Το ματς
O Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ντραγκόφσκι στην εστία, τους Σένκεφελντ και Αράο στο κέντρο της άμυνας, τον Βαγιαννίδη σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κώτσιρα ως αριστερό μπακ. Οι Βιλένα και Ζέκα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τζούρισιτς να αγωνίζεται πιο μπροστά από αυτούς. Από κει και πέρα, ο Λημνιός πήρε θέση στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Μαντσίνι στο αριστερό και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.
Το «τριφύλλι» ήταν πιο κινητικό από τους Γερμανούς, έχοντας καταφέρει στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα να δημιουργήσει δύο στιγμές, με τον Βαγιαννίδη στο 6’ και τον Κώτσιρα στο 9’, ωστόσο τα γυρίσματα των δύο ακραίων μπακ βρήκαν σε ετοιμότητα τους αμυντικούς της Μπράουνσβαϊγκ, που απομάκρυναν.
Οι «πράσινοι» στο πρώτο τέταρτο πίεζαν συνεχώς ψηλά τους αντιπάλους τους, με μεθοδικότητα, αλλά χωρίς να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο τη γερμανική ομάδα. Από τη μεριά της η Μπράουνσβαϊγκ, «έψαχνε» πολύ την κάθετη πάσα και με γρήγορες μεταβιβάσεις προσπαθούσε να πιάσει τον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού, που κινδύνευσε στο 15’ με ωραίο συρτό σουτ του Αμίν, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε και πάλι πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας, με αποτέλεσμα η πολύ μεγάλη φάση να μην υπάρχει για το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο, παρότι πλέον είχαν συμπληρωθεί 30 λεπτά αγώνα. Αυτό που δεν έλειπε για το «τριφύλλι» ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα του αντιπάλου και οι τραυματισμοί, με τον Λημνιό να αποχωρεί τραυματίας (πρόβλημα στο γόνατο) στο 31’ για να δώσει τη θέση του στον Αϊτόρ.
Στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, ο ρυθμός συνέχισε να είναι νωχελικός, αλλά ο Παναθηναϊκός με δύο στημένα του Αϊτόρ, μία εκτέλεση φάουλ στο 41’ και μια εκτέλεση κόρνερ στο 42’, αναστάτωσε την Μπράουνσβαϊγκ, αλλά μέχρι εκεί, αφού το γκολ δεν ήρθε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Λοντίγκιν (αντί του Ντραγκόφσκι) στην εστία, τους Σένκεφελντ και Αράο στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Φικάι (αντί του Βαγιαννίδη) ως αριστερό μπακ. Οι Ζέκα και Πέρεθ (αντί του Βιλένα) ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τζούρισιτς να αγωνίζεται πιο μπροστά από αυτούς. Από κει και πέρα, ο Αϊτόρ πήρε θέση στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Μαντσίνι στο αριστερό και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.
Οι αλλαγές του Ντιέγκο Αλόνσο στην ανάπαυλα δεν ακολουθήθηκαν από αλλαγή στην εικόνα του αγώνα, που παρέμενε ίδια με αυτή του πρώτου μέρους, έχοντας αισίως συμπληρώσει μία ώρα αγώνα.
Μάλιστα, στο 62’, η Μπράουνσβαϊγκ άνοιξε το σκορ (0-1) με πολύ όμορφή κίνηση και σουτ του Μπα, έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Το «τριφύλλι» στη φάση όπου δέχτηκε το γκολ συνελήφθη να έχει αργή μετάβαση στην άμυνα και έτσι ο Μπα, είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε θέση βολής και να εκτελέσει.
Στο 70ο λεπτό οι μαζεμένες αλλαγές του Αλόνσο έφεραν στο ματς τους Τσοκάι και Κάτρη στο κέντρο της άμυνας. Τους Τρουιγιέ και Νίκα στον άξονα, τον Μπρέγκου δεξιά ως εξτρέμ και τον Νταμπίζα στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς να αλλάζει το 4-2-3-1. Στο 78ο λεπτό ο Κυριόπουλος μπήκε στη θέση του Κώτσιρα, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ. Ο Κάτρης πέρασε ως δεξί μπακ στη νέα συνθήκη και ο Φικάι μετατέθηκε ως στόπερ.
Από το 70’ και έπειτα αν και ο ρυθμός είχε πέσει, ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε ένα καλύτερο πρόσωπο, σε σχέση με το πρώτο μισό τους δεύτερου ημιχρόνου, όπου οι Γερμανοί ήταν περισσότερο κινητικοί και πιο δυναμικοί. Παρά ταύτα το «τριφύλλι» δυσκολεύονταν να δημιουργήσει.
Το ματς δεν έκρυβε το αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά και έτσι το 1-0 υπέρ της Μπράουνσβαϊγκ έμεινε μέχρι το τέλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Φίκαϊ), Σένκεφελντ (72’ Κάτρης), Αράο (72’ Τσόκαϊ), Κώτσιρας (79’ Κυριόπουλος), Ζέκα (72’ Τρουιγέ), Βιλένα (46’ Πέρεθ), Λημνιός (33’ Αϊτόρ), Τζούρισιτς (72’ Νίκας), Μαντσίνι (72’ Μπρέγκου), Γερεμέγεφ (72’ Νταμπίζας).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (Ντίνο Τοπμέλερ / 4-2-3-1): Γκριλ, Ιβάνοφ (60’ Σανουσί Μπα), Τάουερ, Άμιν, Έλερς (60’ Μπίτσακσιτς), Σάντσες, Σανέ (60’ Κράουσε), Σουζούκι (60’ Φελίπε), Κόλερ, Ρέμπιγκερ, Γκόμες.