ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός με 3-1 σετ στο Μετς και πλέον η υπόθεση τίτλος απομακρύνεται.

Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, τις Γρότες και Καρκάσες στις θέσεις των ακραίων, τις Χατζηευστρατιάδου και Σάμανταν κεντρικές, την Άτκινσον ως διαγώνια και την Μπελιά σε θέση λίμπερο. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός είχε ως πασαδόρο την Καράρο, οι Νίζετιχ και Μλείνκοβα ήταν οι δύο ακραίες, οι Λαμπρούση και Φαριόλ αγωνίστηκαν ως κεντρικές, η Κούμπουρα ήταν η διαγώνια και η Αρτακιανού η λίμπερο.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν αυτές που ξέφυγαν πρώτες στο σκορ, στο πρώτο σετ, διαμορφώνοντας το 6-10, που ανάγκασε τον Ντράγκαν Νέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» επέστρεψαν καλύτερες στο παρκέ και παρόλο πους είδαν τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 6-12, έχοντας ως κορυφαίες τις Σάμανταν και Γκρότες κατέβασαν τη διαφορά στο -1 (11-12). Οι γηπεδούχες πίεσαν από το σερβίς, ωστόσο οι φιλοξενούμενες μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενες με 18-20 και έφτασαν στην κατάκτησή του με 19-25.

Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός: Η χρυσή βίβλος του βόλεϊ γυναικών!
Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός: Η χρυσή βίβλος του βόλεϊ γυναικών! 1.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι πιο δυνατά προηγούμενος με 1-4, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και προσπέρασε με 10-9, αφού είχε βελτιώσει την υποδοχή του και την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση. Με όπλο του το σερβίς, αλλά και την καλή ψυχολογία μετά την ανατροπή του σκορ, το «τριφύλλι» έφτασε στο +5 (20-15) και με 25-18, πήρε το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η αρχή του τρίτου σετ ήταν ίδια με αυτή των προηγούμενων δύο, μιας και πάλι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-8. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση, όπως στα προηγούμενα δύο με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει ακόμα περισσότερο, φτάνοντας το +8 (8-16). Με την Γκρότες να κάνει σημαντική δουλειά από το σερβίς και το μπλοκ να λειτουργεί καλύτερα, το «τριφύλλι» μείωσε σε 14-18 και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του σετ, έστω και καθυστερημένα. Οι «πράσινες» είχαν το μομέντουμ, μειώνοντας σε 20-21, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, βλέποντας τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο 23-25 και να κάνουν το 1-2 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω και στο τέταρτο σετ με 0-7, αφού η Νίζετιχ είχε βρει ρυθμό από το σερβίς. Η είσοδος της Γενιτσαρίδη αντί της Γκρότες, άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα και βοήθησε τις «πράσινες» να μειώσουν σε 5-9, κάτι που άλλαξε γρήγορα αφού εκ νέου οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο +8 (6-14). Η Γκρότες επανήλθε στο ματς αντί της Γενιτσαρίδη, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε πως μόνο με θαύμα θα έχανε το σετ και το ματς. Οι φιλοξενούμενες δια χειρός της Μλείνκοβα διαμόρφωσαν το 11-20 και λίγο αργότερα πήραν το σετ με 15-25, φτάνοντας στη νίκη με 1-3 σετ.

Τα σετ: 1-3 (19-25, 25-18, 23-25, 15-25)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.