ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εφιαλτική βραδιά και ήττα με κάτω τα χέρια

Ήττα με κάτω τα χέρια σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν φάντασμα του εαυτού του στην Opap Arena γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0 από την ΑΕΚ.

Εφιαλτική βραδιά και ήττα με κάτω τα χέρια

Ήττα με κάτω τα χέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” είχαν μια εφιαλτική βραδιά στην OPAP Arena και χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει την ΑΕΚ, γνώρισε βαριά ήττα 3-0, έμεινε στο -4 από την Ένωση και πλέον η τύχη του δεν είναι στα χέρια του.

Έντονα παράπονα από τον κάκιστο Γάλλο, Ντελαζό, που στο 27′ έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον Κώτσιρα, αλλά και λίγο αργότερα, σε παρατεταμένο τράβηγμα του Βίντα στον Γέντβαϊ.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 282.889 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τον Άρη θα υποδεχθεί την Κυριακή (28/4) ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο και θέλει μόνο νίκη προκειμένου να εξαντλήσει τις όποιες, λίγες ελπίδες του για τίτλο.

Το ματς:

Σε ένα ματς όπου παιζόταν όλη η χρονιά, με δεδομένη μάλιστα την ευκαιρία που παρουσιάστηκε με τις γκέλες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου τόσο από πλευράς ψυχολογίας, όσο και τακτικής.

Η έλλειψη αποφασιστικότητας και τα πολλά λάθη από νωρίς έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πιάσει τους χώρους στο γήπεδο. Σε μία εξ αυτών, δευτερόλεπτα μετά την ευκαιρία του Πόνσε, ο Πινέδα και ο Ελίασον τρύπησαν την άμυνα των πρασίνων και ο τελευταίος με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ντραγκόφσκι άνοιξε το σκορ (1-0, 7’).

Η απουσία του κομβικότατου Μπερνάρ και η ψυχρολουσία ενός ακόμη γκολ που μπήκε νωρίς έδειξαν τα σημάδια, για να ακολουθήσει η… συμβολή του Ντελαζό. Ο Γάλλος ρέφερι «δεν είδε, δεν άκουσε» σε καθαρή παράβαση του Αραούχο στον Κώτσιρα εντός περιοχής και δέκα λεπτά αργότερα, το τραγικό γύρισμα του Ακαϊντίν έβγαλε τον Πόνσε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι για το εύκολο 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Τερίμ δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει περισσότερο. Στην ανάπαυλα βγήκαν από το ματς οι κακοί απόψε Παλάσιος και Λημνιός για να περάσουν οι Σπόραρ και Βιλένα, με τον σχηματισμό να αλλάζει σε 4-4-2 ρόμβο.

Αν και οι πράσινοι βρήκαν περισσότερους χώρους και κράτησαν τη μπάλα, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν κάτι περισσότερο στην εστία της ΑΕΚ. Η διπλή αλλαγή με Μλαντένοβιτς και Βέρμπιτς αντί Χούανκαρ και Μπακασέτα δεν έβγαλε σε τίποτα, με την «Ένωση» να είναι εκείνη που απείλησε.

Στο 61’ ο Παναθηναϊκός γλίτωσε δυο φορές από το δοκάρι με τις προσπάθειες του Πινέδα, αλλά στο 69’ δεν συνέβη το ίδιο. Σε μία παρόμοια φάση οι «πράσινοι» είδαν τον Ελίασον να αδειάζει την άμυνα και να σκοράρει δίνοντας τέλος στο ματς. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε το παραμικρό, τουναντίον πιο κοντά στο γκολ ήταν η ΑΕΚ παρά οι «πράσινοι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.