ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πω πω μια «ντόπα»

Αν είναι να... φτιάχνονται έτσι οι διεθνείς του Παναθηναϊκού, ας βγαίνουν κάθε μέρα σενάρια επιστημονικής φαντασίας πως είναι ντοπαρισμένοι. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Πω πω μια «ντόπα»

«Η απάντηση μου θα δοθεί στο γήπεδο. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά. Είμαι ένας άνθρωπος που κάνω τα πάντα όσο πιο καθαρά γίνεται, είμαι δίκαιος και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», είπε ο Φώτης Ιωαννίδης. «Με πήρε παίκτης και ρωτούσε αν υπάρχει πρόβλημα με αντιβίωση των παιδιών του. Κάνουν πολύ κακό όσοι το ξεκίνησαν. Οφείλουν μία συγγνώμη. Θέλω να πιστεύω πως η ΕΠΟ και οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθούν. Το να σπιλώνουν έναν διεθνή ποδοσφαιριστή έτσι είναι ό,τι χειρότερο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, αντί να τον καλύψουμε τον βγάζουμε στη σέντρα και παρουσιάζουμε κάτι αναληθές και βρώμικο. Ντροπή σε αυτούς που κάνουν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Τάσος Μπακασέτας.

Θα το έκαναν ακόμα και χωρίς να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Λαμία με δικό τους προσωπικό σόου. Δύο γκολ και μια ασίστ ο Ιωαννίδης. Δύο γκολ και δύο ασίστ ο Μπακασέτας. Αν τους άφηνε μέχρι το τέλος ο Τερίμ στο γήπεδο, μπορεί το… κοντέρ να έγραφε 7-8 γκολ. Σωστά έπραξε ο Τούρκος προπονητής και τους απέσυρα, αφού ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη παίζει το μισό πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ή και ολόκληρο.

Δεν ξέρω αν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αισιόδοξο το συμπέρασμα, αλλά θεωρώ πως αν οι πράσινοι κάνουν την Τετάρτη νίκη στην «Opap Arena», δεν το χάνουν το πρωτάθλημα. Αλλά μέχρι τότε θα έχουμε καιρό, για την ώρα μπορούμε να μιλήσουμε για το… τανκ που λέγεται Φώτης Ιωαννίδης. Και δεν υπάρχει αμυντικός να μπορεί να τον σταματήσει.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και για να επιστρέψουμε στα όσα είπε τόσο αυτός, όσο και ο Μπακασέτας, απ’ ότι φαίνεται όσο περισσότερα μπορεί να ακούγονται, τόσο περισσότερο τους… ντοπάρουν. Κάποιοι άθλιοι που δεν έχουν τι να κάνουν με τη ζωή τους και ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο τούιτερ με τις ζωές των άλλων, έσπευσαν να δικάσουν τον Ιωαννίδη. Ντοπαρισμένος, είπαν. Χωρίς εισαγωγικά. Η απάντηση έρχεται στο γήπεδο.

«Ντοπαρισμένος» είναι. Σε εισαγωγικά. «Ντοπαρισμένος» για να σκοράρει, για να διαλύει τις άμυνες, για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο καλύτερος επιθετικός που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο παίκτης που μπορεί να καθαρίσει μόνος του τα παιχνίδια. Σήμερα βγήκε από το γήπεδο ο Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης ανέλαβε να παίξει και τον δικό του ρόλο. Δύο γκολ, μία ασίστ συν η συμμετοχή του στο πρώτο γκολ που σχεδόν όλο είναι δικό του.

Ο τρόπος με τον οποίο περνούσε τους παίκτες της Λαμίας είναι για να χαζεύουμε τα παιχνίδια σε επανάληψη. Ένα κανονικό… τανκ που δεν κόβεται με τίποτα, ένας επιθετικός που αν τον βλέπαμε σε ομάδα του εξωτερικού να κάνει όλα όσα κάνει θα τον βάζαμε στους κορυφαίους της Ευρώπης. Δε θέλει και πολύ έτσι όπως πάει. Σε 1-2 χρόνια ο Φώτης μπορεί να κοστίζει χρήματα που ούτε τα έχουμε ακούσει στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στη Λαμία σε μια από τις πιο γεμάτες φετινές του εμφανίσεις. Το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, με ωραίο ποδόσφαιρο, με πολλά γκολ, με τα ελληνόπουλα πρωταγωνιστές (όχι μόνο Μπάκα, Φώτης, αλλά και Λημνιός και Κώτσιρας), με πολύ κόσμο στις εξέδρες και με υγεία.

Αν ο Μπερνάρ αύριο προπονηθεί κανονικά, τότε οι συνθήκες με τις οποίες πηγαίνει στο μεγάλο ντέρμπι τις Τετάρτης είναι ιδανικές. Ας ελπίσουμε και στον ορισμό του διαιτητή να είναι όλα ιδανικά. Δεν αντέχει το πρωτάθλημα κάτι διαφορετικό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.