Βασίλης Μοιρώτσος

Γιατί ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον Τζαβέλλα

Γιατί ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον Τζαβέλλα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την πρόσληψη του Γιώργου Τζαβέλλα, που προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο αλλά έκανε θετικό γκελ στα αποδυτήρια.

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την πρόσληψη του Γιώργου Τζαβέλλα, που προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο αλλά έκανε θετικό γκελ στα αποδυτήρια.

Σαφώς και εκ πρώτης δεν του αλλάζει τη ζωή του Παναθηναϊκού η πρόσληψη του Γιώργου Τζαβέλλα στη θέση του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος. Για να ξεμπερδευτούμε λίγο, το σημερινό διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος είναι το παλιό… γενικός αρχηγός. Αυτόν τον ρόλο επί της ουσίας αναλαμβάνει ο Τζαβέλλας. Έναν ρόλο που απαιτεί να τα έχεις καλά με τους ποδοσφαιριστές και να έχεις το τμήμα ενωμένο. Στα πάνω και στα κάτω. Στα καλά και στα άσχημα.

Το έχει αυτό ο Τζαβέλλας; Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτό, γιατί πρώτη φορά στη ζωή του θα το κάνει. Μέχρι πριν από μερικές μέρες ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και διαπραγματευόταν με ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του. Και σε μια μέρα βάζει… κοστούμι. Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως ένας χαρακτήρας που όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα μας είχε δείξει κάτι σημαντικό: μπορεί να μπει μπροστά για την ομάδα του περισσότερο από τον καθένα.

Και κυρίως στην εθνική ομάδα στις τελευταίες του κλήσεις δεν ήταν για να αγωνιστεί, αλλά για να έχει ο προπονητής έναν τύπο στα αποδυτήρια που ξέρει να τα κρατάει ενωμένα. Που θα πει τις κουβέντες που χρειάζονται για να αφυπνίσει τους γύρω του.

Έχει αποκτήσει πολλούς… haters ο Τζαβέλλας λόγω αυτής της συμπεριφοράς του, αλλά πλέον το… κοντέρ μηδενίζει. Γιατί δεν πρέπει κάποιος να τον κοιτάζει και να τον κρίνει ως τον ποδοσφαιριστή που μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά ως ένα στέλεχος μιας ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση του Παναθηναϊκού. Και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται στελέχη που… νιώθουν που βρίσκονται. Που αισθάνονται το βάρος και φυσικά μπορούν να το σηκώσουν.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήθελε να βάλει στα αποδυτήρια έναν άνθρωπο που ξέρει καλά την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα ποδοσφαιριστή, που μπορεί να είναι δυναμικός, να βγάζει ένταση. Και που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σήμερα που ο Τζαβέλλας εμφανίστηκε στο Κορωπί, η μισή ομάδα τον υποδέχτηκε με χαμόγελο και με αγκαλιές.

Κάποιοι γιατί τον ξέρουν από την εθνική, κάποιοι γιατί τον ξέρουν από την κοινή πορεία τους στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα παιδί που δεν έχει εχθρούς στο ποδόσφαιρο, το αντίθετο. Και είναι και Παναθηναϊκός. Απαραίτητο για τη συγκεκριμένη θέση και γενικά για οποιοδήποτε πόστο μέσα στο κλαμπ.

Exit mobile version