ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Και όταν πας εσύ ξανά στον τελικό!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη σπουδαία επιτυχία του Παναθηναϊκού AKTOR, που προκρίθηκε ξανά στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Και όταν πας εσύ ξανά στον τελικό!

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με ένα σύνθημα των φίλων του Παναθηναϊκού, που νομίζω ότι τραγούδησαν οι περισσότεροι στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού με τη Φενέρμπαχτσε, που ολοκληρώθηκε με άνετη και δικαιότατη νίκη (73-57). «Κι όταν πας ξανά εσύ στον τελικό, τριφυλλάρα σ’ αγαπάω»…

Ναι πιστέψτε το, ο «εξάστερος» βρίσκεται στον τελικό της Ευρωλίγκας και απέχει ένα βήμα από το να ράψει το έβδομο, αν και προφανώς το εμπόδιο είναι το υψηλότερο που μπορεί να βρει μπροστά του. Κακά τα ψέματα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πυραυλοκίνητη ομάδα, είναι μια «πολεμική μηχανή» και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Όσον αφορά τον ημιτελικό με τη Φενέρ, ο Αταμάν πήρε την… προπονητική ταυτότητα του Γιασικεβίτσιους και παρουσίασε ένα λυσσασμένο σύνολο που έτρωγε σίδερα και «δάγκωσε» τους Τούρκους, οι οποίοι χρειάστηκαν σχεδόν 5 λεπτά για να σκοράρουν στην αρχή του αγώνα, αλλά και 5 λεπτά ακόμα στο φινάλε της 3ης περιόδου και στις αρχές της 4ης. Εκεί που γύρισε τελείως το μομέντουμ του ματς και το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 9-0 μετατρέποντας το 51-50 σε 60-50.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της αναμέτρησης ήταν που μίλησε ο ψυχισμός και το πάθος των «πράσινων», που έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν ελεύθερο πεδίο. Τα λέει όλα το γεγονός πως πέτυχαν μόλις 7 πόντους σε ολόκληρο το 4ο δεκάλεπτο. Εκεί που κρίνονται όλα, ο Παναθηναϊκός είχε άμυνα από ατσάλι. Και όπως λένε οι ειδικοί, «η άμυνα είναι που χαρίζει πρωταθλήματα».

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 570 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όλα αυτά ο «εξάστερος» τα πέτυχε έχοντας εκτός ρυθμού τον Σλούκα και τον Χουάντσο, αλλά και τον Ναν να εγκλωβίζεται στην πιεστική άμυνα του Καλάθη, που τον έβγαλε εντελώς εκτός αγώνα, καθώς δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα στα χέρια του και να κάνει τα δικά του. Εκεί που χρειάστηκε όμως, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ένα τρομερό κλέψιμο και πέτυχε γκολ-φάουλ (με το σκορ στο 62-52), που ουσιαστικά έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον νικητή. Όσον αφορά την ατομική κριτική, πρέπει να σταθούμε πρωτίστως στον Λεσόρ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος όταν τροφοδοτήθηκε σωστά και τελείωσε το ματς με double-double (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα). Σπουδαία εμφάνιση και από τον Γκραντ, που κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» σε καίρια σημεία και φρόντισε να βοηθήσει αποτελεσματικά και στις δύο άκρες του παρκέ: πέτυχε 13 πόντους και έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Γουίλμπεκιν.

Πάμε και στον professor Αταμάν, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του και αξίζει όλα τα εύσημα αναλαμβάνοντας μια επικίνδυνη αποστολή το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνος όμως το πίστεψε και φρόντισε να δικαιωθεί μετά από λίγους μήνες φέρνοντας μια ομάδα από τη 17η θέση στον τελικό της Ευρωλίγκας. Μόνο ένας «τρελός» θα το πίστευε…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.