Blogs

Πάλι καλά που έφυγε… σώος και αβλαβής

Πάλι καλά που έφυγε… σώος και αβλαβής

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα του Άρη.

Πάλι καλά θα λέγαμε που ο Παναθηναϊκός έφυγε… σώος και αβλαβής από την έδρα του Άρη, όπου υπέφερε από το «ξύλο» των αντιπάλων, αλλά επέβαλε πλήρως την ανωτερότητά του και επικράτησε 80-65 για να κάνει το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι, κάτι που αποτυπώνεται και στα 0/7 τρίποντα που είχαν στα πρώτα 14 λεπτά, ενώ δεν μπορούσαν να βρουν στόχο ούτε από κοντά, προφανώς επηρεασμένοι από το… κατς των γηπεδούχων στην άμυνα, το οποίο άφησαν ατιμώρητο οι διαιτητές σε αρκετές περιπτώσεις.

Με την είσοδο του Λεσόρ στο παρκέ όμως και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες του Αταμάν βρήκαν τα πατήματά τους και επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες για να ξεφύγουν με +8 στο φινάλε του ημιχρόνου (28-36). Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το σημείο του αγώνα και ο Χουάντσο, ο οποίος «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα με τις εκτελέσεις του από την περίμετρο κι έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του.

Μετά την ανάπαυλα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και ο «επτάστερος» έχτισε μεγάλες διαφορές και δεν επέτρεψε στον Άρη να πλησιάσει σε απόσταση βολής, ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν στην εξίσωση και «ανέβηκαν» επιθετικά οι Γκραντ, Ναν και Μήτογλου, οι οποίοι καθάρισαν για το «τριφύλλι».

Σε ατομικό επίπεδο θα σταθούμε πρωτίστως στους Λεσόρ και Χουάντσο. Ο Γάλλος σέντερ ήταν ακαταμάχητος κάτω από τις ρακέτες (15 πόντοι με 6/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ) και δεν είχε αντίπαλο, ειδικά όταν τροφοδοτούνταν σωστά και δεν έβρισκε απέναντί του τον Ντε Σόουζα. Ο Ισπανός φόργουορντ έδειξε καλό πρόσωπο και ανεπηρέαστος από τις μικροενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα, έχοντας 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Όπως προαναφέραμε όμως, το πιο σημαντικό μετά το τέλος του αγώνα ήταν ότι οι «πράσινοι» βγήκαν αλώβητοι από αυτό το ματς και απέφυγαν κάποιο τραυματισμό λόγω του σκληρού τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων. Άλλωστε γι’ αυτό και ο κόουτς Αταμάν ήταν έξαλλος με τα όσα συνέβαιναν μέσα στο παρκέ του Αλεξάνδρειου.

Τώρα πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης στρέφονται στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, όπου θα… πέσουν κορμιά με έπαθλο τον τελευταίο τίτλο της σεζόν. Όπως και να ‘χει, οι παίκτες του «τριφυλλιού» καλούνται να τα ξεχάσουν και να τα διαγράψουν όλα, προκειμένου να επικεντρωθούν στη σειρά με τον αιώνιο αντίπαλο και να κλείσουν με τον ιδανικό τρόπο μια ιστορική χρονιά. Προφανώς και αυτό το… reset στη μνήμη μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα ματς που απομένουν…

Exit mobile version