ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ!!!! Σε μια μαγική βραδιά ο Παναθηναϊκός νίκησε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο καταπράσινο Βερολίνο και κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο!

ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ!!!! Σε μια μαγική βραδιά ο Παναθηναϊκός νίκησε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο καταπράσινο Βερολίνο και κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο!

Το ματς

Η Ρεάλ ξεκινήσε το ματς με δίδυμους πύργους τους Εντιαγέ – Ταβάρες. Ο νεαρός φόργουορντ κεφαλαιοποίησε τον χώρο που του άφηναν οι «πράσινοι» (8-3, 2′) οι οποίοι γενικά στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχναν συνδεδεμένοι μεν επιθετικά, αλλά στην άμυνα είχαν αρκετά προβλήματα. Το κυριότερο είναι ότι άφησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης με τους Μούσα και Χεζόνια να βρει ρυθμό και να ξεφύγει από το 19-13 στο πρώτο +10 (32-22). Το θετικό νέο ήταν ότι ο φοβερός Λεσόρ είχε φορτώσει τον Ταβάρες με δύο φάουλ, αλλά τρία είχε φορτωθεί επίσης και ο εκτός κλίματος, Κέντρικ Ναν.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο 36-25 υπέρ της Ρεάλ και το σίγουρο ήταν πως το πρόβλημα ήταν αμυντικό. Ο Παναθηναϊκός για να είχε τύχη σε αυτόν τον τελικό θα έπρεπε να… δείρει τους Μαδριλένους. Όπερ και εγένετο στη β’ περίοδο. Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν συγκινητικός σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Ματίας Λεσόρ κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τον Πουαριέ.

Ευρωλίγκα: ΜΠΑΜ με Μονέκε!
Ευρωλίγκα: ΜΠΑΜ με Μονέκε! 102.490 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η παρουσία του Χουάντσο μαζί με του Βιλντόσα έδωσαν το κάτι παραπάνω, ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να πλησιάσει ακόμη και στο καλάθι τη Ρεάλ (46-45, 26′). Μπορεί οι «πράσινοι» να μην πέρασαν μπροστά, δεχόμενοι δύο φθηνά τρίποντα από Μούσα και Χεζόνια, αλλά το γεγονός πως επέστρεψαν από το -14 και έκλεισαν τη διαφορά στους 5 (54-49, 20′), έδειξε ποιος ήταν ο μόνος δρόμος για να ανακοπεί ο ρυθμός της Ρεάλ.

Η άμυνα συνέχισε να τσακίζει κόκκαλα και η Ρεάλ να βλέπει το καλάθι σαν… καρφίτσα. Με φοβερή κατάθεση ψυχής ο Κέντρικ Ναν έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς τον Παναθηναϊκό και από τότε… μην τον είδατε. Από 56-58, με εξαίρεση ένα διάστημα 5 αναπάντητων πόντων, ο Παναθηναϊκός ΌΛΟ και ξεμάκραινε. Ο Λεσόρ έβαζε τις βολές, ο Μήτογλου τα τρίποντα και ο Παναθηναϊκός όχι απλά κέρδισε το ματς, αλλά το πήρε με 15 πόντους διαφορά (80-95), σηκώνοντας το 7ο ευρωπαϊκό στους ουρανούς του Βερολίνου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.