ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την πικρή ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στο 3ο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη συνέχεια της σειράς.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα

Τα ψέματα τελείωσαν για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που υποτάχθηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-83) στο 3ο παιχνίδι της σειράς και τώρα καλείται να παίξει την… ύπαρξή του τη Μεγάλη Πέμπτη, σε ένα ματς που οφείλει να τρώει σίδερα, αν αναλογιστούμε ότι στην αναμέτρηση της Μεγάλης Τρίτης ήταν σε… νηστεία για 35 αγωνιστικά λεπτά.

Κακά τα ψέματα, για 3,5 δεκάλεπτα η ομάδα του Αταμάν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της. Αν όχι τη χειρότερη… Επιθετικά δεν έβγαζε τις κλασικές της συνεργασίες κι έδειχνε βραχυκυκλωμένη από τη ζώνη και την πίεση των Ισραηλινών, που κατάφεραν να προτάξουν την αθλητικότητά τους (ιδίως με τα ψηλά σχήματα του Κάτας) και να κάνουν δύσκολη τη ζωή των περιφερειακών του «τριφυλλιού». Στα… μετόπισθεν, οι «πράσινοι» ήταν ανεπίτρεπτα μαλθακοί για την κρισιμότητα της αναμέτρησης κι έδωσαν πολλά δικαιώματα. Πολύ soft ρε παιδί μου… Δεν τους «ένιωσαν» οι αντίπαλοι, που ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση κι έβρισκαν λύσεις στο σκοράρισμα από όλους τους παίκτες τους. Ειδικά από τους ψηλούς, που τροφοδοτήθηκαν εξαιρετικά από τον Μπράουν και τους υπόλοιπους γκαρντ της «ομάδας του λαού». Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι υπέπεσαν σε 4 μόλις λάθη στα πρώτα 30 λεπτά!

Κάπως έτσι η Μακάμπι συντηρούσε διψήφιες διαφορές κι έφτασε μέχρι και το +18, ενώ δεν επέτρεπε στον «εξάστερο» να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης και να πλησιάσει σε απόσταση βολής. Μετά το 35’ όμως όλα γύρισαν τούμπα, με το… ινδιάνικο μπάσκετ του Ναν να αποδίδει καρπούς και τον Λεσόρ να δίνει πολλές λύσεις κοντά στο καλάθι. Κάπως έτσι το «τριφύλλι» πραγματοποίησε επική αντεπίθεση και ισοφάρισε σε 83-83. Το άστοχο σουτ του Ναν στο φινάλε και τα διαιτητικά λάθη σε δύο κρισιμότατες φάσεις, έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ
Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ 1.001 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αρνητικότατοι και είχαν μόνο σπασμωδικές αντιδράσεις μέσα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, ο Σλούκας είχε τη χειρότερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Ο αρχηγός εγκλωβίστηκε στην εξοντωτική πίεση των αντιπάλων και δεν κατάφερε να βοηθήσει όπως θα ήθελε. Είμαστε σίγουροι όμως για εκείνον, αφού έχει την ποιότητα και πνευματική ικανότητα για να ξεπεράσει άμεσα το κακό του βράδυ και να εμφανιστεί ως… κανονικός Σλούκας τη Μεγάλη Πέμπτη. Τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η ομάδα του…

Κλείνοντας να σταθούμε στον Παπαπέτρου, ο οποίος βγήκε μπροστά και πάλεψε να κρατήσει όρθιο τον «εξάστερο» πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης σε δεύτερο σερί ματς. Κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν εκείνος, το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα… Τώρα όλα θα κριθούν σε ένα 40λεπτο, όπου επιβάλλονται σκληράδα και τσαγανό…

Υ. Γ. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αν προσθέσουμε τα πρώτα δεκάλεπτα των τριών πρώτων αγώνων της σειράς, το σκορ είναι 77-56 υπέρ της Μακάμπι! Δείγμα της λανθασμένης προσέγγισης με την οποία μπαίνουν στα παιχνίδια οι παίκτες του «εξάστερου». Προσθέστε σε όλα αυτά ότι οι Ισραηλινοί έχουν υποπέσει σε μόλις 24 λάθη σε 3 αγώνες και το «τριφύλλι» έχει 42/66 βολές σε αυτά τα ματς!!!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.