ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

SHOW Ιωαννίδη, πάρτι στην κερκίδα, πεντάρα στη Λαμία!

Δύο γκολ, δύο ασίστ ο Μπακασέτας, δύο γκολ, μία ασίστ ο Ιωαννίδης στο... πάρτι του Παναθηναϊκού στη Λαμία (5-0) και τώρα... τελικός με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην «Opap Arena». Μαγεία ομάδα και κόσμος, αγωνία για Μπερνάρ που έγινε αλλαγή στο 20'.

SHOW Ιωαννίδη,  πάρτι στην κερκίδα, πεντάρα στη Λαμία!

Δύο γκολ, δύο ασίστ ο Μπακασέτας, δύο γκολ, μία ασίστ ο Ιωαννίδης στο… πάρτι του Παναθηναϊκού στη Λαμία (5-0) και τώρα… τελικός με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην «Opap Arena». Μαγεία ομάδα και κόσμος, αγωνία για Μπερνάρ που έγινε αλλαγή στο 20′.

Το ματς

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός που μπήκε δυνατά στο ματς, έγραψε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Ιωαννίδης από τα δεξιά έγινε κάτοχος της μπάλας, την «έσπασε» στον Μπακασέτα και εκείνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε για να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο ο Κοσέλεφ και έπειτα από Βασιλαντωνόπουλος σε κόρνερ.

Το γεγονός πως το «τριφύλλι» έπαιζε με πολλούς παίκτες πολύ ψηλά, έδινε χώρους στη Λαμία, η οποία έγινε απειλητική στο 9ο λεπτό με τον Τσιλούλη, όμως το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Έλληνα επιθετικού στο 12’, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.224 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 22ο λεπτό ο Μπερνάρντ, ο οποίος νωρίτερα είχε παραπονεθεί για μυϊκό πρόβλημα στο δικέφαλο αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Βέρμπιτς και φυσικά σήμανε συναγερμό στις τάξεις των «πρασίνων», ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, η αλλαγή αποδείχτηκε… χρυσή, μιας και ο Σλοβένος δε χρειάστηκε πολύ για να χριστεί σκόρερ, αφού τα κατάφερε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στο 23’ από τρομερή ενέργεια του Ιωαννίδη, που έφυγε κατά μέτωπο από τον άξονα, πάσαρε δεξιά στον Λημνιό, εκείνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ και ο Βέρμπιτς σε κενή εστία πήρε το ριμπάουντ και ευστόχησε για το 0-1.

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός ελάττωσε τις επισκέψεις του στα καρέ της Λαμίας, η οποία ανέβηκε στο γήπεδο, αλλά όταν το ξαναέκανε στο 36’, λίγο έλειψε να βρει το δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας άνοιξε την μπάλα δεξιά για τον Ιωαννίδη, που μπήκε διαγώνια μέσα στην περιοχή του Κοσέλεφ και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου και πάλι με το δίδυμο Ιωαννίδη-Μπακασέτα να… καθαρίζει. Ο πρώτος αφού κράτησε την μπάλα, πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του άουτ από δύο παίκτες της Λαμίας, είδε τον ελεύθερο Μπακασέτα και του πάσαρε την μπάλα, με τον αρχηγό της Εθνικής να πλασάρει εύστοχα τον Κοσέλεφ με το δεξί και να γράφει το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή, αλλά η Λαμία έκανε τις πρώτες της κινήσεις, με τους Σίντκλεϊ και Μαρτίνεθ να μπαίνουν αντί των Αμαράλ και Λέικ.

Το «τριφύλλι» φάνηκε να έχει ως πρώτο του μέλημα να συντηρήσει το υπέρ του σκορ και να κρατήσει δυνάμεις για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης πήδηξε μόνος του και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3 στο 54’.

Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι και στο 57’ έκαναν το 0-4! Από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα με δυνατό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, σφραγίζοντας ουσιαστικά την εμφατική νίκη του «τριφυλλιού».

Η Λαμία που τα είχε χαμένα, είδε τον Λοντίγκιν να λέει όχι στον Τσιλούλη σε τετ α τετ στο 59’ και τον Ιωαννίδη δύο λεπτά αργότερα (61’) να «γράφει» το 0-5. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση, νίκησε κατά κράτος τους Τζανερτόπουλο και Καρνέζο και με δυνατό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Αμέσως μετά (63’) οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Τερίμ απέσυρε τους Ακαϊντίν, Μπακασέτα και Χουάνκαρ, βάζοντας τους Μαντσίνι, Βιλένα και Μλαντένοβιτς. Ο Αράο πήγε σε θέση κεντρικού αμυντικού δίπλα στον Γεντβάι και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 4-4-2, με τον Ιωαννίδη να έχει ως παρτενέρ του στην επίθεση τον Βέρμπιτς. Στο 71’ ο Ιωαννίδης πέρασε και αυτός εκτός για να μπει στη θέση του ο Σπόραρ.

Το ματς πλέον είχε μπει σε φάση διαχείρισης από τον Παναθηναϊκό, που κατέβασε ρυθμούς. Μάλιστα, στο 83’ ο Λοντίγκιν χρειάστηκε και αυτός να δείξει την κλάση του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε προβολή του Τσιλούλη, ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά τον συνεχάρη για την εντυπωσιακή απόκρουση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.