Ερασιτέχνης

Έκανε το μπρέικ και έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός!

Έκανε το μπρέικ και έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός!

Οι πράσινες επικράτησαν 3-0 σετ του Ολυμπιακού, μείωσαν τη σειρά σε 2-1 και έμειναν ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου.

Το ματς

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν καλύτερα στον αγώνα, προηγούμενες με 2-6, διατηρώντας και στη συνέχεια το προβάδισμα (9-13), αφού οι επιθέσεις τους ήταν αποτελεσματικές και η υποδοχή σταθερή. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ ήταν ξεκάθαρη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην εξέλιξη του σετ με το 10-18 και το 11-21, την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη. Οι φιλοξενούμενες δεν δυσκολεύτηκαν να διαμορφώσουν το 15-25 και να κάνουν το 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν βελτιωμένη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ 6-6, αλλά ένα επιμέρους 1-4 έφερε τις «πράσινες» στο +3 (7-10). Το «τριφύλλι» προηγήθηκε ακόμα και με +5 (8-13), αφού το μπλοκ των «ερυθρόλευκων» δεν λειτουργούσε, την ώρα που η επίθεση των φιλοξενούμενων παρέμενε εξαιρετικά αποτελεσματική. Το 10-16 έδινε σημαντικό προβάδισμα στις «πράσινες» για να κατακτήσουν και το δεύτερο σετ, αλλά οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν μειώνοντας σε 14-18. Ο Νέσιτς κάλεσε τάιμ άουτ, οι φιλοξενούμενες ξεκόλλησαν διαμορφώνοντας το 16-20, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την απόδοσή του για να ξαναμπεί στο σετ. Οι «ερυθρόλευκες» άλλαξαν τη λογική τους στο σερβίς πηγαίνοντας σε πιο τεχνικά χτυπήματα, η υποδοχή του Παναθηναϊκού… κοιμήθηκε σε πολλές περιπτώσεις και έτσι η Εμμανουηλίδου με άσσο μείωσε σε 20-21. Ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και με 22-25 πήρε και το δεύτερο σετ, κάνοντας το 0-2.

Έχοντας την Άτκινσον στο σερβίς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και στο τρίτο σετ με 1-6. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε διαγώνια και πασαδόρο (Τσιτσιγιάννη και Τάνη), με την πρώτη να δίνει λύσεις στις «ερυθρόλευκες», αλλά τις «πράσινες» να διατηρούν το προβάδισμα (6-10). Ο Παναθηναϊκός παρά κάποια χαμένα σερβίς, μπόρεσε να ξεφύγει με +6 (7-13), με τον Λορέντζο Μιτσέλι να αλλάζει και πάλι την διαγώνιο με την πασαδόρο, επαναφέροντας τις Κούμπουρα και Καράρο. Το «τριφύλλι» είδε τις «ερυθρόλευκες» να μειώνουν εκ νέου (13-17), αλλά ήταν στο χέρι του να τελειώσει τη δουλειά. Έτσι και έγινε. Τα… φίνα κορίτσια ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και το πιστοποίησαν με μία ακόμα αντίδραση, «γράφοντας» αρχικά το 14-20 και στη συνέχεια το 20-25, κάνοντας το 0-3 στα σετ.

Τα σετ: 0-3 (15-25, 22-25, 20-25)

Exit mobile version