ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτοκτονία Παναθηναϊκού, 2-2 με τον Ολυμπιακό και πλέον παίζει την Ευρώπη σε ένα ματς στον Βόλο

Ιδανικός αυτόχειρας και τώρα Κύπελλο για Ευρώπη! Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό προηγήθηκε 2-0 με πέναλτι του Μπακασέτα και το τελευταίο γκολ του Μπερνάρ στη Λεωφόρο, όμως έπεσε σε λίθαργο ισοφαρίστηκε 2-2 και τερμάτισε στην 4η θέση.

Αυτοκτονία Παναθηναϊκού, 2-2 με τον Ολυμπιακό και πλέον παίζει την Ευρώπη σε ένα ματς στον Βόλο

Ιδανικός αυτόχειρας και τώρα Κύπελλο για Ευρώπη! Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό προηγήθηκε 2-0 με πέναλτι του Μπακασέτα και το τελευταίο γκολ του Μπερνάρ στη Λεωφόρο, όμως έπεσε σε λίθαργο ισοφαρίστηκε 2-2 και τερμάτισε στην 4η θέση.

Το ματς:

Ορεξάτος και μεταμορφωμένος, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο ντέρμπι και μόλις στο 4′ έχασε σπουδαία στιγμή για να προηγηθεί.  Μετά από βαθιά μπαλιά του Χουάνκαρ στην πλάτη της άμυνας, ο Γερεμέγεφ έβαλε… πλάτη τον Κάρμο αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τζολάκη.

Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη συνέχισαν με ορμή στο χορτάρι να πιέζουν τον “αιώνιο” αντίπαλο και έχασαν ακόμη δυο καλές στιγμές με τον Γερεμέγεφ να μην προλαβαίνει τον Τζολάκη, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, ενώ στο 10′ το σουτ του Μπακασέτα, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο Πελίστρι, η  πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού!
Ο Πελίστρι, η πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού! 27.648 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να απειλήσει, αφού ο Αράο σε δυο περιπτώσεις έβαλε στοπ.

Με την συμπλήρωση 20′ λεπτών ο Παναθηναϊκός με τον Μαντσίνι να στέλνει την μπάλα άουτ κατέγραψε μια ακόμη τελική, ενώ λίγο αργότερα, η άμυνα του τριφυλλιού λειτούργησε εξαιρετικά σε προσπάθειες, των Ρίτσαρντς και Φορτούνη.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 26′! Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων, ο Μπακασέτας παίζει με τη μία κάθετα για τον Γερεμέγεφ ο οποίος φεύγει απέναντι από τον Τζολάκη και πάει να σκάψει, αλλά κάνει κάκιστο τελείωμα…

Ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ημίωρο για να παγώσει τη Λεωφόρο. Ο Φορτούνης άνοιξε για τον Ροντινέι, ο Καρβάλιο πήδηξε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή αλλά βρίσκει την μπάλα αντίθετα με τον βηματισμό του και δεν μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα.

Αυτή ήταν η τελευταία απειλή από πλευράς Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος καθώς ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να πιέζει και στο 39′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με φοβερό σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Τζολάκης, ενώ στο 44′ το τριφύλλι είχε δοκάρι. Ο Κώτσιρας κάθετα για τον Γερεμέγεφ, αυτός έστρωσε όμορφα στον Μπακασέτα που έπιασε βολίδα εκτός περιοχής, η μπάλα βρηκε λίγο στο τάκλιν του Ρέτσου και σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Ωστόσο λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπακασέτας έπαιξε τον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την προσποίηση στον Ρίτσαρντς, ο οποίος με τάκλιν τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, που έστειλε από την άλλη τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 1-0.

Με ένταση και με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Στο 51′ οι Πειραιώτες, είχαν διπλή ευκαιρία με τον Ιμπόρα να κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να κοντράρει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο ο Ελ Κααμπί έπιασε το γυριστό αλλά δεν βρίσκει εστία.

Ωστόσο με τη συμπλήρωση 60 λεπτών στο ματς ήρθε μια τελευταία στιγμή μαγείας από τον σπουδαίο Μπερνάρ! Ο Βραζιλιάνος βρήκε χώρο εκτός περιοχής, σούταρε και έκανε το 2-0!

H ρότα του ματς άλλαξε όμως από το σημείο εκείνο και έπειτα, αφού ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 67′ είχε δοκάρι με τον Ποντένσε που έκανε τρομερό σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Ποντένσε απείλησε με τον Λοντίγκιν να αντιδρά.

Όμως ο Πορτογάλος στο 73′ έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο ματς σκοράροντας με τρομερή λόμπα για το 2-1 με τον Χρήστο Κόντη να κάνει τριπλή αλλαγή. Αυτή αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό ο οποίος στο 81′ δέχθηκε το σοκ, αφού μετά από σέντρα του Ποντένσε, ο Γιόβετιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Ωστόσο στο 88′ το παιχνίδι “τινάχτηκε” στον αέρα όταν ο Ποντένσε έκανε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα στον Πέρεθ και… πανηγύρισε για το κατόρθωμα του!

Μάλιστα βλέποντας την κόκκινη κάρτα έπεσε στο έδαφος και επήλθε σύρραξη, με το φορείο να παίρνει τον Πορτογάλο εκτός. To ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τέταρτος το φετινό πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.