Ποδόσφαιρο

Νίκη στην πρόβα τζενεράλε και τώρα… Μπότεφ!

Νίκη στην πρόβα τζενεράλε και τώρα… Μπότεφ!

Σε ένα ματς στο οποίο η ζέστη ήταν... πρωταγωνίστρια στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έδειξε δυο πρόσωπα απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια, την οποία και νίκησε 1-0 με ωραίο γκολ του Μαντσίνι στο 30' και πλέον ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ!

Σε ένα ματς στο οποίο η ζέστη ήταν… πρωταγωνίστρια στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έδειξε δυο πρόσωπα απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια, την οποία και νίκησε 1-0 με ωραίο γκολ του Μαντσίνι στο 30′ και πλέον ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ!

Το ματς:

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορεί με ταχύτητα, αλλά και υπομονή ξεκίνησε το ματς στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι ήταν πολύ σωστοί στο pressing και κάθε φορά που έχαναν την μπάλα έσπευδαν να την κλέψουν και να βγουν στο τρανζίσιον.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 6′ με την ωραία σέντρα του Μλαντένοβιτς από αριστερά, αλλά τον Γερεμέγεφ να μην μπορεί να κάνει την κεφαλιά για λίγο, στο πρώτο δοκάρι.

Στο 10′ η Μακάμπι Νετάνια κέρδισε κόρνερ από λάθος γύρισμα του Μαξίμοβιτς και έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί με την κεφαλιά του Βάργκας στο πρώτο δοκάρι από αριστερά την οποία απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι, ενώ στην εξέλιξη της φάσεις βρίσκει στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει το παιχνίδι του Αλόνσο με την ένταση και το ανηλεές πρέσινγκ να είναι τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας που θέλει να περάσει ο Ουρουγουανός.

Στο 27′ ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση του στο ματς, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Βιλένα προσπάθησε το γυριστό σουτ από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μαξίμοβιτς, που κάνει την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα τα “θέλω” του Αλόνσο αποτυπώθηκαν στο χορτάρι για να έρθει το 1-0 του Παναθηναϊκού, με τον Τζούριτσιτς να παίζει ωραία το ένα-δύο με τον Μαντσίνι, ο οποίος με δυνατό πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, άνοιξε το σκορ.

Στο ίδιο τέμπο ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο 38′ έχασε μια καλή στιγμή για το 2-0, με τον Κώτσιρα από τα δεξιά να βρίσκει τον αμαρκάριστο Βιλένα ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Γιάκοβ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 43′ απείλησαν όταν το σουτ του Πλακουσένκο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ, ενώ λίγο αργότερα το τριφύλλι έφτασε κοντά στο 2-0 με το σουτ του Κώτσιρα που έφυγε άουτ στην τελευταία προσπάθεια του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και χωρίς ρυθμό οι δυο ομάδες, οι οποίες ήταν εμφανώς επηρεασμένες από την αφόρητη ζέστη της Αθήνας.

Με τη συμπλήρωση 64 λεπτών ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές με τους Αράο, Βαγιαννίδη, Λημνιό και Λοντίγκιν στις θέσεις των Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς και Ντραγκόφσκι.

Ο ρυθμός παρέμενε σε πολύ χαμηλό τέμπο με τις δυο ομάδες να “καίγονται” μόνο από τη ζέστη, αλλά όχι και για να σκοράρουν.

Στο 75′ ο προπονητής του Παναθηναϊκού προχώρησε σε πέντε ακόμη αλλαγές με τους Βιλένα, Μπακασέτα, Μαντσίνι, Γέντβαϊ και Σένκεφελντ να παιρνούν εκτός και τους Ρούμπεν, Ζέκα, Αϊτόρ, Κάτρη και Ίνγκασον να περνούν στο ματς με τον Ισλανδό να κάνει το ντεμπούτο του.

Μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο έμπειρος στόπερ έδειξε γιατί αποκτήθηκε καθως μετά το λάθος διώξιμο του Κάτρη η μπάλα έφτασε στον Κόλτζεν που σούταρε σε κενή εστία, και ο Ίνγκασον έδιωξε σε πρώτο χρόνο με τον Κάτρη να απομακρυνει σε κόρνερ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε με την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με το κλέψιμο της μπάλας, το γύθρισμα του Ζέκα από δεξιά και το ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του Αϊτόρ, που πέρασε λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι (64′ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (64′ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς (64′ Αράο), Βιλένα, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς (64′ Λημνιός).

Μακάμπι Νετάνια (Μάρκο Μπάλμπουλ) : Γιακόβ, Σαμπάτ, Ταβάρες, Γιαμπέρ, Καναρίκ, Κέλερ, Λέβι, Πλακουσένκο, Σάντε, Βάργκας, Ζλατάνοβιτς.

Exit mobile version