ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Βοτανικό – Τότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο»!

Χάρης Δούκας και Τάκης Μαλακατέςανέφεραν ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Τριφυλλιού. Πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο.

«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Βοτανικό - Τότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο»!

Ένα σημαντικό νέο έγινε γνωστό από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό μέγαρο. Συγκεκριμένα, Τάκης Μαλακατές και Χάρης Δούκας ξεκαθάρισαν ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει ενώ δεσμεύτηκαν ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2026 (σ.σ. εγκαταστάσεις ΑΟ, ποδοσφαιρικό γήπεδο).

Οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά τις αμέσως επόμενες ημέρες από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και εξασφαλίστηκαν έξτρα κονδύλια σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές.

Αρχικά ο Μαλακατές ανέφερε:

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Επιτέλους ξεκινάμε. Για την ακρίβεια ξεκινήσαμε. Το έργο προχωράει στο επόμενο βήμα της υλοποίησης. Όλο αυτό το διάστημα ήμασταν σε συναντήσεις και συζητήσεις εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σήμερα ανακοινώνουμε την ουσιαστική έναρξη των εργασιών».

Στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας σημείωσε:«Ξεκινάμε από τη θετική είδηση, αφού πριν από μερικές μέρες είχα δηλώσει πως είχαμε όλο λόγια, αλλά όχι έργο. Είμαστε στο πεδίο και δικά μας συνεργεία καθαρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο, και το λέω με όλη την ευθύνη στους κατοίκους της Αθήνας και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Βάζουμε τα πράγματα σιγά-σιγά σε μία σειρά και αποδίδουν καρπούς».

Σε πολύ λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου πιάνουν δουλειά στο έργο. «Είμαστε εδώ με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, που είναι κοντά μας, και όλοι μαζί συζητάμε όλα τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έργο. Ως Δήμος Αθηναίων δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα προσήλωσης και απτών αποτελεσμάτων. υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για να αναλάβει η κοινοπραξία.

Οι πρόδρομες εργασίες στον Ερασιτέχνη έχουν ολοκληρωθεί. Είναι ιδιωτικό έργο που μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, ο δήμος θα είναι αρωγός.Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια. Το έργο αποκτά σφυγμό. Έχοντας ως Δήμος Αθηναίων την ευθύνη και τον πρώτο λόγο δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα και τώρα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για την ανάδοχη κοινοπραξία, που είναι το πιο σημαντικό, και η άμεση εργασία για την απομάκρυνση των μπάζων. Μία σύμβαση που είναι συμπληρωματική, αξίας κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, και υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, πέρα από την οικονομική επιτροπή και περνάει από Δ.Σ. και μπαίνουν άμεσα οι υπογραφές και σε πολύ λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου θα πιάσουν δουλειά. Ήδη οι δικές μας μπουλντόζες κάνουν κάποιες διαδικασίες προπαρασκευαστικές.

Θα ήθελα να ζητήσω να υπογραφεί σύντομα η κύρια χρηματοδότηση του νέου γηπέδου από το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος, για να μην χάσουμε άλλο χρόνο. Για να κλείσουμε το κεφάλαιο των χρηματοδοτήσεων, καταφέραμε και υποβάλλαμε τεχνικό δελτίο και έξτρα χρηματοδότηση για τον καθαρισμό γύρω από το γήπεδο. Η χρηματοδότηση αυτή είναι γύρω στα 4 εκατ. ευρώ.

Για την άδεια του γηπέδου: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της άδειας του νέου γηπέδου, χρειάζεται να κάνουμε αρκετά δύσκολα βήματα, για αυτό χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο. Το βασικότερο είναι πως ξεπεράσαμε μία σειρά από δυσκολίες και προχωράμε στα επόμενα βήματα. Και το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, με την προέγκριση της άδειας και το καλοκαίρι θα έχουμε την κανονική έγκριση της άδειας και θα έχουμε τη θεμελίωση του έργου. Επόμενο βήμα είναι οι απαλλοτριώσεις. Υπάρχουν αρκετά οικόπεδα που πρέπει να αγοραστούν από τον Δήμο, αλλά και εδώ έχουμε δουλέψει συστηματικά. Στο χώρο του γηπέδου και του Ερασιτέχνη δεν έχουμε πρόβλημα. Όλη η γη είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου, εκτός από μία μικρή εκκρεμότητα, που δεν επηρεάζει το έργο και τα άμεσα βήματά του. Επόμενο βήμα είναι τα συνοδά έργα, δύο εργολαβίες που είναι πολύ σημαντικές, αφού χωρίς αυτές δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις και αλλάζουν την εικόνα του Ελαιώνα. Από την εγκατάλειψη περνάμε στην ανάπτυξη, σε ένα νέο χώρο πρασίνου στην Αθήνα».

Το πιο σημαντικό εμπόδιο ποιο είναι; Τι σας φοβίζει;

Δούκας: «Ο χρόνος. Ότι είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο έργο, με επιμέρους έργα που απαιτούνται. Πράσινο, υποδομές, όμβρια, ύδατα, δύο εγκαταστάσεις, δύο επιπλέον εγκαταστάσεις δημοτικές και πολιτισμού. Πάρα πολλά συνεργεία που θα πρέπει να συνεργαστούν και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν στο χώρο που έχουν συμφωνηθεί. Άρα ο χρόνος και είναι σπριν σε μαραθώνιο. Πρέπει να τρέχουμε σαν τρελοί, αν και έχουμε πολύ μεγάλο διάστημα, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τα χρονοδιαγράμματα και τι ισχύει τώρα

Μαλακατές: «Οι εγκαταστάσεις μας απαιτούν λιγότερο χρόνο από το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σε αυτή τη φάση, έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και ο αρχικός προϋπολογισμός. Εκκρεμεί η άδεια οικοδόμησης, ο ορισμός του αναδόχου. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που είναι λογικό, αφού δεν μπορεί να υπάρχει ένα γήπεδο και να είναι σε αδράνεια, ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη την ίδια περίοδο με το ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Δούκας: «Το προεδρικό διάταγμα λέει ότι και τα δύο γήπεδα πρέπει να είναι έτοιμα μαζί. Ο κύριος στόχος, η ημερομηνία που έχουμε, είναι το 2026, και να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν η ποδοσφαιρική ομάδα και ο Ερασιτέχνης»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.