ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Μακάμπι και την ηγεμονική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά

Ισοπαλία λοιπόν στη σειρά πλέον… Ο Παναθηναϊκός AKTOR αγρίεψε και καθάρισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (95-79) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ κάνοντας το 1-1 χάρη στον αρχηγό του, ο οποίος ήταν απολαυστικός. Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά, για να αστειευτούμε και λίγο.

Ο «εξάστερος» στηρίχθηκε στη βελτιωμένη αμυντική λειτουργία του και στη «θωράκιση» της ρακέτας του στον τομέα των ριμπάουντ για να φτάσει στο ροζ φύλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάγκασε τους Ισραηλινούς σε σχεδόν διπλάσια λάθη (11 έναντι 6) σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι και τους επέτρεψε 5 λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ (10 έναντι 15) αντίστοιχα.

Και όχι μόνο, αλλά τους τιμώρησε με το ίδιο νόμισμα, καθώς πήρε 20 πόντους δεύτερης ευκαιρίας (έναντι 2 των αντιπάλων) από τα 12 επιθετικά «σκουπίδια» που μάζεψε. Να προσθέσουμε σε όλα αυτά ότι το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τους «πράσινους», που παραδόθηκαν στον ρυθμό των φιλοξενούμενων και βρέθηκαν να κυνηγούν στο πρώτο δεκάλεπτο (20-28 το επιμέρους σκορ), κυρίως διότι αμυντικά… υπέφεραν από τον Κοέν και τον Μπράουν.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όλα αυτά ενώ οι παίκτες του Αταμάν έκαναν μόλις ένα φάουλ στην πρώτη περίοδο, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης που υπήρχε στα μετόπισθεν. Μάλιστα, στην τελευταία φάση του εν λόγω δεκαλέπτου είχαν τρία φάουλ να «δώσουν» και δεν τα έκαναν, με συνέπεια να δεχθούν buzzer beater τρίποντο από τον Ριβέρο.

Με το second unit (Βιλντόσα, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο) να ανάβει το φιτίλι στο δεύτερο δεκάλεπτο και να προσφέρει ενέργεια και… κυνηγητό στην άμυνα, το «τριφύλλι» ανέτρεψε το μομέντουμ του αγώνα και ανέλαβε τα ηνία, αφού ο Σλούκας πήρε τ’ όπλο του στη συνέχεια και εκτελούσε ανελέητα τη Μακάμπι πετυχαίνοντας 11 διαδοχικούς πόντους για να μετατρέψει το 30-36 σε 41-38!

Με τους Παπαπέτρου, Λεσόρ και Μήτογλου να μπαίνουν στην εξίσωση, ο Παναθηναϊκός εκτοξεύτηκε στο +18 στα μέσα της 3ης περιόδου, όμως τα γκρέμισε όλα μέσα σε ένα σκάρτο δίλεπτο στο φινάλε του προαναφερθέντος δεκαλέπτου και στις αρχές του 4ου. Το 71-56 έγινε 71-68 και τα φαντάσματα έκαναν την… εμφάνισή τους στα ενδότερα του ΟΑΚΑ, την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν βραχυκυκλωμένοι από τη ζώνη του Κάτας. Άρον-άρον ο Αταμάν επανέφερε στο παρκέ τον (φορτωμένο με 4 φάουλ) Σλούκα για να του κάνει τη δουλειά και ο αρχηγός του τον δικαίωσε απόλυτα αφού πήρε από το χεράκι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε με ασφάλεια στη νίκη. Συν τοις άλλοις, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (29 με 12/16 εντός παιδιάς), δύο ημέρες μετά το ρεκόρ καριέρας σε ασίστ (13). Τι παίκτης Θεέ μου!

Καθοριστικός ήταν προφανώς και ο Παπαπέτρου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο 30χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε ουσιαστικά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κι έδωσε πολλές λύσεις με τα μακρινά του σουτ (15 πόντοι με 4/7 τρίποντα), ενώ «έσβησε» τον Κόλσον, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη ζημιά στα τρία πρώτα παιχνίδια του ζευγαριού. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον «Πάπι» στο παρκέ, η ομάδα του Αταμάν είχε +21. Κομβική η παρουσία του από ‘δω και πέρα στη σειρά…

Το 1-1 έγινε λοιπόν και ο «εξάστερος» πάει στο Βελιγράδι για να παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση στο Final Four. Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση και πρέπει να δείξει πολύ καλό πρόσωπο κόντρα σε μια δουλεμένη ομάδα για να σπάσει την έδρα της…

Υ. Γ. Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν χάσει τα λόγια τους με την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του «τριφυλλιού», οι οποίοι κατακλύζουν το ΟΑΚΑ και σπάνε τα… ντεσιμπελόμετρα.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.