ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ούτε τώρα, ούτε μετά από δέκα μέρες που πρέπει να βρει τον επόμενο προπονητή του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Τερίμ τέλος και επίσημα από τον Παναθηναϊκό. Και θα έχουμε να θυμόμαστε πως ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, φεύγει μετά από μόλις πέντε μήνες αφήνοντας… καμμένη γη πίσω του. Μια ομάδα εκτός πρωταθλήματος, που την παρέλαβε δεύτερη και στο μείον ένα και την παραδίδει τέταρτη και με ρίσκο την ευρωπαϊκή της έξοδο αυτή τη στιγμή. Ηθελε μεγάλη προσπάθεια για να κάνει όλο αυτό που έκανε ο Τούρκος.

Ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς ήταν μια ομάδα με αρχές, που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Με τον Τερίμ κατάντησε μια ομάδα που δεν ήξερε τι της συνέβαινε, δεν ήξερε τι ήθελε, δεν έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο άλλης εποχής, αναχρονιστικό, που πολλές φορές θύμιζε όλα όσα κάναμε στο football manager όταν ήμασταν μικροί: ήμασταν πίσω στο σκορ; Βάζαμε 3-4 επιθετικούς, χωρίς να ενδιαφερόμαστε πως θα φτάσει η μπάλα μέσα στην περιοχή. Μόνο που το ποδόσφαιρο δεν είναι football manager. Και ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στο 2024.

Και τι κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός; Τρέχει να… προλάβει. Να προλάβει την τρίτη – και όχι την πρώτη – θέση, να προλάβει την Ευρώπη, να προλάβει την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τρέχει, δηλαδή, για το μίνιμουμ. Ενώ θα έπρεπε τώρα να διεκδικεί το μάξιμουμ. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσωπική μου γνώμη και πετάξτε την αν δε τη θέλετε: με τον Ιβάν στον πάγκο, την Κυριακή η Λεωφόρος θα ετοιμαζόταν για φιέστα πρωταθλήματος. Όχι σε περίπτωση νίκης. Θα το είχε πάρει ήδη ο Παναθηναϊκός.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρεχάτε ποδαράκια μου, που λέει και ο τίτλος. Και για το τώρα, δηλαδή δύο στα δύο με Ολυμπιακό και Άρη που μόνο εύκολο δεν είναι και για το μετά. Ο Χρήστος Κόντης έρχεται για δύο παιχνίδια και η δουλειά του θα είναι να συμμαζέψει την ομάδα και να την προετοιμάσει γι’ αυτά τα ματς. Θα το κάνει, ήταν 2,5 χρόνια δίπλα στον Ιβάν, τον ξέρουν και τους ξέρει όλους. Αλλά για την επόμενη μέρα χρειάζεται να υπάρξει άμεση αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Να βρει τον προπονητή εδώ και τώρα, να είναι έτοιμος δηλαδή την επομένη του τελικού να έρθει να αναλάβει. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Και ανάλογα με το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα κερδίσει η ομάδα (αν κερδίσει) θα πρέπει να ξεκινήσει και την προετοιμασία της. Πιθανόν πολύ νωρίς. Ο Αλαφούζος, ο Παπαδημητρίου ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος έχουν μια αποστολή που είναι η πλέον κρίσιμη για το μέλλον του Παναθηναϊκού: να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα σβήσει τη… λαίλαπα Τερίμ και θα συνεχίσει όλα όσα έχτισε με κόπο και ιδρώτα ο Ιβάν.

Διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει σε εποχές που τον βλέπαμε έκτο…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.