Νίκος Αθανασίου

Η αντεπίθεση να ξεκινήσει από την Τούμπα!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το αυριανό ντέρμπι του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ούτε στη ζωή, ούτε και στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεται το πως κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να μαζέψει μόνο τέσσερις πόντους από τους εννιά που ήταν υποχρεωμένος, σε τρία εντός έδρας παιχνίδια, απέναντι στους δύο νεοφώτιστους και τον Αστέρα Τρίπολης. Το κακό έγινε. Το ζητούμενο είναι, μαθαίνοντας από τα λάθη του και βρίσκοντας λύσεις στα αγωνιστικά του προβλήματα, να κάνει μια νέα αρχή, ένα restart, να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του από το χορτάρι της Τούμπας, το βράδυ της Κυριακής.

Απέναντι σε ένα σύνολο που ακόμη ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν παύει να έχει συνέχεια τόσο προπονητική όσο και σε επίπεδο προσώπων, ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν έναν Παναθηναϊκό πολύ ανώτερο, έναν Παναθηναϊκό πολύ πιο πεινασμένο, διψασμένο για την νίκη σε σχέση με εκείνον τον στα όρια του αδιάφορου που είδαμε στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Κυρίως έναν Παναθηναϊκό με ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές του, με συγκεκριμένη ταυτότητα, σχέδιο και πλάνο για το ”τρίποντο” μέσα στη Τούμπα.

Η διακοπή για τις εθνικές μπορεί να έφερε έναν κουρασμένο Φακούντο Πελίστρι(50-50 το αν θα ξεκινήσει, αλλιώς την θέση του θα πάρει ο Τζούρισιτς) από την ταλαιπωρία που θα ζει κάθε φορά που πρέπει να παίξει στην Εθνική Ουρουγουάης αλλά από την άλλη έφερε και έναν… on fire Φώτη Ιωαννίδη, έναν πολύ ανεβασμένο Τάσο Μπακασέτα αλλά και αρκετή δουλειά στο Κορωπί με πολλούς από τους θεωρητικά βασικούς που δεν κλήθηκαν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο και Μαξίμοβιτς, οι τέσσερις της άμυνας και οι δύο κεντρικοί μέσοι δηλαδή, ήταν στη διάθεση του προπονητή.

Οι δύο τελευταίοι αναμένεται για πρώτη φορά να ξεκινήσουν βασικοί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, το περιμένουμε εδώ και καιρό αυτό το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, για να δούμε το πως θα λειτουργήσουν οι δύο κατά τεκμήριο καλύτεροι, πιο έμπειροι, πιο ολοκληρωμένοι κεντρικοί χαφ του Τριφυλλιού.

Στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, υπάρχει η απαίτηση από τον Παναθηναϊκό να βελτιώσει το αγωνιστικό του πρόσωπο και παράλληλα να βάλει βαθμούς στο σακούλι του. Στα τέσσερα επόμενα ματς(ΠΑΟΚ, Σέρρες, ΑΕΚ, Ολυμπιακός), οτιδήποτε λιγότερο από εννιά βαθμοί θα φέρει τους ”πράσινους” ακόμη πιο πίσω στη βαθμολογία. Σίγουρα η προηγούμενη διετία μας έχει αποδείξει ότι οι διαφορές μπορούν να καλυφθούν αλλά οι πιθανότητες να προλάβει το… τρένο της διεκδίκησης το Τριφύλλι αν μείνει τόσο πίσω, θα είναι λιγοστές…

Exit mobile version