ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και παίζει τα… ρέστα του στο ΣΕΦ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αντίδραση του Παναθηναϊκού AKTOR, που νίκησε τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 2-1 στους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και παίζει τα… ρέστα του στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι εδώ! Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού (83-76) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών, ενώ πάει στο ΣΕΦ την Τετάρτη για να παίξει τη… ζωή του.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε η διαφορετική αντιμετώπιση του «επτάστερου», αλλά και των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι της ομάδας του Μπαρτζώκα, καθώς οι ρέφερι ήταν αποφασισμένοι να καταλογίσουν φάουλ σε κάθε επαφή που έβλεπαν και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κάπως έτσι το «τριφύλλι» κυριάρχησε απόλυτα κι έχτισε διψήφια διαφορά, την οποία έφτασε μέχρι και το +16 (40-24) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα, ο Ναν θυμήθηκε τον καλό εαυτό του και πυροβολούσε από παντού, ενώ οι Χουάντσο και Αντετοκούνμπο κατέθεσαν την απαιτούμενη ενέργεια και το… κυνηγητό που χρειαζόταν στην άμυνα, όπου έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους προς την «πράσινη» ρακέτα.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας!
Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας! 570 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα, ο διεθνής σέντερ έδωσε πολύτιμες λύσεις και στην επίθεση με τα καρφώματά του.

Για μια ακόμα φορά όμως κατά τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Αταμάν πλήρωσε ένα καταστροφικό μπλακ-άουτ στο φινάλε του ημιχρόνου, που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μαζέψουν τη διαφορά και να πάρουν την ψυχολογία του ματς: το 40-24 μετατράπηκε σε 43-34, που με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων στο πρώτο μέρος κολάκευε τους Πειραιώτες.

Μάλιστα, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν αστάθειες στην απόδοσή τους και στο τρίτο δεκάλεπτο, με συνέπεια να πετάξουν εκ νέου στα σκουπίδια το +13 που με τόσο κόπο έχτισαν. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε-θρίλερ, το οποίο είχε ευτυχή κατάληξη για τον «επτάστερο». Και είχε ευτυχή κατάληξη διότι μετά το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ματς (72-73 στο 35’), οι παίκτες του Παναθηναϊκού ατσαλώθηκαν και θυμήθηκαν τις αρχές με τις οποίες έφτασαν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Στην επίθεση λειτούργησαν πιο ορθολογικά, είχαν σωστές επιλογές και παράλληλα «έσφιξαν» αμυντικά οδηγώντας τους αντιπάλους τους σε διαδοχικά λάθη. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πέτυχαν σερί 9-0 στο επόμενο τετράλεπτο και κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι και να μειώσουν τη σειρά σε 2-1.

Από ατομικές εμφανίσεις ξεχώρισε προφανώς ο «βράχος» Λεσόρ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (7/7) και πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ στο 72-73. Πολύ σημαντική και η συμβολή των Σλούκα και Παπαπέτρου στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, ενώ ο Ναν ήταν σεληνιασμένος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την ανάπαυλα «χάθηκε», κυρίως διότι φάνηκε καταπονημένος. X-factor επίσης για το «τριφύλλι» ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε το κομμάτι του στα περίπου 10 λεπτά που αγωνίστηκε (8 πόντοι με απόλυτη ευστοχία, 6 ριμπάουντ).

Τώρα πλέον τα ψέματα τελείωσαν, καθώς οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και να καταθέσουν και την ψυχή τους στον τέταρτο τελικό, που διεξαχθεί στο «άντρο» του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει και τον ρόλο του φαβορί…

Υ. Γ. Πάρη Δερμάνη θα ζεις για πάντα ανάμεσά μας και η θέση σου θα είναι πάντοτε εδώ. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την αξιέπαινη κίνηση να αφήσουν λευκά τριαντάφυλλα στη θέση που καθόταν ο αγαπημένος φροντιστής του «τριφυλλιού».

Υ. Γ. 2 Έξι χρόνια μακριά μας, 7 έγιναν τα ευρωπαϊκά μας, Παύλο Γιαννακόπουλε είσαι πάντα στην καρδιά μας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.