Ποδόσφαιρο

Έκανε τα εύκολα δύσκολα και πάει… τσιτωμένος στη ρεβάνς

Έκανε τα εύκολα δύσκολα και πάει… τσιτωμένος στη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με καλό ποδόσφαιρο της Μπότεφ στο ΟΑΚΑ με γκολ των Γερεμέγεφ (8') και Μπακασέτα (44') "έσβησε μετά το 70' είδε την Μπότεφ να μειώνει σε 2-1 από τραγικό λάθος του Βιλένα και πάει στη ρεβάνς... τσιτωμένος, αλλά για πρόκριση!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με καλό ποδόσφαιρο της Μπότεφ στο ΟΑΚΑ με γκολ των Γερεμέγεφ (8′) και Μπακασέτα (44′) “έσβησε μετά το 70′ είδε την Μπότεφ να μειώνει σε 2-1 από τραγικό λάθος του Βιλένα και πάει στη ρεβάνς… τσιτωμένος, αλλά για πρόκριση!

Το ματς:

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας ξεκίνησε το ματς στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι αναπτύσσονταν κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον Βαγιαννίδη και τον Μαντσίνι να είναι οι κινητήριοι μοχλοί των επιθετικών προσπαθειών. Οι «πράσινοι» μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά είδαν την άμυνα της Μπότεφ να απομακρύνει, ο Γεντβάι γέμισε με τη μια την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, αυτή έφτασε στον καλυπτόμενο Γερεμέγεφ, που κατέβασε εντός περιοχής, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Ταμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Η συνέχεια ήταν παρόμοια με την Μπότεφ ωστόσο να προσπαθεί να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει υποψία ευκαιρίας με τον Ούτζα που κατέληξε στον Ντραγκόφσκι ενώ στο 13′ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Από ωραία κάθετη του Βαγιαννίδη από τα δεξιά, ο Μαντσίνι γύρισε την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο επερχόμενος Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!

Η Μπότεφ είχε ένα τρίλεπτο πίεσης με τον Νουατσούκου και τον Ποπόφ να βρίσκουν μπροστά τους τον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 22′ ο Μπακασέτας, είδε την κίνηση του Βαγιαννίδη, αυτός αμέσως την παράλληλη στον Γερεμέγεφ, ο οποίος ωστόσο δεν έκανε καλό τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Η κατοχή παρέμενε στον Παναθηναϊκό, με τον Βαγιαννίδη και πάλι να κάνει όμορφη ενέργεια, η μπάλα πέρασε παράλληλα από το γύρισμα του και έφτασε στον Βιλένα, όμως το σουτ του Ολλανδού σταμάτησε ο Ταμ στη γραμμή.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, το pressing που διδάσκει ο Ντιέγκο Αλόνσο, απέδωσε καρπούς. Πίεση ψηλά, ο Βιλένα έκλεψε την μπάλα ο Τζούριτσιτς την πήρε μπήκε στην περιοχή, ο Ταμ τον πάτησε και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας ο οποίος με μια…οβίδα στο κέντρο της εστίας έγραψε το 2-0 που ήταν το σκορ για το πρώτο μέρος.

Μπορεί να επρόκειτο για το δεύτερο 45λεπτο όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε με ανάλογη ορμή πρεσάροντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Το τριφύλλι είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Γιώργο Βαγιαννίδη ο οποίος με τα ανεβάσματα του, δημιουργούσε κενά στην άμυνα της Μπότεφ και στο 53′ λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο νεαρός βρέθηκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερο και σούταρε, αλλά ο Ικόνεν με τη βοήθεια του Κοντέ έδιωξαν σε κόρνερ.

Στο 59′ το γκολ του Τζούριτσιτς ακυρώθηκε καθώς ο Γερεμέγεφ ήταν εκτεθειμένος στη φάση του πρώτου πλασέ του Σέρβου με την μπάλα να βρίσκει επάνω του.

Και ενώ το ματς έδειχνε να έχει… σβήσει ένα λάθος του Βιλένα έδωσε την ευκαιρία στον Σέκουλιτς να πάρει την μπαλα και να γυρίσει στον Κόροσετς που πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-1.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές ρίχνοντας Μαξίμοβιτς και Λημνιό στο ματς και ο Σέρβος λίγο έλειψε να γράψει ασίστ στο επίσημο ντεμπούτο του. Πίεση ψηλά με τον Μαξίμοβιτς να βρίσκει τον Τζούριτσιτς στα αριστερά αυτός έκανε ένα υπέροχο πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι!

Η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε κατακόρυφα και η Μπότεφ λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτεί. Και αυτό γιατί μετά από ασυνεννοησία Γεντβάι Σένκεφελντ, ο Ουκάκι έκλεψε την μπάλα μπήκε περιοχή πήγε να περάσει τον Ντραγκόφσκι και ο Ισραηλινός δίνει πέναλτι και να το παίρνει πίσω μέσω του VAR.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά το 2-1 το οποίο έμεινε ως το τέλος, έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74′ Μαξίμοβιτς), Τζούριτσιτς, Μπακασέτας, Μαντσίνι (74′ Λημνιός), Γερεμέγεφ (78′ Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Λίλο, Ζέκα, Ίνγκασον, Τσέριν, Κώτσιρας, Μπάλντοκ, Κάτρης, Βέρμπιτς.

Mπότεφ Πλόβντιβ (Nτούσαν Κέρκεζ) : Iγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κοντέ, Μπαλογιάννης, Ετό (63′ Κόροσετς), Περέρα (70′ Καραμπέλιοφ), Νουατσούκβου, Ποπόβ (80′ Ουκάκι), Ακέρε (80′ Ντιαμπατέ), Ούτζα (70′ Σέκουλιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Μπερνάτ, Κάιζερ, Γιορντάνοφ, Ρεμέικις, Ίλιεφ, Βίντεφ, Μάρας.

Διαιτητής: Nταβίντ Φούξμαν (Ισράηλ).

Βοηθοί: Ομέρ Μπαρμπίρο, Τουβάλ Κολτούνοφ (Ισραήλ).

4ος διαιτητής: Ιντάν Λέιμπα (Ισραήλ).

VAR: Ντάνιελ Μπαρ Νατάν (Ισραήλ).

AVAR: Νταβίντ Ελίας Μπιτόν (Ισραήλ).

Exit mobile version