ότι… μεγαλώνεις σαν πρωτάθλημα, θα στιγματιστεί και πάλι από διαιτησίες βγαλμένες από τις χειρότερες και πιο σκοτεινές εποχές. Όπως συνέβη και πέρσι με τις… πιστολιές που έφαγε ο Παναθηναϊκός και έχασε τον τίτλο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.