ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τι ακούγεται για τον Μίτσιτς…

Μήλον της έριδος ο Σέρβος γκαρντ των Σάρλοτ Χόρνετς...

Τι ακούγεται για τον Μίτσιτς…

Πίστεψε ότι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού κρύβεται η Γη της Επαγγελίας. Ωστόσο κατάλαβε από πρώτο χέρι -τόσο αυτός, όσο και ο Σάσα Βεζένκοφ- ότι μερικές φορές καλύτερα μεγάλο ψάρι σε μικρή λίμνη, παρά μεγάλο ψάρι σε μικρή λίμνη.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν σαν βασιλιάς στην Ευρώπη. Ήταν το πρώτο βιολί σε μία ομάδα που κατέκτησε δύο σερί τίτλους Euroleague, είχε ένα εκπληκτικό συμβόλαιο, ήταν το απόλυτο αφεντικό στην Αναντολού Εφές.

Ωστόσο, πάντα είχε την περιέργεια να δοκιμάσει… απέναντι. Μετά από ένα χρόνο, ενδεχομένως να σκέφτεται πως έκανε λάθος.

«Ο δολοφόνος με τη βίβλο»: Το πρόωρο τέλος του μπόμπερ που παραλίγο να στερήσει απ’ τον ΠΑΟ το πρώτο του ευρωπαϊκό
«Ο δολοφόνος με τη βίβλο»: Το πρόωρο τέλος του μπόμπερ που παραλίγο να στερήσει απ’ τον ΠΑΟ το πρώτο του ευρωπαϊκό 21.701 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καρμπόν με Σάσα

Ο Σέρβος γκαρντ υπέγραψε πέρσι συμβόλαιο με αυτό του Σάσα Βεζένκοφ. Το συμβόλαιο του με την Οκλαχόμα ήταν για 3 χρόνια με συνολικές απολαβές, 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μόνο που ο τρίτος χρόνος είχε team option.

Πολύ σύντομα κατάλαβε ότι δεν ταιριάζει στους Θάντερ, από εκεί που ήταν αναντικατάστατος στην Ευρώπη, έφτασε να παίζει κάτι σκάρτα δεκάλεπτα, κάτι που πλήγωσε τον εγωισμό του.

Πολύ σύντομα ο Σέρβος απαίτησε trade και η Σάρλοτ έγινε το νέο του σπιτικό, σε μία ομάδα όπου βρήκε αναβαθμισμένο ρόλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Αυτό έγινε όμως επειδή το πρώτο βιολί της ομάδας, ο Λαμέλο Μπολ ήταν τραυματίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Χόρνετς απέκτησαν μέσω trade τον έμπειρο πλέι-μέικερ Ρέτζι Τζάκσον, ο οποίος αν μείνει τελικά στο ρόστερ θα κόψει κι άλλα λεπτά.

Ο Σέρβος γκαρντ έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει να βρίσκεται σε μία ομάδα που δεν διεκδικεί ούτε καν μία θέση στα πλέι-οφ και η Σάρλοτ φαίνεται ότι είναι μία τέτοια.

Δεν μπορεί όμως να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του, για να γυρίσει στην Ευρώπη, πρέπει η Σάρλοτ να κάνει buy-out κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τον θέλει ο MVP

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία, ότι ο Νίκολα Γιόκιτς έχει ζητήσει από την διοίκηση του Ντένβερ να κάνει ότι μπορεί για να τον πάρει στους Νάγκετς. Κι όταν ο MVP της λίγκας ζητάει κάτι τέτοιο, τότε συνήθως η ομάδα του υπακούει.

Αν ο Μίτσιτς πάει στο Ντένβερ τότε το έργο αλλάζει, αφού η προστατευτική παρουσία του Γιόκιτς μπορεί να τον κρατήσει για χρόνια εκεί, με σημαντικό ρόλο μάλιστα.

Αν ο Σέρβος μείνει στην Σάρλοτ -όσο κι αν αρέσει στον προπονητή του- το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να γυρίζει στην Ευρώπη το προσεχές καλοκαίρι, αφού οι ομάδες που κάνουν rebuilding δεν συνηθίζουν να κρατούν 30άρηδες στο ρόστερ τους.

Όσες ομάδες στην Ευρώπη τον… λιγουρεύονται, καλό θα είναι να κρατήσουν την όρεξη τους για του χρόνου το καλοκαίρι, όπου όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις…

Πηγή: outsidersbet.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.