Μπάσκετ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

Μετά το 7ο ευρωπαϊκό είχε και... γλυκό! Ο Παναθηναϊκός νίκησε 87-82 τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό του ΟΑΚΑ, έκανε μυθική ανατροπή στη σειρά και κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

Μετά το 7ο ευρωπαϊκό είχε και… γλυκό! Ο Παναθηναϊκός νίκησε 87-82 τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό του ΟΑΚΑ, έκανε μυθική ανατροπή στη σειρά και κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

To ματς

Ιδιαίτερα αγχωμένος και χωρίς καθαρό μυαλό ο Παναθηναϊκός, είδε τον εύστοχο Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ με τον Πίτερς, τον Παπανικολάου και τον Μιλουτίνοφ να φέρνουν την ομάδα του Πειραιά στο +11 (4-15).

Οι πράσινοι μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν, βρήκαν τα πατήματα τους και με καλάθια του Λεσόρ, αλλά και του Σλούκα έτρεξαν σερί 9-0 φέρνοντας τη διαφορά σε απόσταση ενός καλαθιού (13-15). Αμφότερες οι ομάδες έκαναν λάθη μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με “βραχεία” κεφαλή του Ολυμπιακού (20-22).

Ξανά ο Ολυμπιακός πρώτος που σκόραρε στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκοράρισμα με διαδοχικούς πόντους του αρχηγού, Κώστα Σλούκα, ο οποίος στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου είχε ήδη φτάσει στους 14 πόντους, την στιγμή που ο Ντίνος Μήτογλου βοηθούσε τα μέγιστα στην άμυνα και τα ριμπάουντ και ο Χουάντσο ισοφάρισε με 1/2 βολές (31-31). Το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού ήρθε στο 15′ δια χειρός Κώστα Σλούκα ο οποίος με ένα λέι απ και ελεύθερη βολή έκανε το 34-33, φτάνοντας τους 17 σε 8 λεπτά συμμετοχής. Το κρεσέντο του αρχηγού δεν σταμάτησε καθώς με έξι ακόμη πόντους έφτασε τους 23 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (42-37). Το σκορ για τον επτάστερο ξέφυγε με τον φανταστικό Σλούκα να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος με 25 πόντους σε 12 λεπτά και τον Ολυμπιακό να κατεβάζει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (48-39).

Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία
μυθικό» πρώτο ημίχρονο του Κώστα Σλούκα" />

Πολύ κακό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και να τρέχει ένα σερί 7-0 μειώνοντας τη διαφορά στους δυο πόντους (48-46), ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 50-50 με καλάθι του Πίτερς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στα cuts του Ολυμπιακού με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στην πράσινη ρακέτα και με τον επτάστερο να μένει κοντά στο σκορ με δυο προβαδίσματα και τον Ναν άστοχο.

Ερυθρόλευκοι»" />

Παρόλα αυτά, ο Τζέριαν Γκραντ πήρε ξανά το “όπλο” του και μένα απίθανο κάρφωμα, αλλά και ένα καλάθι με το οποίο κέρδισε φάουλ για να σκοράρει στην επαναφορά ο Χουάντσο ήρθε το 65-64 υπέρ του Παναθηναϊκού στην 3η περίοδο.

Με ένα τρομερό τρίποντο του Ισπανού, αλλά και με μια φοβερή άμυνα του με τάπα στον Πίτερς, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου για το 68-64 με τον Λεσόρ να ευστοχεί σε δυο βολές για το +6 (70-64).

Ψύχραιμα και μεθοδικά και με τους Λεσόρ Σλούκα να βρίσκουν σκορ, ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στο +6 (72-66). Την στιγμή που έπρεπε ο Κέντρικ Ναν “ζεστάθηκε” και με ένα απίθανο τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό στο +9 (75-66) στα 4:50 πριν το τέλος. Mετά από δυο άστοχες βολές του Γουοκαπ και ένα τρίποντο του Γκος ο Μήτογλου εκμεταλλεύθηκε επιθετικό ριμπάουντ σκοράροντας για το 77-69, όμως ο Αμερικανός του Ολυμπιακού με νέο ριμπάουντ μείωσε εκ νέου στους έξι 77-71. Ο ΜακΚίσικ με 1/2 βολές μείωσε στους πέντε για τον Ολυμπιακό με τον Ναν, να ξαναφέρνει με jump-shoot από την κορυφή τη διαφορά στους επτά για τον επτάστερο. (79-72). Στα δυο λεπτά πριν το φινάλε και με τάιμ αουτ ο Ολυμπιακός βρήκε τρίποντο ξανά με τον Πίτερς μειώνοντας στους τέσσερις (79-75), ενώ μετά από νέο επιθετικό ριμπάουντ ο Μήτογλου κέρδισε βολές στις οποίες ευστόχησε για το 81-75 στο ενάμισι πριν το τέλος.

Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός, με νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Παπανικολάου μειώνοντας στους τρεις (81-78). Σε μια κρίσιμη φάση όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε κατοχή από κλέψιμο του Γουόκαπ στον Παπανικολάου με 1:10 να απομένει για το φινάλε με τον ΜακΚίσικ να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει για το 81-80. Το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού θόλωσε με τον Ναν να υπερβάλλει και να δοκιμάζει τρίποντο airball το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό με 36 δευτερόλεπτα να πάρει μια κατοχή.

Μετά το τάιμ άουτ ο Γκος αστόχησε και ο Χουάντσο πήρε το ριμπάουντ κερδίζοντας φάουλ βολών για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τραυματίστηκε στην γάμπα ξανά και ο Μήτογλου πήγε στη γραμμή για το 2/2 για το 83-80. Κερδισμένο φάουλ και για τον Ολυμπιακό με τον Γκος να πηγαίνει στη γραμμή και να ευστοχεί στο “ζευγάρι” για το 83-82 με τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Ναν κέρδισε φάουλ βολών στα 7,1″ κάνοντας το 85-82 για τον Παναθηναϊκό και με τον Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ. Ο Γκος έκανε… δώρο στον Παναθηναϊκό αφού έκανε 5″ στην επαναφορά με την μπάλα να περνά στον Παναθηναϊκό. Ο Γκριγκόνις έγινε κάτοχος της μπάλας και κέρδιζε φάουλ πηγαίνοντας εκ νέου στις βολές για το τελικό 87-82 που χάρισε το 41ο πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ