ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Το κορμί στο ΟΑΚΑ, το… μυαλό στο Βερολίνο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Προμηθέα Πάτρας στην εξ αναβολής αναμέτρησης της Stoiximan Basket League.

Το κορμί στο ΟΑΚΑ, το… μυαλό στο Βερολίνο

Το κορμί των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν στο ΟΑΚΑ για την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πάτρας για τη Stoiximan Basket League, όμως το… μυαλό τους βρισκόταν στο Βερολίνο και στο Final Four της Ευρωλίγκας που θα λάβει χώρα εκεί. Οι «πράσινοι» πάντως έκαναν το… καθήκον κι έφτασαν στη νίκη (90-82), παρότι χαλάρωσαν υπερβολικά μετά τα μέσα της 3ης περιόδου.

Η ομάδα του Αταμάν μπήκε με… φόρα από την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και φρόντισε να αποκτήσει διψήφιες διαφορές από τα πρώτα λεπτά χάρη στην πιεστική της άμυνα, με την οποία ανάγκασε αρκετά λάθη τους φιλοξενούμενους (σ.σ. είχαν 7 στο πρώτο δεκάλεπτο). Κάπως έτσι έφτασε μέχρι και το +20, ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο +14.

Όπως προαναφέραμε, μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του «τριφυλλιού» χαλάρωσαν υπερβολικά και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη (σ.σ. 9 στο δεύτερο 20λεπτο), από τα οποία δέχθηκαν πολλούς εύκολους πόντους. Αν προσθέσουμε και τη χαλαρότητα που εμφάνισαν στην άμυνα, τότε μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε τους λόγους για τους οποίους ο Προμηθέας πλησίασε σε απόσταση βολής στις αρχές της 4ης περιόδου. Στο φινάλε όμως ο «εξάστερος» σοβαρεύτηκε και καθάρισε το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες. Πρωτίστως θέλουμε να σταθούμε στον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς και φρόντισε να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 25χρονος γκαρντ πέτυχε 11 πόντους (οι 9 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο) και ήταν εκείνος που ξεμπλόκαρε την ομάδα στο 70-68 με δύο διαδοχικά τρίποντα.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, το εν λόγω ματς ίσως να αποτελέσει το σημείο-κλειδί για να ξαναβρεί τα πατήματά του ο Τζέριαν Γκραντ, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του εδώ και καιρό γεμίζοντας τη στατιστική του (15 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα). Το ακόμα πιο σημαντικό για τον Αμερικανό ήταν ότι δεν ήταν τόσο διστακτικός όσο στους προηγούμενους αγώνες.

Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης και Λεσόρ συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στα ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, ενώ ο Γκριγκόνις είχε εμφανή σκοπό να πάρει πολλά σουτ για να βρει το… χέρι του καθώς είχε χάσει λίγο τον ρυθμό του στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Κατά τα λοιπά, παίκτες όπως ο Βιλντόσα και ο Μπαλτσερόφσκι δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως έπρεπε τον χρόνο που πήραν και σίγουρα οφείλουν να ανεβάσουν στροφές και να βελτιώσουν την απόδοσή τους για να τους εμπιστευτεί περισσότερο ο Αταμάν. Παρεμπιπτόντως, θεωρούμε ότι ο Τούρκος προπονητής θα μπορούσε να μοιράσει λίγο παραπάνω τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να χρησιμοποιήσει περισσότερο παιδιά όπως ο Μωραΐτης και ο Μαντζούκας, αφού ο αγώνας ήταν εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά. Ίσως να το πράξει στο ματς της Δευτέρας με τον Άρη…

Κλείνοντας, να αναφερθούμε για μια ακόμα φορά στον κόσμο του «τριφυλλιού», που έδωσε βροντερό «παρών» σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Περίπου 11.000 φίλαθλοι του «εξάστερου» βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα σε έναν ακόμα αγώνα. Απλά τους βγάζουμε το καπέλο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.