ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Άρη, αλλά και για τα βραβεία της Ευρωλίγκας.

Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League κι έβγαλε… άβρεχτος την αγγαρεία στο «Αλεξάνδρειο», όπου επικράτησε 80-68 του σκληροτράχηλου Άρη, σε ένα ματς που είχε ως κέρδος τους Όλεκ Μπαλτσερόφσκι και Αλέξανδρο Σαμοντούροβ.

Το εν λόγω παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ χαλαροί και δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού την πρωτιά. Το θετικό ήταν ότι ο «εξάστερος» ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ελπίζουν ότι θα διεκδικήσουν τη νίκη. Επιπροσθέτως, ο κόουτς Αταμάν μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και δεν «βάρυνε» περισσότερο τα ήδη καταπονημένα στελέχη του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της εν λόγω αναμέτρησης ήταν ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που του έδωσε ο προπονητής του και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, ελλείψει και Αντετοκούνμπο. Ο Πολωνός σέντερ πήρε πολλές ευθύνες και τελείωσε αρκετές φάσεις, κυρίως κοντά στο καλάθι, έχοντας 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Το ακόμα πιο σημαντικό στην περίπτωσή του είναι να αποκτήσει λίγη… ψυχολογία, αφού η αλήθεια είναι ότι το ηθικό του έχει καταρρακωθεί από την έλλειψη αγωνιστικού χρόνου. Μην ξεχνάμε επίσης ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίζεται σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη πίεση.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, ο Αταμάν εμπιστεύτηκε για σχεδόν 33 λεπτά τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, που έδειξε ότι έχει το ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη (τουλάχιστον) δεκαετία. Ο 19χρονος φόργουορντ έχει πολλά στοιχεία όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι και θα χρειαστεί να δυναμώσει λίγο περισσότερο το κορμί του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο.

Κατά τα λοιπά, οι Γκραντ και Γκριγκόνις έδειξαν ότι βρίσκουν τα πατήματά τους και σιγά-σιγά επανέρχονται στο επίπεδο που βρίσκονταν στο πρώτο μισό της σεζόν. Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ενθαρρυντικό ενόψει Final Four. Προφανώς και σε αυτό το σημείο της περιόδου δεν… περισσεύει κανείς και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν όλοι.

Ολοκληρώνοντας να σταθούμε και στα άτυπα βραβεία της Ευρωλίγκας, σε μια ατέρμονη και ώρες-ώρες ανώφελη κουβέντα. Κι αυτό διότι ο καθένας έχει τη δική του άποψη και σίγουρα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτές τις συζητήσεις. Προφανώς για τον Παναθηναϊκό είναι τιμητικό ότι 3 παίκτες του βρίσκονται στις δύο καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης (κάτι αναμενόμενο), αλλά τα πιο σημαντικά είναι στο Βερολίνο από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.