Μπάσκετ

Ήταν άδειος, γνώρισε την ήττα, βράζει με διαιτητικές αποφάσεις!

Ήταν άδειος, γνώρισε την ήττα, βράζει με διαιτητικές αποφάσεις!

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο μεγαλύτερο ματς τον Ολυμπιακό, έδειξε άδειος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου τελικού και γνώρισε την ήττα με 89-84 στο ΟΑΚΑ για το 0-1. Βράζουν οι πράσινοι με διαιτητικά λάθη εις βάρος τους όποτε έφταναν κοντά στο σκορ. Αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο μεγαλύτερο ματς τον Ολυμπιακό, έδειξε άδειος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου τελικού και γνώρισε την ήττα με 89-84 στο ΟΑΚΑ για το 0-1. Βράζουν οι πράσινοι με διαιτητικά λάθη εις βάρος τους όποτε έφταναν κοντά στο σκορ.

Το ματς

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μπήκε στη σειρά των τελικών με μείον έναν σέντερ (Φαλ), ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε βάρος στη ρακέτα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χτίσουν το δικό τους σερί στο ΟΑΚΑ (5-11, 4′).

Όταν ο Πίτερς βγήκε (8π), πήρε σειρά ο Πετρούσεφ, δίνοντας αέρα 9 πόντων στους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός, με κάκιστες περιστροφές στην άμυνα κατάφερε να βρει λύσεις όταν ο Σλούκας μπήκε στο παρκέ αντί του μέτριου έως κακού επιθετικά Ναν. Με τα τρίποντα του αρχηγού, η διαφορά κόπηκε στο καλάθι με τη λήξη του α’ δεκαλέπτου (17-19, 10′).

Το επιμέρους 9-1 έδειξε τον τρόπο και ο Κέντρικ Ναν έδωσε στον Παναθηναϊκό το πρώτο του προβάδισμα με σουτ έξω από τα 6.75μ. Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Αταμάν ήταν εξαιρετικοί από την περιφέρεια, η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού δεν εφθάρη στο παραμικρό. Και όχι μόνο αυτό όταν σταμάτησε η ανταλλαγή καλαθιών μεταξύ Μήτογλου και Μακίσικ, με τον Παναθηναϊκό στο +2 (31-29, 25′) ο Μπαρτζώκας επέλεξε να παίξει με δίδυμο ψηλών το οποίο πλήγωσε κι άλλο τους «πράσινους». Σκοράροντας μόνο από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι είδαν τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ριμπάουντ με Μιλουτίνοφ – Πετρούσεφ χτίζοντας διαφορά 9 πόντων στο ημίχρονο (37-46 20′).

Έχοντας μόλις μία προσπάθεια από μέση απόσταση και σχεδόν όλους τους πόντους από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έδειχνε υπνωτισμένος με αρκετούς παίκτες να έχουν ξεκινήσει εκτός κλίματος. Ο Χουάντσο ήταν στον πάγκο με 2 φάουλ και κακή αμυντική παρουσία, ο Λεσόρ δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί σωστά, ο Ναν ήταν άστοχος και νευρικός, με αποτέλεσμα η μοναδική παραγωγική δύναμη της ομάδας του Αταμάν να είναι οι προσπάθειες του Σλούκα, του Μήτογλου και ολίγον του Γκριγκόνις, την ώρα που η άμυνα στην ρακέτα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα, είτεμε τις μπάλες που έπαιρναν οι ψηλοί του Ολυμπιακού, είτε με τα κοψίματα των Μακίσικ και Γκος.

Η συνέπεια στην άμυνα ήταν το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, που είδε τον Γουόκαπ να ενορχηστρώνει επιθετικά τον Ολυμπιακό ο οποίος ξέφυγε μέχρι και με +14 (41-55, 23′). Εκεί εμφανίστηκαν πρόσωπα τα οποία δεν ήταν συνδεδεμένα με το ματς στο πρώτο μέρος. Ο έλεγχος των ριμπάουντ αλλά και τα σουτ των Χουάντσο και Μήτογλου οδήγησαν την ομάδα του Αταμάν να επιστρέψει στο ματς προσωρινά κόβοντας τη διαφορά στους 3 (56-59, 27′). Αντί να κεφαλαιοποιήσει τον ρυθμό, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε άκρως βιαστικός και απρόσεκτος, η ισοφάριση του σκορ δεν ήρθε ποτέ, αντ’ αυτού, ο Τόμας Γουόκαπ με 5 σερί πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεμακρύνει και πάλι με αποτέλεσμα να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η προσπάθεια των πρασίνων στο γ’ δεκάλεπτο (56-66, 30′).

Με την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν συντονισμένο ξέσπασμα στην επίθεση και ατσάλινηάμυνα. Όμως, ο Τόμας Γουόκαπ που είχε βρει ρυθμό συνέχιζε να πληγώνει την πράσινη άμυνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να παγιώσουν διψήφιες διαφορές μεταξύ 10-15 πόντων στον δρόμο προς το φινάλε (63-77, 35′).

Το ξέσπασμα του Κέντρικ Ναν έδωσαν μία ικμάδα ελπίδας, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους 7 στο τελευταίο τρίλεπτο. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε σφύριγμα βημάτων σε γκολ φάουλ του Μήτογλου σε κρίσιμο σημείο, με τη συνέχεια να σφραγίζεται υπέρ του Ολυμπιακού.

Παρά τα εύστοχα τρίποντα του Σλούκα που έκοψαν τη διαφορά στους 3, χρόνος δεν υπήρχε, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει τα κενά διαστήματα και τα χαμένα ριμπάουντ στις κρίσιμες στιγμές και να γνωρίζει την ήττα με σκορ 89-84. Πλέον, πηγαίνει στο ΣΕΦ (7/6, 21:30) για να απαντήσει στο break του Ολυμπιακού.

Exit mobile version