Μπάσκετ

Σλούκας: «Πατριάρχης του Παναθηναϊκού οράματος ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ξεχωριστό το φετινό τουρνουά»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κώστα Σλούκα, ενόψει του Τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Ο Κώστας Σλούκας σε δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” τόνισε πως όλοι γνωρίζουν τι εστί “Παύλος Γιαννακόπουλος” για το ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας ότι είναι ο πατριάρχης του παναθηναϊκού οράματος.

«Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ο πατριάρχης του παναθηναϊκού οράματος. Είναι σπέσιαλ αυτό το τουρνουά λόγω του ότι θα γίνει στο συγκεκριμένο χώρο. Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και να απολαύσουν όλοι την τρομερή ατμόσφαιρα». 

Για το πόσα χρόνια έχει να παίξει σε ανοιχτό γήπεδο και για το αν αλλάζει η τακτική σε ανοιχτό γήπεδο: «Με έκανες να σκεφτώ και να παώ πολύ πίσω. Τελευταία φορά μπορεί να είναι και όταν ήμουν 13. Είμαστε από τους καλομαθημένους αθλητές, έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας. Οι συνθήκες τότε δεν ήταν ιδανικές. Ήταν πρόβλημα ο ήλιος, ο αέρας. Μακάρι να γίνει το τουρνουά με καλό καιρό. Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσει ο κόσμος μία φανταστική ατμόσφαιρα και οι παίκτες και οι προπονητές να έχουν στη μνήμη τους για πάντα αυτή την πολύ μεγάλη στιγμή».

Για το αν μπορεί να γραφτεί πιο ωραία ιστορία από πέρσι: «Η περσινή ήταν μαγική χρονιά. Αλλά αυτό που μετράει είναι το τώρα και το μέλλον. Είμαστε στην αρχή νέας σεζόν. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό γνωρίζεις πως ζεις από τους τίτλους. Ζεις με την πίεση. Το παρελθόν είναι το παρελθόν όπως είπε ο Ζέλικο, όλοι θυμούνται το τώρα και το μέλλον. Είμαστε εδώ για το μέλλον».

Για το αν ήταν προπομπός το ότι κέρδισε το τουρνουά πέρσι με το δικό του καλάθι: «Ήταν ένας καλός οιωνός. Παρόλο που προτιμώ να κερδίζουμε πιο εύκολα και όχι στην τελευταία κατοχή. Υπήρχαν πολλές φιλοδοξίες, άγχος πέρσι γιατί χτιζόταν κάτι όμορφο αλλά από την αρχή. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να μοχθήσεις για να κάνεις κάτι εύκολο. Ήταν δύσκολη χρονιά αλλά τελείωσε με το πρωτάθλημα και την Euroleague και θα μείνει στις καρδιές μας».

Exit mobile version