ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Περιστερίου bwin και για τη μεγάλη εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του

Ο Παναθηναϊκός AKTOR τα βρήκε σκούρα κόντρα στο Περιστέρι bwin, αλλά τον… ξελάσπωσε ο Μήτογλου κι έφτασε στη νίκη (93-88) με την οποία σφράγισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» μάλλον ξεμυαλίστηκαν ενόψει των αναμετρήσεων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs της Ευρωλίγκας, όμως πέτυχαν τον στόχο τους μπροστά σε ένα εντυπωσιακό κοινό, που τον απογείωσε.

Όσον αφορά το παιχνίδι με την καλοδουλεμένη και ποιοτικότατη ομάδα του Σπανούλη, να σημειώσουμε ότι το «τριφύλλι» ζοριζόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια, κυρίως διότι παρουσιάστηκε αρκετά… χαλαρό στην άμυνα κι έδωσε πολλά δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Αν προσθέσουμε σε αυτό τα 12 λάθη (σ.σ. πήραν 21 πόντοι από αυτά οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης») και τις 8 χαμένες βολές στο πρώτο ημίχρονο, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο οι παίκτες του «εξάστερου» έκαναν δύσκολη τη ζωή τους.

Μετά την ανάπαυλα όμως ανέλαβε δράση ο καταπληκτικός Μήτογλου, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους στο δεύτερο 20λεπτο (25 συνολικά) με 8/11 εντός παιδιάς και κουβάλησε την ομάδα του επιθετικά, ενώ μοιάζει να «βολεύεται» περισσότερο αγωνιζόμενος στη θέση «5». Ο διεθνής φόργουορντ ήταν ασταμάτητος και σκόραρε με όλους τους πιθανούς τρόπους, ενώ εκμεταλλεύτηκε δεόντως τις δημιουργίες των συμπαικτών του στα pop-out και εκτελούσε με θαυμαστή συνέπεια από την περίμετρο.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.585 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πιο σημαντικό απ’ όλα ωστόσο για τον Ντίνο είναι ότι δείχνει να βρίσκει και πάλι τον καλό εαυτό του την πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα που τον έχει ανάγκη η ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι είχε περάσει μια μίνι περίοδο ντεφορμαρίσματος, κάτι απολύτως φυσιολογικό και εξηγήσιμο, καθώς θα ήταν αφύσικο να συνεχίσει στους δαιμονιώδεις ρυθμούς με τους οποίους «μπήκε» στη σεζόν.

Κατά τα λοιπά, να σταθούμε στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πραγματοποίησε (πιθανότατα) την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο 30χρονος φόργουορντ έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά και πέτυχε το πλέον καθοριστικό τρίποντο στα 44 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, με το οποίο έδωσε «αέρα» 3 πόντων στον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι και ο ίδιος πλέον νιώθει απολύτως καλά και έχει αφήσει πίσω του τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν αρκετά και τον οδήγησαν στο χειρουργείο. Η παρουσία του δε, στη σειρά με τη Μακάμπι ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου να δώσει μέγεθος στις θέσεις των φόργουορντ.

Όσον αφορά, τον κόσμο του «τριφυλλιού» δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι σε εργάσιμη ημέρα βρέθηκαν περίπου 11.000-12.000 φίλαθλοι (οικογένειες με παιδιά ως επί το πλείστον) στο γήπεδο σε αγώνα πρωταθλήματος, τα λέει όλα. Η δίψα δε, των φίλων του «εξάστερου» για τα προσεχή ματς με τη Μακάμπι είναι αδιανόητη και ανεπανάληπτη.

Υ. Γ. Συλλυπητήρια στον κόουτς Αταμάν και στην οικογένειά του για την απώλεια του πατέρα του.

Υ. Γ. 2 Τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του 3ου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος (με Προμηθέα και Άρη) θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για δοκιμές από το προπονητικό επιτελείο, αλλά και για να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι παίκτες που είχαν αγωνιστεί λίγο μέχρι τώρα στη σεζόν.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.