ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

«Κέρασε» για το… νέο συμβόλαιο ο Γκριγκόνις, αλλά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Κολοσσού που συνοδεύτηκε από προβληματική εμφάνιση.

«Κέρασε» για το… νέο συμβόλαιο ο Γκριγκόνις, αλλά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική

Το ταξίδι στη Ρόδο για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό θα μπορούσε να αποτελέσει κάτι σαν… αποσυμπίεση για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Αταμάν ήταν αποκαρδιωτική και χρειάστηκε τον ασταμάτητο Γκριγκόνις για να φτάσει στο αγχωτικό διπλό (74-79).

Οι «πράσινοι» δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση, ούτε την απαραίτητη ενέργεια και διάθεση γι’ αυτό το παιχνίδι, με συνέπεια να μπλέξουν για τα καλά στο φινάλε και να θέσουν σε κίνδυνο όσα έχτιζαν μέχρι τώρα στη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, έφτασαν μετά κόπων και βασάνων στο ροζ φύλλο και διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα στην κούρσα για το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League.

Φυσικά, αυτή η νίκη οφείλεται σε μεγάλο (αν όχι σε απόλυτο) βαθμό στον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος… κέρασε μάλλον για το νέο συμβόλαιο (τριετούς διάρκειας και αυξημένων αποδοχών) που αναμένεται να υπογράψει με τον «εξάστερο». Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν… killer και εκτελούσε με θαυμαστή συνέπεια από παντού, ιδίως έξω από τα 6,75μ. (23 πόντοι με 6/6 τρίποντα). Ειδικά εκείνο το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε -με αρκετή δόση τύχης για να λέμε την αλήθεια- στο 1:54 πριν από το φινάλε, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η αλήθεια είναι ότι από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν είχαν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι τους, κάτι που αποτυπώνεται στα 8 λάθη που υπέπεσαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο ήταν άστοχοι και στα δίποντα (7/16). Στο τρίτο δεκάλεπτο δε, πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους, όπου κατάφεραν να «πετάξουν» διαφορά 11 πόντων και να βρεθούν στο -5 μέσα σε 7 λεπτά (από το 37-48 στο 62-57)!

Πάλι καλά που στο φινάλε οι «πράσινοι» είχαν σύμμαχο την τύχη και την απαιτούμενη ψυχραιμία για να λυγίσουν τους αξιόμαχους και άκρως ανταγωνιστικούς Ροδίτες, παρότι εκείνοι αγωνίζονταν δίχως τον ποιοτικότατο γκαρντ Γκάουντλοκ. Με το δίκιο του λοιπόν να ωρύεται ο Αταμάν με τους παίκτες του (κατά τη διάρκεια και) μετά το τέλος του αγώνα, με τον Τούρκο προπονητή να έχει δικαιολογημένα παράπονα ιδίως από τον Βιλντόσα, ο οποίος προέβη σε μια σειρά από κάκιστες ενέργειες και δεν άρπαξε την ευκαιρία για να βρει ρυθμό και να πάρει χρόνο ενόψει των κρίσιμων υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του με τρόπο αγχωτικό, όμως ο τεχνικός του δεν κατάφερε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής όπως θα ήθελε λίγο πριν από το ματς με την Άλμπα. Για παράδειγμα, ο Ναν έπαιξε περισσότερο απ’ όσο αγωνίστηκε κόντρα στην Μπάγερν (31’ έναντι 29’)! Αυτό τα λέει όλα…

Σίγουρα πάντως αυτό το ματς ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι για τον «εξάστερο» ενόψει της αναμέτρησης με την ομάδα του Βερολίνου, όπου επιβάλλεται να παρουσιαστεί σοβαρός για να φτάσει στο ζητούμενο. Και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσει την αντίπαλό του…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.