ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε Final Four μετά από 12 χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει!

Η 7η Μαΐου του 2024 θα μείνει στην ιστορία και για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέφει σε Final Four μετά από 12 χρόνια. Ο «εξάστερος» λύγισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα συγκλονιστικό 5ο παιχνίδι (81-72), έκανε το 3-2 στη σειρά και γυρίζει εκεί όπου ανήκει!

Η αρμάδα του Αταμάν βρέθηκε πολλές φορές στα σχοινιά τη φετινή σεζόν, αλλά και στο 5ο ματς των playoffs, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και νοοτροπία νικητή για να ξεγλιστρήσει και να ορθώσει ανάστημα κόντρα σε όλους και σε όλα. Μην ξεχνάμε πόσα προβλήματα αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Όσον αφορά το ακροτελεύτιο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, ο «εξάστερος» έφτασε στον πολυπόθητο στόχο του χάρη στην εξαιρετική του άμυνα από το 27’-28’ και μετά, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μαχητικότητά του στην εναέρια κυκλοφορία: πήρε 19 επιθετικά ριμπάουντ και πλήρωσε τη Μακάμπι με το ίδιο νόμισμα, με το δυνατό της όπλο δηλαδή.

Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ
Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές, να αναφέρουμε ότι το «τριφύλλι» ανάγκασε τους παίκτες του Κάτας σε 11 λάθη μετά τα πρώτα 9,5 λεπτά και κράτησε τους αντιπάλους του δίχως πόντο για περίπου 6 λεπτά. Στην πιο κρίσιμη καμπή της αναμέτρησης μάλιστα, από το φινάλε της 3ης περιόδου μέχρι τα μέσα σχεδόν του 4ου δεκαλέπτου.

Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε και ο περιορισμός του Μπράουν, ο οποίος είχε 6 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι μοίρασε μόλις μία τελική πάσα. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός καθάρισε την μπουγάδα και απέκτησε διαφορές νίκης μπαίνοντας στην τελική ευθεία, αν και οι φιλοξενούμενοι δεν έλεγαν να τα παρατήσουν. Και καλά έκαναν αφού μιλάμε για ματς πρόκρισης στο Final Four.

Όσον αφορά το «σβήσιμο» του κινητήριου μοχλού της Μακάμπι, τα παράσημα ανήκουν στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, που δάγκωσε το… λαρύγγι του αντιπάλου του και του έβγαλε τα εσώψυχα με την πιεστική του άμυνα. Εκείνος ήταν που άναψε το φιτίλι για να πάρει φωτιά το ΟΑΚΑ. Ακόμα και όταν κουράστηκε ο 25χρονος γκαρντ, ήρθε από τον πάγκο ο Γκραντ για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Στο εκτελεστικό κομμάτι, ο Ναν απέδειξε την κλάση του και τη δεινότητά του στο σκοράρισμα. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 26 πόντους, τους 18 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ευστόχησε σε μεγάλα καλάθια στις κρίσιμες στιγμές. Το πιο σημαντικό προσόν του όμως είναι το δολοφονικό ένστικτο που διαθέτει και το… κρύο αίμα. Ώρες-ώρες δεν… νιώθει και δεν «βλέπει» κανέναν!

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος ήρθε από το… νοσοκομείο και έσφιξε τα δόντια για να δηλώσει «παρών» στο 5ο ματς παρά την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε. Μάλιστα, ήταν κομβικότατος δίνοντας πολλές λύσεις επιθετικά, ενόσω πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο από τα 7,5 μέτρα στο 49-53.

Ο Παπαπέτρου ήταν ο X-factor του «τριφυλλιού» στη σειρά και φρόντισε να βάλει το λιθαράκι του πετυχαίνοντας πολλά μεγάλα καλάθια και στο 5ο ματς. Ο Σλούκας δεν βοήθησε όσο θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του, όμως στα λεπτά που αγωνίστηκε, απέδειξε την κλάση του και την ηγετική φυσιογνωμία του.

Από ‘κει και πέρα, ο κόουτς Αταμάν επιβεβαίωσε περίτρανα ότι είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρωλίγκας και είναι ο κύριος λόγος που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Final Four για πρώτη φορά μετά την «εποχή Ομπράντοβιτς». Κακά τα ψέματα, ο Τούρκος τεχνικός γνώριζε από πρώτο χέρι το μέγεθος του «εξάστερου» και ταίριαξε απόλυτα με τον οργανισμό, σε έναν συνδυασμό που κρίνεται ήδη επιτυχημένος. Σε εκείνον αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα «μπράβο».

Κλείνοντας να σταθούμε στους «πράσινους» φιλάθλους, που φρόντισαν να σπρώξουν την ομάδα τους και δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα κάνοντας τους πάντες να… χαζέψουν με αυτά που έβλεπαν και άκουγαν! Ραντεβού στο Βερολίνο τώρα…

Υ. Γ. Η σειρά με τη Μακάμπι ήταν πολύ απαιτητική, πολύ σκληρή και θα τη θυμόμαστε για χρόνια. Οι Ισραηλινοί ήταν ένα καλοδουλεμένο σύνολο που δεν είχε κάτι να χάσει, αλλά ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής στα σημεία, καθώς είχε το κάτι παραπάνω…

Υ. Γ. 2 Ο Ναν θα παραμείνει στον «εξάστερο» και αναμένεται να κυριαρχήσει σε επίπεδο Ευρωλίγκας!

Υ. Γ. 3 Ο Λεσόρ είχε 3/14 βολές και παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.