ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Νίκησε τον Ολυμπιακό και έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο Μετς και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Μείωσε σε 2-1 την σειρά των τελικών το Τριφύλλι.

Νίκησε τον Ολυμπιακό και έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός!

Το ματς

Ο πρώτος άσσος του ματς, δια χειρός Βουλκίδη ήταν ένα δείγμα της εξαιρετικής εκκίνησης του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ, όπου προηγήθηκε με 7-3 και 10-5. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, έκαναν ελάχιστα λάθη σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» και έτσι προηγήθηκαν ακόμα και με 17-9. Η σταθερότητα στην υποδοχή και η πίεση από το σερβίς συνέχισαν να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και το 25-15 ήρθε για «σφραγίσει» το πρώτο σετ υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πίεσε από το σερβίς, την ώρα που και το μπλοκ των φιλοξενούμενων ήταν βελτιωμένο, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (5-9). Το -4 για τον Παναθηναϊκό παρέμεινε και στη συνέχεια του σετ (11-15), μέχρι να πάει στο σερβίς ο Βουλκίδης και να συμβάλει για το 13-15. Το «τριφύλλι» πλησίασε ακόμα περισσότερο, μειώνοντας σε 18-19, αλλά ένας άσσος του Τζούριτς λίγο αργότερα έφερε σε δεινή θέση του γηπεδούχους, που έμειναν πίσω με 20-23. Ο Παναθηναϊκός είδε τον Βουλκίδη να κάνει λάθος σερβίς, με το οποίο διαμορφώθηκε το 21-25 και το 1-1 στα σετ.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα
Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα 71 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Πράσινους»" />Πράσινους»" />

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες είχαν κάποια μικρά σερί, ωστόσο επί της ουσίας συμβάδιζαν στο σκορ (9-9, 14-14). Οι «πράσινοι» αν και είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν με +2, υπέπεσαν σε λάθη, αλλά στον αντίποδα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις δικές του στιγμές και προηγήθηκε με 16-19. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποια απάντηση και είδαν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο 20-25 και να κάνουν το 1-2 στα σετ.

όρθιοι» οι «Πράσινοι» και στέλνουν τον τρίτο τελικό στο tie break" />όρθιοι» οι «Πράσινοι» και στέλνουν τον τρίτο τελικό στο tie break" />

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα περιθώριο απώλειας αν ήθελε να μείνει ζωντανός, όχι στον αγώνα, αλλά στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» πήραν ένα μικρό προβάδισμα στο τέταρτο σετ, αλλά γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 7-8, έχοντας φυσικά την ψυχολογία με το μέρος τους. Τα καλά σερβίς του Πρωτοψάλτη έκαναν την εμφάνισή τους στο καταλληλότερο σημείο και ανέτρεψαν την εικόνα του σετ και το σκορ, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε 13-9. Το +4 του Παναθηναϊκού έγινε πολύ γρήγορα ισοπαλία (13-13), βάζοντας εκ νέου τους παίκτες του Ανδρεόπουλου υπό μεγάλη πίεση. Το «τριφύλλι» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα καλά σερβίς του Βουλκίδη για να προσπεράσει και πάλι με +2 (19-17) και τούτη τη φορά δεν έκανε το λάθος να υποχωρήσει «καθαρίζοντας» το σετ με 25-20 και στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

ερυθρόλευκα» λάθη και ο άσος του Ερνάντες δίνουν αέρα πέντε πόντων στο «Τριφύλλι»" />ερυθρόλευκα» λάθη και ο άσος του Ερνάντες δίνουν αέρα πέντε πόντων στο «Τριφύλλι»" />

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +3 (8-5), στην αλλαγή πλευρών. Ο Ολυμπιακός πλησίασε σε 8-7 έπειτα από άσσο του Τράβιτσα και με μπλοκ στον Ερνάντεζ, λίγο αργότερα, ισοφάρισε σε 13-13. Το 14-14 έστελνε το πέμπτο σετ πέρα των 15 πόντων. Μετά από έξι ευκαιρίες ο Ερνάντεζ με άσσο έγραψε το 19-17, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (25-15, 21-25, 20-25, 25-20, 19-17)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.