ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παράνοια, τρέλα, αρρώστια: Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε και πάει για την 7η κούπα!

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έκανε... πλάκα στη Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας! Οι "πράσινοι" νίκησαν 73-57 την τουρκική ομάδα και επέστρεψαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα σε αποθέωση από τον λαό του τριφυλλιού.

Παράνοια, τρέλα, αρρώστια: Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε και πάει για την 7η κούπα!

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στη Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας! Οι “πράσινοι” νίκησαν 73-57 την τουρκική ομάδα και επέστρεψαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα σε αποθέωση από τον λαό του τριφυλλιού.

Το ματς

Με δίδυμο Γκραντ – Ναν στα γκαρντ, τον Παπαπέτρου στο «3» τον Μήτογλου στο «4» και τον Ματίας Λεσόρ σέντερ μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ της Ulker Arena, σχεδόν μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη. Οι διοργανωτές τα έκαναν μαντάρα, αλλά η ομάδα του Αταμάν μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια. Στο τρίλεπτο το σκορ ήταν 8-0, με την άμυνα να λειτουργεί στην εντέλεια υποχρεώνοντας τον Σάρας να καλέσει ταιμ άουτ με τη Φενέρ… άποντη στο πρώτο πεντάλεπτο (10-0).

Ευρωλίγκα: ΜΠΑΜ με Μονέκε!
Ευρωλίγκα: ΜΠΑΜ με Μονέκε! 102.486 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Χέιζ Ντέιβις έσπασε το ρόδι στο 4:47 για το δεκάλεπτο, αλλά η είσοδος του Σλούκα εγγυήθηκε ότι η επίθεση θα συνεχίσει να ρολάρει. Οι συνεργασίες με τον Λεσόρ και τα φοβερά προσωπικά καλάθια του Γκριγκόνις έδωσαν αέρα 9 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (22-13).

Ο Σανλί ήταν ο μόνος που είχε μία συνέπεια επιθετικά για τη Φενέρ, για να πάρουν τη σκυτάλη οι Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς. Το σερί της Φενέρ που έκοψε τη διαφορά στους 4 (24-20) χτύπησε καμπανάκι στους «πράσινους». Ο Αταμάν άλλαξε το δίδυμο ψηλών (Χουάντσο και Κώστας αντί Ντίνου και Λεσόρ) με τον Γκραντ να επιστρέφει στο παρκέ.

Το ξέσπασμα του Ναν και η τυπικότητα του Χουάντσο έφεραν ξανά τη διαφορά στο +9 (32-23, 17′). Τα δύο τρίποντα του Ντέιβις χτύπησαν ξανά το καμπανάκι, υποχρεώνοντας τον Αταμάν να πάρει το πρώτο του ταιμ άουτ στο ματς (34-29, 18′). Αν και η άμυνα εξακολουθούσε να λειτουργεί καλά, ορισμένες στιγμές ανισορροπίας επέτρεψαν στη Φενέρ να ανοίξει τον ρυθμό και να πλησιάσει κι άλλο, κλείνοντας το ημίχρονο στο καλάθι (38-36, 20′).

Ο Χέιζ Ντέιβις βρήκε ρυθμό, αλλά απάντησε ο Παπαπέτρου και ο φοβερός Λεσόρ (45-38, 21′). Η Φενέρμπαχτσε χωρίς να εντυπωσιάσει έφτανε κοντά χάρη στην περιφέρεια με τον Καλάθη να συνδέεται, σε ένα ματς του οποίου η φύση είχε αλλάξει πλέον με τη νευρικότητα και τα λάθη να σημαδεύουν εκατέρωθεν, με τον Τζέριαν Γκραντ να δίνει το σύνθημα σε άμυνα και επίθεση (51-45, 26′). Πάλι όμως από την περιφέρεια, εκεί που η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έβρισκε χώρο λόγω των μαρκαρισμάτων στον Ντέιβις, χάρη στους Σέστινα και Ντόρσει πλησίασε ξανά (51-50, 27′), με τον Σλούκα να μην πατάει καλά στο γήπεδο. Πάντως, η Φενέρ δεν μπόρεσε να προσπεράσει με τα μπλοκάουτ να λειτουργούν και τον Πάνο Καλαϊτζάκη να υπογράφει το δεκάλεπτο με σπουδαίο τρίποντο (56-50, 30′).

Με υπογραφή Καλαϊτζάκη ξεκίνησε και το κρίσιμο δεκάλεπτο. Οι βολές του Κρητικού φόργουορντ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +10 (60-50, 32′), με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Μήτογλου να δίνουν σπουδαίες μάχες κλειδώνοντας τα ριμπάουντ. Το μόνο που χρειάζονταν οι «πράσινοι» στον δρόμο για το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν τα μεγάλα σουτ (62-52, 35′). Η διαχείριση στο κρίσιμο πεντάλεπτο ήταν υποδειγματική, με τους παίκτες του Αταμάν να «γραπώνουν» τα ριμπάουντ και να σκοράρουν όταν πρέπει.

Ο Λεσόρ έγραψε το +15 (70-55, 38′) με τον Παπαπέτρου νωρίτερα να κερδίζει το αντιαθλητικό του Καλάθη, με το πάρτι στις εξέδρες της Uber Arena να έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πράσινοι με υποδειγματική άμυνα, ρεσιτάλ Αταμάν έδωσαν ραντεβού στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.