ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του ΠΑΟΚ και τη μαγική εμφάνιση του Τζέριαν Γκραντ.

Τον… έμπλεξε η χαλαρότητά του, τον ξελάσπωσε ο μαγικός Γκραντ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έμπλεξε για τα καλά στη δεύτερη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία λόγω της υπερβολικής χαλαρότητας που έδειξε, ωστόσο τον ξελάσπωσε ο μαγικός Τζέριαν Γκραντ και τον οδήγησε στο διπλό (96-99) και στο 2-0 στον πρώτο γύρο των playoffs της Stoiximan Basket League.

Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο ματς λειτούργησε σαν… καμπανάκι για το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του «εξάστερου» ενόψει Final Four, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη μεγάλη γιορτή της Ευρωλίγκας και τις επόμενες ημέρες θα «λιώσουν» στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Πάμε να δούμε και τι συνέβη στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι «πράσινοι» μπήκαν με τη σωστή νοοτροπία και είχαν καλό ρυθμό επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, κυρίως έξω από τα 6,75μ. (4/8 τρίποντα). Μάλιστα, με ένα επιμέρους σκορ 10-1 στο τελευταίο 1,5 λεπτό, έκλεισε την αρχική περίοδο με +7 (22-29).

Το καλό μομέντουμ του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 2ου δεκαλέπτου, όπου ξέφυγε με +9 (27-36). Από ‘κει και πέρα όμως επήλθε υπερβολική χαλάρωση και οι παίκτες του Αταμάν μάλλον θεώρησαν ότι… τελείωσε το ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι δέχθηκαν επιμέρους 22-8 στα τελευταία 5 λεπτά του ημιχρόνου, όπου είχαν κάκιστες επιλογές και στις δύο άκρες του παρκέ: 5 λάθη στην επίθεση και πολλές χαμένες μάχες στην άμυνα, με πιο χαρακτηριστική την τελευταία φάση του πρώτου 20λεπτου, όπου δέχθηκαν 5 πόντους από τον Πόρτερ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (σ.σ. ένα τρίποντο και το καλάθι μετά τη χαμένη βολή).

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην 3η περίοδο, ο «εξάστερος» μπήκε… αγριεμένος και σοβαρός. Κάπως έτσι έτρεξε σερί 9-0 μέσα σε ένα τρίλεπτο, αλλά πάλι τον έπιασε τρικυμία: το 49-53 μετατράπηκε σε 65-57 μέσα σε περίπου 5 λεπτά! Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο πρώτο μισό του 4ου δεκαλέπτου, με τους «πράσινους» να παίζουν κάκιστη άμυνα, να κυριεύονται από νευρικότητα και να παρασύρονται στον ρυθμό των γηπεδούχων, που ξέφυγαν στο +11 (79-68). Εκεί ανέλαβε δράση ο ακαταμάχητος Ναν, ο οποίος πέτυχε τους 12 από τους 21 τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού και τον κράτησε όρθια οδηγώντας τον στην ανατροπή. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Αταμάν είχαν καλύτερες επιλογές από τους Θεσσαλονικείς και μίλησε η προσωπικότητά τους για να φτάσουν στο διπλό και στη «σκούπα».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν σαφέστατα ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος τα έκανε όλα άψογα! Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 19 πόντους με «οικονομικές» επιλογές (6/8 εντός παιδιάς) και σε ορισμένες περιπτώσεις με πολύ δύσκολα και «σωτήρια» καλάθια, μοίρασε 8 ασίστ, κατέβασε 7 ριμπάουντ κι έκανε 3 κλεψίματα σε σχεδόν 37 λεπτά συμμετοχής (34 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης). Απλά μαγικός…

Ο Ναν «ψαχνόταν» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την ανάπαυλα και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο ήταν απολαυστικός: ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, οι 18 εκ των οποίων στο δεύτερο μέρος! Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Λεσόρ, ο οποίος έπαιξε μεγάλες άμυνες στο φινάλε κι έφθειρε τους αντίπαλους ψηλούς, όμως παραμένει το «ψεγάδι» με τις πολλές χαμένες βολές. Αυτή τη φορά είχε 3/10 και σίγουρα αυτό είναι κάτι που χρήζει άμεσης βελτίωσης από τον Γάλλο σέντερ ενόψει Final Four.

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» έκανε το… καθήκον του και απέφυγε την περιπέτεια ενός τρίτου αγώνα αποκλείοντας τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ (των 6 παικτών) με «σκούπα», ωστόσο δεν ικανοποίησε και σίγουρα προβλημάτισε με την έλλειψη συγκέντρωσης και προσήλωσης. Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι το τεχνικό επιτελείο του δεν κατάφερε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής όπως θα ήθελε και κάποιοι παίκτες αναγκαστικά αγωνίστηκαν και καταπονήθηκαν περισσότερο απ’ όσο… έπρεπε λίγες ημέρες πριν από το Final Four.

Υ. Γ. Στην τελευταία φάση της παράτασης μάλλον έπρεπε να γίνει φάουλ και να μην εκτελέσει τρίποντο ο παικταράς Πόρτερ…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.