ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Παναθηναϊκός: 4-2-3-1 από τον Αλόνσο και πίεση ξανά! (vid)

Δουλειά στην τακτική με έμφαση στην πίεση περιελάμβανε, κατά κύριο λόγο, το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Παναθηναϊκός: 4-2-3-1 από τον Αλόνσο και πίεση ξανά! (vid)

Δουλειά στην τακτική με έμφαση στην πίεση περιελάμβανε, κατά κύριο λόγο, το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ρίχνει πολύ το βάρος στο κομμάτι του πρέσινγκ (σ.σ. το έδειξε και το πρωί) και θέλει πρωτίστως να βάλει αυτό το στοιχείο στην ομάδα που φτιάχνει ενόψει της νέας σεζόν.

Γυμναστήριο και μικροί χώροι

Η απογευματινή προπόνηση άρχισε με μισή ώρα γυμναστήριο για ενεργοποίηση και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έκαναν άσκηση στον μικρό χώρο που αφορούσε την πίεση και την κυκλοφορία. Αρχικά, με δυο επαφές και στη συνέχεια με μια. Η άσκηση ήταν “τέσσερις εναντίον δυο”, υπήρχαν τέσσερις μικρές εστίες και όποια ομάδα έκλεβε την μπάλα προσπαθούσε να σκοράρει. Τόσο οι συνεργάτες του Αλόνσο, όσο και ο ίδιος ο Ουρουγουανός φώναζαν συνεχώς για υψηλή ένταση και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, με σκοπό κανείς ποδοσφαιριστής να μην εκτελεί την άσκηση με χαλαρότητα.

4-2-3-1 και πίεση

Ακολούθησε η τακτική από τον Ντιέγκο Αλόνσο με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται στις παρακάτω ομάδες:

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Αράο, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Πράσινοι: Λίλο, (Καρακασίδης), Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ζέκα, Κρυπαράκος, Τρουιγέ, Νίκας, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Στην τακτική ο Αλόνσο ήθελε πίεση με ένταση και καλή κυκλοφορία. “Press, press”, φώναζε συνεχώς ο Ουρουγουανός προπονητής, ενώ ζητούσε καλές επαφές με την μπάλα και συνεχόμενη κίνηση από τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να βρίσκονται οι κενοί χώροι που έπρεπε.

Το δίτερμα έληξε ισόπαλο 1-1 με γκολ από τον Γερεμέγεφ και τον Τζούριτσιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.