ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μέχρι να βρούμε ουρανό άσε με να παραμιλώ

Guten Abend Berlin! Με άμυνα - ατσάλι, ΟΑΚΑ - κολαστήριο και τον Κέντρικ Ναν βγαλμένο από όνειρο, ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι με 81-72 και επέστρεψε σε Final 4 μετά από 12 χρόνια.

Μέχρι να βρούμε ουρανό άσε με να παραμιλώ

Στ’ αστέρια ξανά πάμε Πανάθα. Οι «πράσινοι» έσπασαν την κατάρα 12 ετών και επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, με 20.000 τρελαμένους οπαδούς να ζητούν το 7ο στο Βερολίνο. Η Μακάμπι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να χαλάσει το πράσινο πάρτι, αλλά η άμυνα και το κολαστήριο του ΟΑΚΑ έδωσαν τη λύση.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ Κέντρικ Ναν έβαλε 26 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Παπαπέτρου – Χουάντσο και Καλαϊτζάκη, με τον Σλούκα παροπλισμένο στο β’ λόγω τραβήγματος (15π 6ρ).

Το ματς

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 24.856 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με συνταγή Βελιγραδίου, το καυτό δίδυμο Σλούκα – Ναν στα γκαρντ και τον Παπαπέτρου στο «3»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ για να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά αντ’ αυτού συνάντησε τη γνωστή εκτελεσμένη συνταγή από τη Μακάμπι. Το ασφυκτικό press και οι συνεργασίες στο 2v2 με τους Μπράουν και ΝτιΜπαρτολομέου έφεραν τους Ισραηλινούς μέχρι και στο +7 (11-18, 7′). Η είσοδος του Χουάντσο και του Γκραντ συνέβαλαν ώστε να «δέσει» η άμυνα, την ώρα που ο Ναν βρήκε το χέρι του με αποτέλεσμα να μαζευτεί η διαφορά στο καλάθι (19-21, 10′).

Οι δύο φορές που προσπέρασαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν δια χειρός Ναν, αλλά στο ενδιάμεσο το δίδυμο Ριβέρο – Νίμπο στη ρακέτα δημιούργησε προβλήματα στον Λεσόρ, ο οποίος βγήκε μόλις για ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολούθησε ένα ιδιαίτερο μπρα ντε φερ μέσω μικρών σερί, με τον Παναθηναϊκό να απαντά σε αυτά της Μακάμπι, έχοντας ως επιθετικό όπλο τον εξαιρετικό Σλούκα (12π ημίχρονο) και αμυντικά τον Χουάντσο. Και πάλι όμως, οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν τη νευρικότητα σε ορισμένες επιλογές και γύρισαν το 32-30 σε 34-39, προτού μιλήσει ξανά ο «X Factor» του Παναθηναϊκού στη σειρά.

Πέντε σερί πόντοι του Ιωάννη Παπαπέτρου, οδήγησαν τις δύο ομάδες ισόπαλες στο ημίχρονο (41-41, 20′).

Κι αν το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με τα υπόλοιπα της σειράς, με υψηλή επιθετική παραγωγικότητα, το τρίτο δεκάλεπτο θύμισε ντέρμπι πλέι οφ από τα παλιά. Έχοντας τρια λεπτά σχεδόν χωρίς καλάθι οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα σωστά στην άμυνα, αλλά πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από τη γραμμή των βολών.

Χαρακτηριστικό το ποσοστό του Λεσόρ ο οποίος στο τρίτο δεκάλεπτο είχε 8 (!) χαμένες βολές. Κι ενώ τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο, η Μακάμπι πήρε ξανά το προβάδισμα με τον ΝτιΜπαρτολομέο (49-53, 27′) προτού μιλήσει ο εξαιρετικός Χουάντσο. Το τρίποντο του Ισπανού και στη συνέχεια τα «ψίχουλα» από τις βολές του Αντετοκούνμπο έδωσαν στον Παναθηναϊκό βραχεία κεφάλι στο κλείσιμο της 3ης περιόδου (58-56).

Το σύνθημα είχε δοθεί. Άμυνα, άμυνα και… άμυνα. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε τη ζωή δύσκολη στον Μπράουν και έδωσε έναυσμα για το «πράσινο» +5 (63-58, 32′). Με τον Σλούκα να έχει τράβηγμα όντας παροπλισμένος στο β’ ημίχρονο χρειαζόταν ένα ακόμη step up πέραν του φοβερού Ναν. Κι αυτό έγινε. Με τον Ντίνο Μήτογλου να παίρνει μπροστά στην επίθεση και τον Ματίας Λεσόρ να απαντά και στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10, δύο λεπτά πριν από τη λήξη (77-67, 38′).

Εκεί, ξαναμίλησε το ΟΑΚΑ, με τον Λεσόρ και τον Ναν να τελειώνουν τη δουλειά, σφραγίζοντας το εισιτήριο για το Final 4 και το ταξίδι στο Βερολίνο για το όνειρο.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.