Blogs

Έναν χρόνο ακριβώς ζούμε στην παράνοια

Έναν χρόνο ακριβώς ζούμε στην παράνοια

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό.

Ήταν 8 Ιουλίου του 2023 όταν έσκασε η βόμβα της μεταγραφής του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό (ευχαριστούμε Κώστα Κετσετζόγλου). Πλέον συμπληρώθηκε ένας χρόνος ακριβώς, που ζούμε στην παράνοια, που λέει και το λαϊκό άσμα.

Πέρσι τέτοια εποχή λοιπόν, οι «πράσινοι» πυροδότησαν το μεταγραφικό μπαμ της δεκαετίας, σε μια κίνηση που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Κακά τα ψέματα, η απόκτηση του 34χρονου γκαρντ ήταν εκείνη που έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το «τριφύλλι» είχε επιστρέψει για τα καλά. Ο Σλούκας είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και οι συναντήσεις με τον Εργκίν Αταμάν, τον Δημήτρη Κοντό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ήταν εκείνες που τον έπεισαν να κάνει το μεγάλο βήμα και να πει το πολυπόθητο «ναι».

Όπως είχε αναφέρει και ο Basketball and Communication Director της ΚΑΕ σε μια συνέντευξή του, θα ήταν κρίμα να μην αγωνιστεί κάποια στιγμή αυτός ο παικταράς με την πράσινη φανέλα. Ήταν το πεπρωμένο του…

Έναν χρόνο μετά το δεδομένο είναι ότι άπαντες δικαιώθηκαν με την επιλογή τους. Στον μέγιστο βαθμό, αφού ο Παναθηναϊκός έγινε «επτάστερος» στην Ευρωλίγκα και πρωταθλητής Ελλάδας με μυθιστορηματική ανατροπή από το εις βάρος του 0-2 κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Σλούκας παρέλαβε το άτυπο περιβραχιόνιο του αρχηγού και κατάφερε να καθοδηγήσει μαεστρικά την ομάδα του σε μαγικές στιγμές, όντας ο πλέον καθοριστικός παίκτης του «τριφυλλιού» όταν χρειάστηκε στα μεγάλα ματς.

Θυμηθείτε την ανεπανάληπτη παράσταση που έδωσε στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου τα έβαζε όλα (πλην μιας βολής) ή το κρεσέντο του στο δεύτερο και στο τέταρτο ματς της σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs της Ευρωλίγκας. Ή οι ηγετικές εμφανίσεις του σε τόσες και τόσες έδρες (π.χ. Βίρτους Μπολόνια, Ερυθρού Αστέρα και Ρεάλ Μαδρίτης). Ή ακόμα εκείνο το τρίποντο στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League.

Φυσικά, στη μνήμη όλων των φίλων του Παναθηναϊκού θα μείνει χαραγμένη η… Γκαλίστικη εμφάνισή του στον πέμπτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου πήρε από το χεράκι την ομάδα του Αταμάν και με 25 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο (!) ήταν εκείνος που γύρισε τελείως το μομέντουμ και την εξέλιξη του αγώνα αφυπνίζοντας τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.

Όπως και να ‘χει, ο Σλούκας μέσα σε αυτόν τον χρόνο έδωσε τις απαντήσεις του προς κάθε αμφισβητία και προς όλους τους επικριτές του, οι οποίοι αποπειράθηκαν να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα του και την αδιαμφισβήτητη κλάση του. Όποιος δεν παραδέχεται ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πιο κυριαρχικούς γκαρντ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία δεκαετία, τότε μάλλον είναι εμπαθής και δεν έχει μυρωδιά από μπάσκετ…

Υ. Γ. Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα για την τεράστια επιτυχία της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μακάρι και το μετάλλιο!

Exit mobile version