Αποστολή στην Αυστρία 2024

Μάχη στο χορτάρι, φουλ ένταση και μήνυμα Αλόνσο: «Τρέχουμε όλοι»! (vids)

Μάχη στο χορτάρι, φουλ ένταση και μήνυμα Αλόνσο: «Τρέχουμε όλοι»! (vids)

Στα ύψη η ένταση στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού με δουλειά σε πρέσινγκ και τρανζίσιον. Αποστολή στο Σλαντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Ντιέγκο Αλόνσο και από τους βασικούς λόγους που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός ότι φτιάχνει ομάδες που ποντάρουν στην ένταση, στο αδιάκοπο τρέξιμο και στην πίεση. Αυτό θέλει να περάσει στη νέα του ομάδα ο Ουρουγουανός προπονητής και κάπως έτσι ήταν η σημερινή πρωινή προπόνηση του “τριφυλλιού” στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Στο χορτάρι του προπονητικού κέντρου που διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας έγινε μάχη! Δε θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά με βάση τις συνεχείς οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο και των συνεργατών του και τις παροτρύνσεις και τρέξιμο, πίεση και ένταση!

Στο rondo που… άνοιξε το πρόγραμμα της προπόνησης (μετά την προθέρμανση με λάστιχα αντιστάσεων) οι παίκτες τα έδιναν όλα. Το τέμπο ήταν υψηλό και οι συνεργάτες του Αλόνσο φώναζαν συνεχώς στους ποδοσφαιριστές να μη σταματάνε και να κρατάνε τον ρυθμό ψηλά.

Στη συνέχεια, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις εξάδες, έχοντας σε μικρό χώρο τέσσερις εστίες και δούλεψαν στην πίεση και την ανάκτηση της μπάλας προσπαθώντας να σκοράρουν στα μικρά τέρματα.

Πρέσινγκ, τρανζίσιον και φωνές Αλόνσο για τρέξιμο και πίεση

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον Αλόνσο να χωρίζει τους ποδοσφαιριστές σε δυο ομάδες. Αυτές δούλεψαν στο πρέσινγκ και το τρανζίσιον στα 2/3 του γηπέδου. Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Λίλο (Καρακασίδης), Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ρούμπεν, Νίκας, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Γερεμέγεφ.

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Αράο, Σένκεφελντ, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ζέκα, Τρουιγιέ, Τζούριτσιτς, Κρυπαράκος, Νταμπίζας.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ήθελε συνεχές τρέξιμο και την ένταση στα ύψη κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ηταν χαρακτηριστικές οι ατάκες του Ουρουγουανού: “Πιέζουμε και δε σταματάμε” και “τρέχουμε όλοι”, φώναζε ο προπονητής του “τριφυλλιού” στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι για να φτιαχτεί η ομάδα που θέλει θα πρέπει οι προπονήσεις να είναι στα… κόκκινα. Η μια ομάδα πρέσαρε και προσπαθούσε να ανακτήσει την μπάλα και η άλλη έκανε κατοχή και έπρεπε να σπάσει το πρέσινγκ για να βγει στη μετάβαση.

Οταν ο Αλόνσο έβλεπε σωστά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του φώναζε “nice” και χειροκροτούσε, ενώ ζητούσε μεγαλύτερη συγκέντρωση με την ατάκα “more focus”, όταν γίνονταν λάθη.

Αμυντική ισορροπία

Μετά το τέλος του προγράμματος (συνολικά είχε διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά), ο συνεργάτης του Αλόνσο, Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι κράτησε στο γήπεδο τις δυο αμυντικές τετράδες (Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Φικάι – Γεντβάι, Τσόκαι, Κάτρης, Κυριόπουλος), προκειμένου να δουλέψει μαζί τους. Έγιναν… μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς και σωστών τοποθετήσεων με συγκεκριμένες αποστάσεις. Οι εντολές ήταν στο πως η άμυνα θα συμπεριφέρεται σε κατά μέτωπο επίθεση και σε μπαλιές στην πλάτη της.

*Απών από το πρόγραμμα ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Οι Πάλμερ Μπράουν και Χόρντουρ Μάγκνουσον έκαναν γυμναστήριο.

Exit mobile version