Blogs

Η σούπερ κίνηση με Μπράουν και η καλύτερη περιφερειακή γραμμή από το 2009

Η σούπερ κίνηση με Μπράουν και η καλύτερη περιφερειακή γραμμή από το 2009

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη σπουδαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού AKTOR με την προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πυροδότησε το πρώτο μεταγραφικό μπαμ, αφού προχώρησε σε σούπερ κίνηση με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος αφήνει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να φορέσει τη φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης.

Έτσι κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με την παραμονή του Ναν, οι «πράσινοι» χτίζουν μια εντυπωσιακή περιφερειακή γραμμή, την καλύτερη που θα έχουν από τη μυθική σεζόν 2008-09, όταν κοσμούσαν το ρόστερ τους στις θέσεις των γκαρντ παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Σπανούλης και ο Νίκολας.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ο «επτάστερος» προσθέτει στο δυναμικό του μία ακόμα ηγετική φυσιογνωμία και έναν ικανότατο παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά από μόνος του. Συν τοις άλλοις, ο 33χρονος Αμερικανός έχει αποκτήσει πολλές παραστάσεις πλέον σε επίπεδο Ευρωλίγκας και μην ξεχνάμε ότι έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 100 ματς στο ΝΒΑ.

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR βγήκε νικητής σε μια κούρσα 4-5 πρωτοκλασάτων ομάδων που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Μπράουν, καθώς δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι γκαρντ με τη δική του ποιότητα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Στην ουσία… ουδείς.

Πάμε να δούμε τι κερδίζει τώρα ο «επτάστερος». Καταρχάς, αποκτά έναν ικανότατο δημιουργό και πολύ πιο κοντρολαρισμένο παίκτη σε σχέση με τον Βιλντόσα, ο οποίος ποτέ δεν «έδεσε» με την ομάδα του Αταμάν. Προφανώς λοιπόν πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση, καθώς ο Αργεντινός ακόμα και στις λίγες καλές στιγμές του φρόντιζε να χύνει την καρδάρα με το γάλα κάνοντας μια παρατραβηγμένη ενέργεια.

Όσον αφορά τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ του «τριφυλλιού», να πούμε ότι είχε 6,2 ασίστ/μέσο όρο στην κανονική περίοδο της φετινής Ευρωλίγκας και 5,8 ασίστ/μέσο όρο στα playoffs «ταΐζοντας» και κάνοντας… μάγκες τους συμπαίκτες του στη frontline της Μακάμπι. Θυμηθείτε τι ματσάρες έκανε ο Νίμπο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Επιπροσθέτως, είναι πολύ πιο… εγκεφαλικός παίκτης σε σχέση με τον Βιλντόσα, κάτι πολύ σημαντικό για τον τρόπο παιχνιδιού του Αταμάν.

Κατά τα λοιπά, οι «πράσινοι» βάζουν στη μηχανή τους έναν πολύ καλό σκόρερ (17,2 πόντοι/μέσο όρο στα playoffs της Ευρωλίγκας και 12,1 πόντοι/μέσο όρο στην κανονική περίοδο), ειδικά από μέση απόσταση. Κακά τα ψέματα, με Μπράουν-Σλούκα-Ναν-Γκραντ ο «επτάστερος» διαθέτει τους καλύτερους mid-range σκόρερ στην Ευρώπη. Βάλτε και στην εξίσωση τους Παπαπέτρου-Μήτογλου, που είναι ικανότατοι σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και αναλογιστείτε πόσο… επικίνδυνος και αξιόπιστος θα είναι από αυτές τις αποστάσεις ο Παναθηναϊκός της επόμενης περιόδου.

Επίσης, ο 33χρονος Αμερικανός δίνει τη δυνατότητα στον Αταμάν να επιλέξει και να εμπιστεύεται για περισσότερη ώρα τα αγαπημένα του σχήματα με 3 γκαρντ στην ίδια πεντάδα. Έχει το κορμί (1,96μ.) και το άνοιγμα των χεριών για να συνυπάρξει με άλλους δύο περιφερειακούς και στις δύο άκρες του παρκέ. Και ταιριάζει απόλυτα τόσο με Σλούκα, όσο και με Ναν ή Γκραντ.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια σπουδαία προσθήκη που τον ανεβάζει επίπεδο ακόμα περισσότερο και τον ισχυροποιεί αφάνταστα ενόψει της επόμενης περιόδου. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος του «επτάστερου» είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Και με τέτοιες κινήσεις τότε οι φίλοι του μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι…

Exit mobile version