Ποδόσφαιρο

Κρίμα, κρίμα, κρίμα: Ευρωπαίος Παναθηναϊκός στο Άμστερνταμ, λύγισε στα πέναλτι, αλλά δε φοβάται κανέναν

Κρίμα, κρίμα, κρίμα: Ευρωπαίος Παναθηναϊκός στο Άμστερνταμ, λύγισε στα πέναλτι, αλλά δε φοβάται κανέναν

Κρίμα και άδικο για αυτόν τον Παναθηναϊκό! Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι σε ολόκληρο το ματς κόντρα στον Άγιαξ, πάγωσαν το Άμστερνταμ με τον Τετέ στο 89 (0-1), οδήγησαν το ματς αρχικά στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι, εκεί όπου μετά από δυο... γύρες, ηττήθηκαν 13-12 και πάνε στα playoffs του Conference League όπου θα παίξουν με τη Λανς.

Κρίμα και άδικο για αυτόν τον Παναθηναϊκό! Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι σε ολόκληρο το ματς κόντρα στον Άγιαξ, πάγωσαν το Άμστερνταμ με τον Τετέ στο 89 (0-1), οδήγησαν το ματς αρχικά στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι, εκεί όπου μετά από δυο… γύρες, ηττήθηκαν 13-12 και πάνε στα playoffs του Conference League όπου θα παίξουν με τη Λανς.

To ματς:

Με ένα σουτ από τον Τζιμ-Φριτς το οποίο απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι ξεκίνησε το ματς στο Άμστερνταμ και με τον Παναθηναϊκό να σώζεται χάρη στον Πολωνό πορτιέρε που ήταν εξ αρχής απόλυτα προσηλωμένος στο ματς.

Oι “πράσινοι” βγήκαν από την περιοχή τους και στο 4′ προσπάθησαν να φτάσουν σε αυτή του Άγιαξ όμως το γύρισμα του Τσέριν από δεξιά δεν πρόλαβε να κάνει επικίνδυνο τον Τζούριτσιτς. Τι τριφύλλι κυκλοφόρησε την μπάλα και στο 9′ ήρθε μια φάση η οποία ήταν κομβική. Τζούρισιτς και Ιωαννίδης προσπάθησαν να συνεργαστούν, ευνοήθηκαν από κόντρες, ο Έλληνας φορ έφτασε σε απίστευτα πλεονεκτική θέση, του έγινε μαρκάρισμα και έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι ακόμα και μετά από χρήση του VAR κάνοντας έξαλλο τον πράσινο πάγκο.

Τα σουτ των Μλαντένοβιτς στο 12′ και Μπακασέτα στο 15′ δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν τον Πασβίρ, ενώ στο 18′ ο Γέντβαι έβγαλε τα κάστανα απ’ τη φωτιά για τον Παναθηναϊκό, προλαβαίνοντας την προβολή του Άκπομ από το γύρισμα του Φορμπς.

Στο 22′ ο “Αίαντας” έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Άκπομ που προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή του Παναθηναϊκού και να πλασάρει, αλλά ο Κώτσιρας παρενέβη σωστά για να βάλει την κόντρα. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με μια κομπίνα από εκτέλεση φάουλ, με τον Άκπομ να πλασάρει ψηλά.

Ξανά ο Άγιαξ στο προσκήνιο στο 29′. Από εκτέλεση κόρνερ του Άγιαξ και με τον Ντραγκόφσκι να βγαίνει άστοχα, ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά και ο Ιωαννίδης έδιωξε προ κενής εστίας.

H oμάδα του Φαριόλι, είχε πλέον ελέγξει για τα καλά τον ρυθμό του αγώνα και στο 33′ είχε δοκάρι με τρομερό σουτ του Μπέργκχαους.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ντραγκόφσκι έκανε σπουδαία επέμβαση, όταν ο Άκπομ βρήκε το διάδρομο να τρέξει στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού αρνήθηκε το γκολ!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντραγκόφσκι ήταν και πάλι εκεί για τον Παναθηναϊκό, όταν από σέντρα του Χέντερσον, ο Άκπομ έπιασε την κεφαλιά και ο πορτιέρε του τριφυλλιού εκτινάχθηκε κρατώντας το 0-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές, αλλά με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, είχε την κατοχή της μπάλας την οποία κυκλοφορούσε υπομονετικά, όντας πιο επιθετικός.

Στο 54′ οι “πράσινοι” έφτασαν μια ανάσα από το γκολ! Ο Τζούρισιτς βγήκε απέναντι από τον Πάσβιρ αποφεύγοντας τρομερά τον Χέντερσον, αλλά ο Πάσβιρ έκανε εντυπωσιακή έξοδο και τον πρόλαβε. Ο Μπακασέτας στη συνέχεια δοκίμασε τη λόμπα από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Άγιαξ απάντησε στις ευκαιρίες όμως έπεσε ξανά επάνω στον Ντραγκόφσκι, ο οποίος αυτή τη φορά είπε “όχι” σε τετ-α-τετ με τον Τέιλορ!

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε διατεθειμένος να ρισκάρει και να κυνηγήσει το γκολ το οποίο θα έφερνε στα ίσα την υπόθεση πρόκριση. Στο 63′ χάθηκε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για γκολ όταν από κόρνερ που εκτελέστηκε η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Τσέριν που σούταρε, ο Πασβίρ απέκρουσε ο Σλοβένος έκανε τη σέντρα με στόχο τον Ίνγκασον, όμως ο Ισλανδός αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής!

Ο Αλόνσο φρέσκαρε την ομάδα ρίχνοντας στο ματς τον Τετέ και τον Βαγιαννίδη, αντί των Τζούριτσιτς κα Κώτσιρα αντίστοιχα. Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να μην απειλείται, αλλά και να μην απειλεί με εξαίρεση ένα σουτ του Γκοντς το οποίο έφυγε πολύ ψηλά.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να έχει υπνωτίσει τον Άγιαξ και τον Αλόνσο να περνά στο ματς Γερεμέγεφ, Μαξίμοβιτς και Βιλένα, αντί των Ιωαννίδη και Αράο και Τσέριν.

Όλα έδειχναν ότι ο Άγιαξ θα πάρει την πρόκριση, όμως στο 89′ συνέβη το καταπληκτικό!

Πρέσινγκ ψηλά με τον Γερεμέγεφ, να παίρνει την μπάλα να τη δίνει στον Βιλένα που έχασε προσωρινά, αλλά ο Ολλανδός έκλεψε, πάσαρε στον Τετέ που με πλασέ έστειλε την μπάλα αργά και βασανιστικά στα δίχτυα του Πασβίρ, παγώνοντας το Άμστερνταμ και στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Με όχι τόσο καλούς οιωνούς η έναρξη της παράτασης αφού ο Παναθηναϊκός “έχασε” λόγω κόπωσης τον Τάσο Μπακασέτα με τον Ζέκα να παίρνει τη θέση του στο 95′.

Όμως δυο λεπτά αργότερα το ψυχωμένο τριφύλλι, άγγιξε το 2-0! Η μπάλα κυκλοφόρησε ωραία, με τον Γερεμέγεφ να κρατά και να ανοίγει δεξιά στον Τετέ που πάτησε περιοχή, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα, άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού λίγα λεπτά αργότερα.

Και πάλι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί τον Άγιαξ, καθώς στο 108, οι πράσινοι ξεδιπλώθηκαν πολύ καλά με τον Μαξίμοβιτς από τα δεξιά να κάνει το γύρισμα, όμως ο Σούταλο, πήρε την μπουκιά από το στόμα του Γερεμέγεφ και έδιωξε σε κόρνερ. Ως το τέλος της αναμέτρησης, τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός, πήγε ξανά να διεκδικήσει την πρόκριση του, στα πέναλτι, όπως και πριν έναν χρόνο στη Μασσαλία.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μαντσίνι: Επέμβαση Πασβίρ

Μπεργκβάιν: 1-0

Γερεμέγεφ: 1-1

Βαν ντε Μπούμεν: 2-1

Τετέ: 2-2

Γκοντς: 3-2

Γεντβάι: 3-3

Τέιλορ: 4-3

Μλαντένοβιτς: 4-4

Μπρόμπι: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βιλένα: 4-5

Χέντερσον: 5-5

Μαξίμοβιτς: Επέμβαση Πασβίρ

Τραορέ: Άουτ

Ίνγκασον: Επέμβαση Πασβίρ

Μπάας: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βαγιαννίδης:5-6

Γκάι: 6-6

Ζέκα: 6-7

Σούταλο: 7-7

Ντραγκόφσκι: 7-8

Πασβίρ: 8-8

Μαντσίνι: 8-9

Μπεργκβάιν: 9-9

Γερεμέγεφ: 9-10

Βαν ντε Μπούμεν: 10-10

Τετέ: 10-11

Γκοντς: 11-11

Γεντβάι: 11-12

Τέιλορ: 12-12

Μλαντένοβιτς: Πασβίρ επέμβαση

Μπρόμπι: Άουτ

Βιλένα: Πασβίρ επέμβαση

Γκάι: 13-12

Exit mobile version