Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Για αυτό άλλαξε εκτελεστή ο Άγιαξ στο πέναλτι που του χάρισε την πρόκριση

Παναθηναϊκός: Για αυτό άλλαξε εκτελεστή ο Άγιαξ στο πέναλτι που του χάρισε την πρόκριση

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι απόρησαν με την αλλαγή του εκτελεστή στο τελευταίο πέναλτι του Άγιαξ που του χάρισε την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχει εξήγηση.

Έπειτα από ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου, ο Παναθηναϊκός “έπεσε” ηρωικά στο Άμστερνταμ χάνοντας την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 13-12. Οι “πράσινοι” πάγωσαν τον Άγιαξ με γκολ του Τετέ στο 89′ έχοντας συνολικά καλύτερη εικόνα στο γήπεδο, αξίζοντας να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για τα playoffs του Εuropa League.

Και οι δυο ομάδες ήταν άστοχες στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την οποία χρειάστηκαν 34 πέναλτι προκειμένου να κριθεί ο νικητής. Μετά το χαμένο πέναλτι του Τόνι Βιλένα, ο προπονητής του Άγιαξ, Φραντσέσκο Φαριόλι, έδωσε την εντολή να σουτάρει ο Γκαέι και όχι ο Χέντερσον που είχε ακολουθήσει τον Ολλανδό μέσο του Παναθηναϊκού μετά την πρώτη του προσπάθεια στη διαδικασία.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA ο προπονητής έχει δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά των παικτών που εκτελούν από τη στιγμή που έχουν σουτάρει όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού το σκορ ήταν ισόπαλο μετά από 22 προσπάθειες, οι ομάδες είχαν δικαίωμα να αλλάξουν τη σειρά με την οποία θα εκτελούσαν οι παίκτες τα πέναλτι.

Exit mobile version