ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τρεις φορ που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα με νούμερα που… τρομάζουν!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παλεύει με λύσσα για το πρωτάθλημα, πιέζοντας του ανταγωνιστές του και βρίσκοντας γκολ από τους τρεις φορ του οι οποίοι δημιουργούν τρομακτική στατιστική κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Παναθηναϊκός: Τρεις φορ που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα με νούμερα που... τρομάζουν!

Παλεύει σαν μαχητής με λύσσα για το πρωτάθλημα και δεν το πάει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι μετά τη νίκη επί του Άρη – αλλά και του Στάβρεφ- στη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-0, παρέμεινε σε τροχιά τίτλου και έχει μπροστά του, μετά το πέρας των playoffs, τον τελικό Κυπέλλου με τους κίτρινους.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, έχει την καλύτερη συγκομιδή στα playoffs ως τώρα και βρίσκεται στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, συλλέγοντας εννέα βαθμούς.

Σημαντικό ρόλο στη συνολική πορεία του Παναθηναϊκού φέτος, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά σε Κύπελλο και Ευρώπη, έχουν παίξει και οι τρεις του σέντερ φορ που δημιουργούν συνθήκες… τρομοκρατίες στα αντίπαλα δίχτυα.

Όλοι τους έχουν σκοράρει σε ντέρμπι, αλλά και σε δύσκολα ματς, με τις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, κόντρα στις οποίες χάρισαν βαθμούς, οι οποίοι στην οικονομία του πρωταθλήματος μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμοι.

Ο Φώτης Ιωαννίδης, είναι ο βασικός στράικερ του τριφυλλιού φέτος και δικαιολογημένα έχει πάρει και σε ορισμένα ματς το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ αποτελεί μήλον της Έριδος για πολλούς Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από την αρχή της σεζόν και το μακρινό Κόζιτσε της Σλοβακίας στο ματς με τη Ντνίπρο, μέχρι και το “Κλεάνθης Βικελίδης” ο 24χρονος Έλληνας στράικερ έχει “ματώσει” τα αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντας συνολικά 21 τέρματα! Η συμμετοχή του στην παραγωγικότητα της ομάδας, δεν σταματά εκεί, αφού έχει μοιράσει και επτά ασίστ.

Συνεχίζουμε με τον δεύτερο στην “ιεραρχία” των φορ του Παναθηναϊκού. Ο Άντραζ Σπόραρ, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του τριφυλλιού στο “Βικελίδης”, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο χρειάστηκε 17 λεπτά για να πετύχει ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γκολ με πλασέ και να ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη. Ο έμπειρος Σλοβένος, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου από νωρίς φέτος, πετυχαίνοντας τα κρίσιμα τέρματα με τη Ντνίπρο που έδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση και με τα οποία ο Παναθηναϊκός “κλείδωσε” την επιστροφή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Μεταξύ άλλων, τα γκολ που πέτυχε με τη Βιγιαρεάλ, τη Λαμία, τον Παναιτωλικό, με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, αλλά και με τον ΟΦΗ, ήταν “χρυσάφι” και έχουν κρίνει κατά πολύ τη φετινή πορεία της ομάδας. Η συγκομιδή του Σπόραρ σε όλες τις διοργανώσεις μόνο… αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται αφού από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, έχει σκοράρει 13 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 3 ασίστ.

Κλείνοντας θα πρέπει να γίνει αναφορά και στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ! Ο Σουηδός είναι εξίσου καθοριστικός, έχοντας χαρίσει σημαντικούς βαθμού στον Παναθηναϊκό με τα επτά γκολ που έχει πετύχει φέτος, με σημαντικότερα εκείνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό. Μάλιστα το επίτευγμα του γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε τον χρόνο συμμετοχής του, ο οποίος είναι σαφώς μικρότερος συγκριτικά με των άλλων δυο επιθετικών του Παναθηναϊκού, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνολικά; Η τριάδα των φορ του Παναθηναϊκού έχει συμμετάσχει σε 52 γκολ της φετινής σεζόν! Με 41 τέρματα τα οποία πέτυχαν και 11 τα οποία μοίρασαν!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.