ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλαϊτζάκης στο P24.gr: «Παράδειγμα για όλους μας ο Σλούκας – Αυτό το τρίποντο το έχει δουλέψει πάρα πολλές φορές»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του 3ου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη για τον Κώστα Σλούκα και όχι μόνο.

Καλαϊτζάκης στο P24.gr: «Παράδειγμα για όλους μας ο Σλούκας – Αυτό το τρίποντο το έχει δουλέψει πάρα πολλές φορές»

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε τον Ολυμπιακό (77-71) στο ΟΑΚΑ και επί της ουσίας κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Stoiximan Basket League.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη για όσα έγιναν στην αναμέτρηση και για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς, Κώστα Σλούκα.

Για τα στοιχεία που χάρισαν τη νίκη στο «τριφύλλι», ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ είπε ότι «καταρχάς κλειδώνουμε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας, όπως είπες κι εσύ. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια όμως και με το Περιστέρι και με τον Άρη εκτός έδρας. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να νικήσουμε σε όλα για να τερματίσουμε στην κορυφή. Σήμερα ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί είχαμε και απουσίες, του Γκραντ και του Αντετοκούνμπο. Παρ’ όλα αυτά, κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά. Ο Χουάντσο ήταν πολύ καλός, ο Μήτογλου έπαιξε στο “5”, ο Σλούκας το καθάρισε στο τέλος και ο Ναν ήταν πολύ καλός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι, ξέραμε τι να περιμένουμε. Ήταν η 7η φορά που αντιμετωπίσαμε φέτος τον Ολυμπιακό. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη».

Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα
Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα 4.522 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά το έξτρα κίνητρο που υπήρχε μετά τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό σε Κύπελλο και Ευρωλίγκα, τόνισε πως «θεωωρώ ότι όταν αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό δεν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο. Από μόνο του το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Ήδη είχαμε χάσει δύο τίτλους εντός συνόρων και ειδικά στο Κύπελλο πόνεσε γιατί το θέλαμε πολύ. Συνεχίζουμε γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πάρουμε τίτλο. Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Τερματίσαμε δεύτεροι στην Ευρωλίγκα και περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας, όπου έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Οι δύο επόμενοι στόχοι μας είναι μπροστά».

Για την αντίδρασή του στο εύστοχο τρίποντο του Σλούκα στο 72-71, ανέφερε ότι «είχαμε τρελαθεί. Δεν έχω να πω τίποτα για τον Κώστα. Τον έχω δει πάρα άπειρες φορές να βάζει τέτοια σουτ. Δίνει το παράδειγμα για εμένα, αλλά και γι’ αυτούς που ακολουθούν. Είναι ο πρώτος στην προπόνηση. Πολλοί δεν τα ξέρουν αυτά, όλοι βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα και την ουσία. Ο Κώστας είναι κάθε μέρα εδώ δύο ώρες πριν από την προπόνηση. Είναι στα βάρη, είναι έξω και κάνει ατομική. Την κίνηση αυτή την έχει δουλέψει πάρα πολλές φορές. Πραγματικά δίνει το παράδειγμα για όλους εμάς να ακολουθήσουμε και να κάνουμε το ίδιο».

Για το αν έχει προτίμηση σε Μακάμπι ή Μπασκόνια για αντίπαλο στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Όχι, δεν έχουμε κάποια προτίμηση. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και ευελπιστώ να φτάσουμε στο Final Four για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια».

Κάνε like στην σελίδα μας στο facebook

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.