ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΜΕΓΑΛΟΣ Παναθηναϊκός, “γονάτισε” τη Μακάμπι και τώρα… ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, νίκησε 95-88 τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των πλέι οφ και θέλει μια ακόμα επικράτηση στο ΟΑΚΑ για να πάει στο φάιναλ φορε του Βερολίνου.

ΜΕΓΑΛΟΣ Παναθηναϊκός,

Η Μακάμπι πήρε (όπως… πήρε) το Game 3 στις λεπτομέρειες και ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Στο ημίχρονο όλα έδειχνα ότι η κατάσταση οδεύει σε επανάληψη των προηγούμενων, με τους Ισραηλινούς να πιάνουν τα στάνταρ στο σκοράρισμα και τον Παναθηναϊκό να παλεύει σκληρά μεν αλλά να μην… πίνει νερό. Όλα άλλαξαν στο τελευταίο τετράλεπτο. Εκεί που ο Κώστας Σλούκας πήρε τη μπαγκέτα του ηγέτη (20π 8ρ 6 ασίστ), ο Κέντρικ Ναν δήλωσε παρών και οι Παπαπέτρου – Λεσόρ κλείδωσαν το «πράσινο» καλάθι. Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός έτρεξε επί μέρους 12-2 και πανηγύρισε ένα τεράστιας σημασίας διπλό, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5 στο καυτό ΟΑΚΑ. Εκεί που θα κριθούν όλα..

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, νίκησε 95-88 τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των πλέι οφ και θέλει μια ακόμα επικράτηση στο ΟΑΚΑ για να πάει στο φάιναλ φορε του Βερολίνου.

Με τον Ναν στη ζώνη του λυκόφωτος και τον Σλούκα να ξεκινά εξίσου καλά, ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το αρχικό μούδιασμα και τρέχοντας επί μέρους σκορ 9-2 κατάφερε να φτάσει στο +8 (12-20). Κι όταν ο Κάτας αποφάσισε να επιστρέψει στην περίεργη ζώνη προσαρμογής, το σκαλοπάτι του Μήτογλου λειτούργησε όσον αφορά στο σκοράρισμα. Τι άλλαξε όμως μέσα σε δύο λεπτά; Οι «πράσινοι» άφησαν τους ΝτιΜπαρτολομέο και Ταμίρ Μπλατ να βρούν ρυθμό πίσω από τα 6.75μ, με αποτέλεσμα να χαλάσει η εικόνα των πρώτων οκτώ λεπτών. Τα τέσσερα σερί τρίποντα των Ισραηλινών, βοήθησαν ώστε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (29-26).

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 27.713 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν 55 πόντοι με τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο, στο δεύτερο η εικόνα προσέγγισε περισσότερο αυτή κλασικού ματς πλέι οφ. Και πάλι όμως, αν και ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να φρενάρει τον ρυθμό που έχτιζε η ομάδα του Κάτας, τα απανωτά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης δεν του επέτρεψαν να πάρει προβάδισμα, πλην ενός γκολ – φάουλ του Σλούκα (35-36, 15′). Αυτός που κράτησε τους «πράσινους» στο κατόπι ήταν ο Ματίας Λεσόρ που είτε σκόραρε είτε δημιουργούσε στη ρακέτα. Το τρίποντο του Ναν στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου έφερε τον Παναθηναϊκό στο -1, αλλά το ζητούμενο ήταν ένα: ο περιορισμός των αβίαστων λαθών (50-49).

Με τη Μακάμπι κυριολεκτικά αλάνθαστη στο πρώτο ημίχρονο και την επιθετική παραγωγή υψηλή, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ρίξει… περισσότερο μπασκετικό ξύλο, εφόσον η επίθεση λειτουργούσε. Το πρώτο μισό της τρίτης περιόδου κύλησε στο μία σου και μία μου, καθώς όταν η ομάδα του Αταμάν προσπαθούσε να χτίσει μία μικρή διαφορά των 3-5 πόντων (με Σλούκα – Παπαπέτρου – Λεσόρ), η Μακάμπι έβρισκε απαντήσεις από την περιφέρεια με Κόλσον και Μπλατ (58-61, 26′). Το μπρα ντε φερ των τριπόντων συνεχίστηκε ακάθεκτο, με τον Γκριγκόνις και τον Μήτογλου να κρατούν το ελάχιστο μα πολύτιμο προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά, μέχρι να έρθει η ώρα του Σλούκα που με άμυνες και ένα γκολ φάουλ έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στο τελευταίο δεκάλεπτο (69-74).

Η αντίδραση ήταν η μη ενδεδειγμένη, καθώς μέσα σε τρία λεπτά η Μακάμπι χτύπησε τα λάθη του Παναθηναϊκού τρέχοντας ένα σερί 9-0 το οποίο έσπασε η βολή του Ματίας Λεσόρ (78-75, 32′). Το σερί διευρύνθηκε σε ένα διάστημα που οι παίκτες του Αταμάν έδειχναν άδειοι ψυχολογικά (82-75, 34′) και ζητούταν άμεση απάντηση. Αυτή δόθηκε εν μέρει με τα τρίποντα των Παπαπέτρου και Ναν να κρατάνε στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, που έβλεπε τον Κόλσον να απαντά (86-83, 35′).

Αυτό όμως που ακολούθησε στα τελευταία τέσσερα λεπτά ήταν κομμένο και ραμμένο για θρίλερ. Κρατήστε μόνο το σκορ. Η Μακάμπι σκόραρε μόλις 2 πόντους και ο Παναθηναϊκός 12, με τον Κώστα Σλούκα να παίρνει τη μπαγκέτα του, τον Ματίας Λεσόρ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κλειδώνουν την άμυνα και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να κατεβάζει κρίσιμα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι τα πάντα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.